"Μείον δεκαοκτώ" του Stefan Ahnhem

ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΕΡΑ.
Ένα αυτοκίνητο τρέχει με ταχύτητα στους δρόμους του Χέλσινγκμποργκ. Φτάνει στο λιμάνι και ο οδηγός πατά γκάζι και πέφτει στην παγωμένη μαύρη θάλασσα.
ΕΝΑ ΠΤΩΜΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.
Όμως δεν είναι αυτοκτονία. Η αυτοψία αποκαλύπτει ότι αυτός ο άντρας είναι νεκρός εδώ και πολύ καιρό. Δολοφονήθηκε πριν από δύο μήνες και το σώμα του είχε καταψυχθεί στους 18 βαθμούς υπό το μηδέν…
ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.
Καθώς ανακαλύπτονται όλο και περισσότερα πτώματα, ο Φάμπιαν Ρισκ καλείται να κυνηγήσει έναν δολοφόνο με αποστολή να διατηρεί τα θύματά του στην κατάψυξη και να δημιουργεί το τέλειο σκηνικό θανάτου…

"Το μυστήριο των τριών τετάρτων" της Sophie Hannah

Άλλο ένα διαβολικά περίπλοκο μυστήριο.
για τον σπουδαίο Ηρακλή Πουαρό…
Επιστρέφοντας μετά το μεσημεριανό, ο Ηρακλής Πουαρό βρίσκει μια εξαγριωμένη γυναίκα να τον περιμένει έξω από την πόρτα του σπιτιού του. Απαιτεί να μάθει γιατί ο Πουαρό της έστειλε μια επιστολή που την κατηγορεί για τον φόνο του Μπάρναμπας Πάντι, ενός άντρα τον οποίο ούτε έχει ακούσει ούτε έχει δει ποτέ.
Το περίεργο είναι πως ούτε ο διάσημος ντετέκτιβ τον γνωρίζει, αλλά και ουδέποτε έστειλε την επιστολή για την οποία κατηγορείται.
Μπαίνοντας στο σπίτι του, τον περιμένει άλλος ένας επισκέπτης – ένας άντρας που επίσης ισχυρίζεται ότι έλαβε μια αντίστοιχη επιστολή από εκείνον και ο Πουαρό αρχίζει να αναρωτιέται πόσες ακόμα τέτοιες επιστολές έχουν αποσταλεί με το όνομά του.
Η λύση του μυστηρίου κρύβεται στις λεπτομέρειες και τα φαιά κύτταρα του Ηρακλή Πουαρό αναζητούν τα κίνητρα αυτής της υπόθεσης…
Ποιος έστειλε τις επιστολές και γιατί;
Ποιος είναι ο Μπάρναμπας Πάντι;
Είναι όντως νεκρός, και αν ναι, τον δολοφόνησαν;

"Υπόθεση Μίτφορντ: Έγκλημα στο τρένο" της Jessica Fellowes

1919. Το όνειρο της Λουίζα Κάνον είναι να δραπετεύσει από τη στερημένη ζωή της στο Λονδίνο, αλλά κυρίως από τον καταπιεστικό και επικίνδυνο θείο της.
Η τύχη κι ένας ερωτευμένος μαζί της νεαρός αστυνομικός τη φέρνουν στο σπίτι των Μίτφορντ, στην εξοχή του Οξφορντ­σάιρ. Εκεί θα αναλάβει καθήκοντα παιδοκόμου και θα γίνει συνοδός και μυστικοσύμβουλος των αδελφών Μίτφορντ, ειδικά της δεκαεξάχρονης Νάνσι – μιας ατίθασης, ευφυούς κοπέλας με αδυναμία στις ιστορίες μυστηρίου.
Όταν η Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ Σορ, βαφτισιμιά και συνονόματη της διάσημης νοσοκόμας, βρίσκεται δολοφονημένη μέρα μεσημέρι στο κουπέ ενός τρένου, η Νάνσι, η Λουίζα κι ο αστυνομικός θα βρεθούν μπλεγμένοι στα δίχτυα ενός δολοφόνου που θα κάνει τα πάντα για να μείνει ασύλληπτος...
Η εντυπωσιακή αρχή μιας κορυφαίας σειράς μυστηρίου, βασισμένης σε πραγματικά άλυτα εγκλήματα που διαδραματίστηκαν στη λαμπερή οικία των Μίτφορντ.

"Επαναστάσεις" των Felix Chartreux, Maud Chirio, Vincent Lemire & Eugenia Palieraki

Όλοι γνωρίζουμε τη Γαλλική και τη Ρωσική Επανάσταση, όμως υπήρξαν πολυάριθμες επαναστάσεις στη διάρκεια των αιώνων. Το βιβλίο, γραμμένο από σύγχρονους ιστορικούς, είναι μια διεθνής αλλά και μοναδική προσέγγιση που σκιαγραφεί μερικές από τις κυριότερες επαναστάσεις, οι οποίες σημάδεψαν την παγκόσμια πολιτική ιστορία. Σε κάθε κεφάλαιο αναλύονται οι παράμετροι, οι ιδιαιτερότητες και τα κοινά χαρακτηριστικά αυτών των κινημάτων.
Από την κατάληψη της Βαστίλλης στην εγκαθίδρυση της Παρισινής Κομμούνας, από τα σοβιέτ της Πετρούπολης στην είσοδο των μπαρμπούδος στην Αβάνα, από την Άνοιξη των Λαών στις διαδηλώσεις της πλατείας Ταχρίρ… Από τον 17ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας, επαναστάσεις διαδέχονται η μία την άλλη σε όλες τις ηπείρους. Με σύντομο, περιεκτικό και εκλαϊκευμένο τρόπο, αναδεικνύονται οι ιδέες, τα επαναστατικά σύμβολα, οι τακτικές, τα συνθήματα αλλά και η αλληλεπίδρασή τους.
Ένα πανόραμα των επαναστάσεων, ένα άλμα στο παρελθόν των τελευταίων τεσσάρων αιώνων, για να κατανοήσουμε καλύτερα πώς, πότε και γιατί οι λαοί ξεσηκώνονται ώστε να γράψουν ιστορία!

"Για μια υπέροχη ζωή, μέρος 2ο" του Robin Sharma

Έχετε κουραστεί να ζείτε με φόβο και ανασφάλεια, παραβλέποντας τις επιθυμίες σας;
Αισθάνεστε ότι αξίζετε κάτι καλύτερο; Είστε έτοιμοι να γίνετε επιτυχημένοι, αποτελεσματικοί και ευτυχισμένοι στη δουλειά και τη ζωή σας σε βαθμό που δεν είχατε ποτέ πριν ονειρευτεί;
Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου Για μια Υπέροχη Ζωή, ο Robin Sharma μοιράζεται μαζί σας όσα χρειάζεστε για να πραγματώσετε τις βαθύτερες επιθυμίες σας, αλλά και όσα τον καθιέρωσαν ως τον κορυφαίο σύμβουλο επιτυχίας:
• Πώς να αντλήσετε έμπνευση, πάθος και ενθουσιασμό
• Πώς να πραγματοποιήσετε εντυπωσιακές επιτυχίες
• Πώς να ξεπεράσετε τις δύσκολες στιγμές με θάρρος και αντοχή
• Πώς να απλοποιήσετε την επαγγελματική και προσωπική σας ζωή

"Οι εφευρέτες στο νο 8" της A.M. Morgen

Γνωρίστε τον Τζορτζ, το πιο άτυχο αγόρι στο Λονδίνο, και την Άντα, την πιο έξυπνη εφευρέτρια! Με ένα αυτοσχέδιο αερόπλοιο θα αναζητήσουν τον χαμένο χάρτη για να ανακαλύψουν το μυστικό Αστέρι της Νίκης. Χρειάζονται όμως λίγη τύχη…
Ο Τζορτζ, ο μικρός λόρδος του Ντέβονσαϊρ που κατοικεί στο Νο 8 της πλατείας Ντόρσετ, πιστεύει ότι είναι το πιο άτυχο αγόρι στο Λονδίνο. Έχει μείνει ορφανός, είναι πνιγμένος στα χρέη που άφησε ο πατέρας του και, αν δεν βρει τρόπο να τα ξεπληρώσει, κινδυνεύει να καταλήξει σε ορφανοτροφείο. Το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που δεν θέλει να δώσει είναι ένας παράξενος χάρτης που απεικονίζει το Αστέρι της Νίκης, το οποίο σύμφωνα με τον θρύλο χαρίζει τύχη και ευημερία στον κάτοχό του. Όταν ο πιστός υπηρέτης του πέφτει θύμα απαγωγής, ο Τζορτζ θα προσπαθήσει να τον σώσει. Με όχημα ένα αυτοσχέδιο αερόπλοιο και συμμάχους την Άντα, μια δεινή εφευρέτρια, τον Όσκαρ, γιο ενός φοβερού πειρατή και τη Ρούθι, έναν χαριτωμένο ουρακοτάγκο, θα αναζητήσει το Αστέρι της Νίκης. Στην πορεία, ίσως ξεκλειδώσει τα κρυμμένα μυστικά της ζωής του. Και ίσως το πιο άτυχο αγόρι να γίνει και το πιο τυχερό αν έχει αρκετό θάρρος για να το προσπαθήσει…

"Εδώ κρύβεται η χαρά" των Nicola Edwards & Katie Hickey

Παίρνουμε μια βαθιά ανάσα και απλωνόμαστε σαν τον γαλαξία, ξεφυσώντας χιλιάδες αστεράκια.
Κι όταν νιώσουμε άγχος για κάτι στη ζωή μας, αναπνέουμε βαθιά και θυμόμαστε ότι είμαστε ένα με το σύμπαν!
Ένα υπέροχο βιβλίο για τη χαλάρωση των παιδιών. Ενθαρρύνει τους νεαρούς αναγνώστες να εξερευνήσουν τα συναισθήματά τους και τον όμορφο κόσμο γύρω τους.
Αυτό το ποιητικό ταξίδι σε ένα μέρος χαράς και ηρεμίας θα εμπνεύσει και θα δώσει ώθηση στα παιδιά να παρατηρούν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, ώστε να αποκτήσουν ενσυνείδητη προσοχή.


"Το σπίτι με τα χαρούμενα ποντικάκια" των Barry Timms & Greg Abbott

Τρία χαριτωμένα ποντικάκια.
Τρία διαφορετικά σπιτάκια,
άλλα μεγάλα και άλλα μικρά…
Σε ποιο σπιτάκι όμως χαμογελούν αληθινά;
Μια όμορφη ιστορία που δείχνει στα παιδιά
ότι η πραγματική ευτυχία βρίσκεται
στην απλότητα.


"Τα συμμαθητάκια: Σάρα πεισματάρα - επιχείρηση «σκοτσέζικο» σκυλάκι" της Sarah Rossi

Καλώς ήρθατε στο σχολείο της Φτερνιζούπολης!
Ο διευθυντής του Δημοτικού, ο φοβερός και τρομερός Φοίβος Φοβέρας, για πρώτη φορά στα χρονικά, είναι με το χαμόγελο στα χείλη. Και ο λόγος είναι απλός… Φέτος, επιτέλους, δεν θα κάνει μάθημα στα απίθανα Συμμαθητάκια του Β2· της πιο θεότρελης τάξης όλων των εποχών!
Η Σάρα Πεισματάρα τα θέλει όλα. Ένα κάστρο, τον ουρανό με τ’ άστρα, ένα τσιντσιλά. Εδώ και λίγο καιρό, όμως, η Σάρα θέλει έναν σκύλο. Ένα Σκοτσέζικο Τεριέ, μαύρο, με ζωηρό βλέμμα και απαλό τρίχωμα. Η μαμά της δεν θέλει ούτε καν να ακούει τη λέξη σκύλος, όμως η Σάρα δεν είναι τύπος που θα τα παρατήσει στο πρώτο όχι (ούτε και στο δεύτερο ούτε και στο δέκατο ούτε και στο εκατοστό χιλιοστό). Και για να αποκτήσει τον σκύλο της θα φτάσει μέχρι το παλάτι της Βασίλισσας της Αγγλίας…

"Τα συμμαθητάκια: Μηνάς Μινιατούρας - Μόνος και αόρατος στο σπίτι" του Pierdomenico Baccalario

Καλώς ήρθατε στο σχολείο της Φτερνιζούπολης!
Ο διευθυντής του Δημοτικού, ο φοβερός και τρομερός Φοίβος Φοβέρας, για πρώτη φορά στα χρονικά, είναι με το χαμόγελο στα χείλη. Και ο λόγος είναι απλός… Φέτος, επιτέλους, δεν θα κάνει μάθημα στα απίθανα Συμμαθητάκια του Β2· της πιο θεότρελης τάξης όλων των εποχών!
Η δασκάλα δεν τον βλέπει όταν σηκώνει το χέρι του, οι συμμαθητές του δεν τον βλέπουν όταν χωρίζονται σε ομάδες για να παίξουν ποδόσφαιρο, η αδερφή του δεν τον βλέπει όταν πρέπει να πάει στο μπάνιο…
Με λίγα λόγια, το να είσαι αόρατος είναι η πιο άχρηστη σουπερ-δύναμη του κόσμου! Δεν μπορούσε να είναι υπερήρωας; Να έχει βιονική όσφρηση; Ή φωτονική μνήμη; Ώσπου μια ωραία μέρα…



"Κυρ 2019 - Τα Μνημόνια φύγανε... τα Νταούλια έρχονται!" του ΚΥΡ

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά.
-Γαμώτο! Η γενιά μας έπεσε στην περίοδο που η Ελλάδα ξαποσταίνει...
Επειδή είναι η όγδοη φορά που με ληστεύουν σκέφτηκα να κάνω μια δημοσκόπηση στους διαρρήκτες.
"Εσείς τι θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλόγες";