Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Μαρίας Νομικού


το Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018, στις 12:30μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Η ζωή της Αριάδνης αλλάζει απότομα όταν μετακομίζουν με την οικογένειά της σε ένα μικρό νησί των Κυκλάδων. Η μεγάλη της αγάπη για τη ζωγραφική αλλά και κάποια αντικείμενα του προπάππου της, που ανακαλύπτει τυχαία, την οδηγούν σε ένα «κυνήγι θησαυρού» και σε αλήθειες που δεν περίμενε να ανακαλύψει. Η Μαρία Νομικού μαζί με τις συγγραφείς Ιωάννα Μπαμπέτα και Μαριαλένα Σπυροπούλου θα σας περιμένουν για να σας μιλήσουν για το βιβλίο. Η ηθοποιός Ευανθία Κουρμούλη θα διαβάσει αποσπάσματα.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Για παιδιά από 10 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο PICKABOOK και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τα βιβλία της σειράς

του Ίνγκο Ζίγκνερ

το Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018, στις 12.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Αγίας Λαύρας 70), στην Πετρούπολη.

Με τον δράκο Καρύδα δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος πού θα βρεθείς. Μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις εποχή, χώρα ή... πλανήτη. Αν είσαι γενναίος και σου αρέσει η περιπέτεια, έλα να ζήσουμε μαζί μία από τις παράξενες περιπέτειες του δράκου Καρύδα. Μπορεί να πάμε Εκδρομή με το σχολείο, να βρεθούμε Στην εποχή των δεινοσαύρων ή να κάνουμε ένα Ταξίδι στον Βόρειο Πόλο!

Η Ομάδα Θεάτρου Ανεμόμυλοι θα σε περιμένει. Βάλε άνετα ρούχα, φόρα την καλύτερή σου διάθεση, οπλίσου με θάρρος και έλα!

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ!

Για παιδιά από 5 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


Εκδήλωση για παιδιά με αφορμή τη σειρά «Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ» της Ουλρίκε Ράιλανς

Υπόθεση «Ρουά Ματ»

Έπειτα από πολλά χρόνια, το σχολικό πρωτάθλημα σκάκι φιλοξενείται και πάλι στο σχολείο της Πένι Πέπερ. Η νεαρή και επίδοξη ντετέκτιβ έρχεται όμως αντιμέτωπη με ένα απρόσμενο και δυσάρεστο γεγονός. Το χρυσό τρόπαιο του πρωταθλήματος εξαφανίζεται μπροστά από τα μάτια ανυποψίαστων παικτών και θεατών. Τι έχει συμβεί; Είναι μια συνηθισμένη κλοπή ή κρύβονται περισσότερα πίσω από το ύποπτο αυτό περιστατικό; Η Πένι θα ξεκινήσει την έρευνα, με την απαραίτητη βοήθειά σας, προσπαθώντας να βρει τον ένοχο και να αποκαταστήσει τη φήμη του σχολείου της. Ο εγκέφαλος πίσω από την κλοπή αφήνει περίεργα σημειώματα προκαλώντας την Πένι και την ομάδα έρευνάς της σε έναν διαγωνισμό ευφυΐας με αντίστροφη μέτρηση! Θα τα καταφέρετε να βοηθήσετε την Πένι στο δύσκολο έργο της;

Ετοιμαστείτε για ένα συναρπαστικό παιχνίδι μυστηρίου της ομάδας Gamecraft με την Πένι Πέπερ και την απίθανη ντετεκτιβοσυμμορία της!

Η ομάδα Gamecraft σάς περιμένει το Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018, στις 12.00μ.μ., στο Βιβλιοπωλείο Public του Mediterranean Cosmos (Πυλαία Θεσσαλονίκης).

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Για παιδιά από 8 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


Τα βιβλιοπωλεία ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Λίνας Σωτηροπούλου


το Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018, στις 12.00μ.μ., στον Ευριπίδη στην Κηφισιά (Λ. Κηφισίας 310).

Η ιστορία του παπουτσωμένου γάτου είναι γνωστή σε όλους. Γι΄ αυτό θα σου πούμε μια άλλη ιστορία με τη γατούλα την Πέπη που είναι πάντα καθώς πρέπει. Τι γίνεται όμως όταν η Πέπη συναντήσει στην αυλή έναν γάτο, γελαστό, καλοσυνάτο, που κουβαλάει στο σακίδιό του έναν... θησαυρό;

Η συγγραφέας Λίνα Σωτηροπούλου σε περιμένει για να ανακαλύψεις μαζί της τι κρύβει τελικά ο γάτος στο σακίδιό του. Μια ιστορία αστεία με πολλά... γατιά. Νιάου!

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ!

Για παιδιά από 3 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


Στο πλαίσιο της νέας σειράς εκδηλώσεων «Μια πόλη ένας συγγραφέας» τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν να συναντήσετε την αγαπημένη συγγραφέα των παιδιών Αγγελική Δαρλάση το Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018, στις 11.00π.μ., στο βιβλιοπωλείο Public του Βόλου (Ογλ. 28 & Ι. Κονταράτου 9).

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι καθηγητές τους από επτά σχολεία του Βόλου ετοιμάζουν και παρουσιάζουν με τον δικό τους διαδραστικό τρόπο τα αγαπημένα τους βιβλία από το έργο της Αγγελικής Δαρλάση. Συντονίζει ο δημοσιογράφος συγγραφέας Δημήτρης Μαρέδης.

Συμμετέχουν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί:
14ο Νηπιαγωγείο – Ελεονώρα Φασουλίδου ● 24ο Νηπιαγωγείο – Σεράινα Παχιού ● 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς – Θεοδώρα Αντωνίου ● 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου - Ελένη Σαμακοβλή ● 7ο Γυμνάσιο Βόλου – Κωνσταντίνος Χαλούλης ● 7ο Γυμνάσιο Βόλου – Νάνσυ Γώγου ● 3ο ΓΕΛ Βόλου – Βασιλική Μελισσουργού

Τις ομάδες συντόνισαν ο Αντώνιος Αντωνίου, Υπεύθυνος Σχ. Δραστηριοτήτων Π.Ε. Μαγνησίας, και η Σοφία Κανταράκη, φιλόλογος, συγγραφέας, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Μαγνησίας.
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΝ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Κατερίνας Παπαγαρυφάλλου


το Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018, στις 12.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Αγίων Αναργύρων 5), στους Αγίους Αναργύρους.

Εκείνος έχει ρόδες για πόδια. Στα όνειρά του είναι ο Τρεχαλητής. Εκείνη τη φωνάζουν όλοι Τίποτα. Στα όνειρά της έχει τα πάντα. Η Τίποτα συμπαθεί πολύ τον Τρεχαλητή. Θα ήθελε όσο τίποτα να τον πλησιάσει. Ο Τρεχαλητής ξέρει ότι καμία δε χωράει δίπλα στις μεγάλες ρόδες.

Όταν ο Τρεχαλητής και η Τίποτα κοιτάζονται, κάνουν μια μυστική συμφωνία και μια καινούρια αρχή με τα δύο Τ ενωμένα. Γιατί έτσι γίνονται για τον εαυτό τους και τους άλλους. Δύο παιδιά σαν όλα τα άλλα.

Η συγγραφέας Κατερίνα Παπαγαρυφάλλου θα αφηγηθεί μια ιστορία επιθυμιών που οι ρόδες γίνονται φτερά και ένα μικρό Κάτι μπορεί να κάνει τα πάντα.

MHN TO XAΣΕΙΣ!

Για παιδιά από 5 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου με αφορμή το βιβλίο του Σαμ Χερν


το Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018, στις 12.00μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Public του Αγίου Δημητρίου (Λ. Βουλιαγμένης 276).

Η ομάδα του CSI Kids και ο νεαρός Σέρλοκ Χολμς σας προσκαλούν να φοιτήσετε σε ένα σχολείο αλλιώτικο από τα άλλα: στην περίφημη Σχολή για Ντετέκτιβ. Θα μάθετε τεχνικές και δεξιότητες που κατέχουν μόνο οι αληθινοί ντετέκτιβ.

Την ιστορία έχει σχεδιάσει η βραβευμένη θεατρική συγγραφέας και εκπαιδευτικός Φιλιώ Λαζανά και την παρουσιάζει ο ηθοποιός Αλέξανδρος Ζουριδάκης.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Για παιδιά από 8 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο 4books and more και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τα κλασικά βιβλία της σειράς «Η πρώτη μου λογοτεχνία» που έχει διασκευάσει η Τζέμη Τασάκου


το Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018, στις 12.00μ.μ., στο χώρο του βιβλιοπωλείου (Δελφών 66, Αιγάλεω).

Ελάτε να ταξιδέψουμε με τη συγγραφέα Τζέμη Τασάκου στις σελίδες της κλασικής λογοτεχνίας, να γνωρίσουμε τους αγαπημένους κλασικούς ήρωες και να μιλήσουμε για την αξία της ανάγνωσης.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Για παιδιά από 4 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ