"Ο βάλτος των χαμένων ψυχών" της Susanne Jansson

Τροµερά πράγµατα συνέβαιναν ανέκαθεν στον βάλτο πλάι στο χωριό Μοσµάρκεν της Βόρειας Σουηδίας. Απ’ τα βάθη του χρόνου αναδύεται ο θρύλος για τις ανθρωποθυσίες στους θεούς που οι κάτοικοι του χωριού απέθεταν σ’ αυτόν και τις οποίες ο βάλτος κρατούσε αναλλοίωτες στη λάσπη του.
Αυτόν τον υγροβιότοπο θέλει να µελετήσει η Ναταλί στο πλαίσιο της διδακτορικής της διατριβής, γι’ αυτό εγκαθίσταται στο Μοσµάρκεν. Ο βάλτος την τροµάζει µα και την έλκει µε µια αόρατη δύναµη, και τα όσα γνωρίζει για τα µυστικά του δεν περιορίζονται σε απλά επιστηµονικά δεδοµένα. Μια νύχτα, µετά από µια φθινοπωρινή καταιγίδα, βρίσκει στις όχθες του έναν άντρα αναίσθητο, µε τις τσέπες του γεµάτες νοµίσµατα – όπως ακριβώς στις αρχαίες ανθρωποθυσίες. Κάποιος έχει σκάψει έναν τάφο στον βάλτο ο οποίος την επόµενη µέρα εξαφανίζεται. Η αστυνοµία αναλαµβάνει δράση και δεν αργεί ν’ ανακαλύψει πως στον χώρο θάβονται πτώµατα για περισσότερο από µια δεκαετία. Είναι ο βάλτος που καλεί τους νεκρούς ή το κακό πηγάζει από τους ανθρώπους;
Μια ατµοσφαιρική ιστορία µυστηρίου για τον απαγορευµένο τόπο στον οποίο οδηγεί τους ανθρώπους η θλίψη.

"Επτά μείον ένα" του Arne Dahl

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕI...
Σε κάθε εγκαταλελειµµένη σκηνή εγκλήµατος υπάρχει ένα κρυµµένο στοιχείο: ένας µικρός οδοντωτός τροχός που σχεδόν δεν διακρίνεται µε γυµνό µάτι. Κάποιος στέλνει στον επιθεωρητή Σαµ Μπέργερ ένα µήνυµα, κάποιος που ξέρει ότι µόνο αυτός θα καταλάβει το κρυπτογραφηµένο χνάρι.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ...
Όταν άλλη µια έφηβη εξαφανίζεται, ο Σαµ πρέπει να πείσει τους ανωτέρους του ότι έχουν να κάνουν µε έναν σίριαλ κίλερ. Καθώς η αστυνοµία συνεχίζει το κυνήγι για να εντοπίσει το τελευταίο θύµα, ο Σαµ είναι αναγκασµένος να φέρει στο φως βαθιά θαµµένους προσωπικούς δαίµονες. Δεν έχει άλλη επιλογή αν θέλει να καταλάβει το ζοφερό προσωπικό µήνυµα του δολοφόνου πριν εκπνεύσει ο χρόνος.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ...


"Δάσος σκοτεινό" της Nicole Krauss

Το νέο, πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα της Νικόλ Κράους.
Ο Τζουλς Έπσταϊν, ένας θαλερός ηλικιωμένος άντρας
από τη Νέα Υόρκη, που έχει μάθει να υπερνικά τις δυσκολίες της ζωής με τη δύναμη της θέλησής του, αγνοείται επί μέρες στο Τελ Αβίβ, όπου διέμενε τους τελευταίους τρεις μήνες.
Η Νικόλ, μια σαραντάχρονη συγγραφέας από το Μπρούκλιν, νιώθει μουδιασμένη από την υπαρξιακή μοναξιά της. Αδυνατεί να γράψει, δυσκολεύεται να κοιμηθεί, και η εικόνα του ξενοδοχείου στο Τελ Αβίβ όπου περνούσε τις παιδικές της διακοπές τη στοιχειώνει τόσο επίμονα ώστε αποφασίζει, μέσα σε μια νύχτα, να ξαναπάει εκεί για ένα διάστημα.
Ένας μεγαλοδικηγόρος και μια μυθιστοριογράφος, δύο άνθρωποι που έχουν χάσει τον δρόμο τους στη ζωή και αναζητούν το ψυχικό και πνευματικό τους στίγμα.

"Οι άπειρες ζωές της Μέιζι Ντέι" του Christopher Edge

Είναι τα δέκατα γενέθλια της Μέιζι, και ανυποµονεί ν’ ανοίξει τα δώρα της, ελπίζοντας να πάρει όλα όσα χρειάζεται για να φτιάξει τον δικό της πυρηνικό αντιδραστήρα! Ξυπνάει όµως µέσα σε ένα άδειο σπίτι και έξω δεν υπάρχει τίποτα εκτός από ένα πυκνό και τροµακτικό σκοτάδι.
Παγιδευµένη σε µια πραγµατικότητα που µεταβάλλεται αδιάκοπα, η Μέιζι ξέρει ότι,για να σωθεί, θα πρέπει να βασιστεί στους νόµους που διέπουν το σύµπαν και στην αγάπη της οικογένειάς της. Όµως ακόµα κι αυτά µπορεί ν’ αποδειχθεί πως δεν αρκούν…









"2651 ημέρες δικτατορίας" της Μαρίζα Ντεκάστρο

Η δικτατορία κράτησε 2651 ηµέρες!
Το βιβλίο αρχίζει την 21η Απριλίου 1967 που η συγγραφέας πήγαινε στη Β΄ Γυµνασίου και τελειώνει στις 24 Ιουλίου 1974 που έπεσε η χούντα και είχε πλέον ενηλικιωθεί. Είναι ένα βιβλίο αναµνήσεων από τη ζωή των νέων εκείνα τα χρόνια, δικών της αναµνήσεων, των συµµαθητών και των µετέπειτα φίλων της. Είναι για όλα εκείνα που σηµάδεψαν τους νέους και τους άλλαξαν, τις καθηµερινές εµπειρίες, την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τα διεθνή γεγονότα της κάθε χρονιάς που τους επηρέασαν.