"Το φως που χάνεται" του Stuart MacBride

Η Ρόζι Γουίλιαµς πέθανε όπως ακριβώς έζησε: άσχηµα…
Η µέρα ξεκινά µε ένα ιδιαίτερα φριχτό έγκληµα, έναν εµπρησµό που καταλήγει στον θάνατο έξι ανθρώπων, εγκλωβισµένων µέσα σε ένα διαµέρισµα το οποίο έχει σφραγίσει ο δολοφόνος· το ίδιο βράδυ, στην καρδιά της συνοικίας µε τα κόκκινα φανάρια στην πόλη του Αµπερντίν, ανακαλύπτεται το πτώµα µιας ιερόδουλης, η οποία έχει χτυπηθεί µέχρι θανάτου. Για τον αρχιφύλακα ντετέκτιβ Λόγκαν ΜακΡέι αυτό σηµατοδοτεί µια κακή αρχή σε µια ακόµη δύσκολη βάρδια. Ο πάλαι ποτέ ήρωας της Αστυνοµίας του Γκράµπιαν έχει ενταχθεί µε δυσµενή µετάθεση στην «Οµάδα των Χαµένων» της αστυνοµίας και περιµένει την καρατόµησή του ανά πάσα στιγµή.
Μέρες καλοκαιριού στην Πόλη του Γρανίτη, µε το νεκροτοµείο να γεµίζει ασφυκτικά µε απανθρακωµένα πτώµατα, δολοφονηµένα πρεζόνια, διαµελισµένα λαµπραντόρ και ξυλοκοπηµένες µέχρι θανάτου ιερόδουλες. Και σαν να µην έφταναν όλα αυτά, ένας από τους αστυφύλακες χαροπαλεύει στα Επείγοντα, βαριά τραυµατισµένος από σοβαρή αµέλεια του Λόγκαν. Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους του τον αποφεύγουν, ο επιθεωρητής Νάπιερ των Εσωτερικών Υποθέσεων είναι αποφασισµένος να πετύχει την απόλυσή του από το Σώµα, και η επιθεω­ρήτρια Στιλ παίρνει τα εύσηµα για οτιδήποτε κάνει σωστά ο Λόγκαν. Απ’ ό,τι φαίνεται, θα είναι µια από εκείνες τις ανάποδες εβδοµάδες…

"Τα τρία μικρά Χαμαιλεοντάκια" του Ευγένιου Τριβιζά

Οι εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα με βαθιά συγκίνηση, ανυπέρβλητη τόλμη και δικαιολογημένη υπερηφάνεια παρουσιάζουν στο παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό το μοναδικό ασπρόμαυρο-πολύχρωμο βιβλίο στον κόσμο!Σε όλο το σύμπαν δεν έχει αποτολμηθεί ποτέ παρόμοια έκδοση, με μόνη εξαίρεση ένα βιβλίο που κυκλοφορεί στον Πλανήτη Ροκανμόν, στα βάθη του γαλαξία Αστραπακόρουμ Καρακόρουμ, του οποίου όμως οι κάτοικοι υποφέρουν από χρόνια αχρωματοψία και το βλέπουν όλο σε εξήντα αποχρώσεις του γκρίζου. Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες της Υπηρεσίας Προστασίας της Ανθρωπότητας από Εξωγήινες Εισβολές (ΥΠΑΕΕ) της ΝΑΣΑ, οι Ροκανμόνιοι σχεδιάζουν να επιτεθούν αιφνιδιαστικά στη Γη και να την κατακτήσουν, οπότε επειδή η αχρωματοψία από την οποία πάσχουν είναι μεταδοτική, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην μπορέσετε ποτέ να απολαύσετε το καθηλωτικό αυτό βιβλίο. Γι’ αυτό τον λόγο οι εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, με την αίσθηση ευθύνης που τις διακρίνουν, και η Υπηρεσία Προστασίας της Ανθρωπότητας από Εξωγήινες Εισβολές (ΥΠΑΕΕ) συνιστούν ανεπιφύλακτα να το αγοράσετε και να το διαβάσετε το συντομότερο δυνατόν, προτού χάσετε τη μοναδική αυτή ευκαιρία!

"Ρούστερ Μπαρ" του John Grisham

Το τελευταίο νομικό θρίλερ του John Grisham, συγγραφέα πολλών μπεστ σέλερ των New York Times, μας οδηγεί στο εσωτερικό μιας παράξενης νομικής εταιρείας.
Ο Μαρκ, ο Τοντ και η Ζόλα μπήκαν στη νομική για να αλλάξουν τον κόσμο, να τον κάνουν καλύτερο. Τώρα όμως, ως τριτοετείς φοιτητές, οι τρεις φίλοι συνειδητοποιούν ότι εξαπατήθηκαν. Επιβαρύνθηκαν με υπέρογκα δάνεια για να φοιτήσουν σε μια νομική σχολή τόσο κακής ποιότητας ώστε οι απόφοιτοί της σπάνια περνούν τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου για να πάρουν άδεια άσκησης επαγγέλματος, και ακόμη πιο σπάνια βρίσκουν καλή δουλειά. Και όταν μαθαίνουν ότι η σχολή τους είναι μία από τις πολλές που ανήκουν σε έναν ύποπτο διαχειριστή επενδυτικών κεφαλαίων, ο οποίος συμβαίνει επίσης να είναι μεγαλομέτοχος μιας τράπεζας που ειδικεύεται στα φοιτητικά δάνεια, αντιλαμβάνονται ότι έχουν πέσει θύματα της Μεγάλης Απάτης των Νομικών Σχολών.
Όμως ίσως υπάρχει κάποια διέξοδος. Μπορεί να υπάρχει ένας τρόπος να ξελασπώσουν από τα τεράστια χρέη, να αποκαλύψουν την απάτη και ταυτόχρονα να βγάλουν λεφτά. Αλλά για να το κάνουν αυτό, πρέπει πρώτα να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους. Και το να εγκαταλείψεις τις σπουδές σου μερικούς μόνο μήνες πριν την αποφοίτηση είναι τελείως τρελό, σωστά; Χμμ, και ναι και όχι...
Πάρτε ένα σκαμπό και μια κρύα μπίρα και ετοιμαστείτε να περάσετε λίγο χρόνο στο Ρούστερ Μπαρ.