«Μικρές μεγάλες προκλήσεις: Δεν θέλω σούπα!» των Alberto Pellai & Barbara Tamborini

Δεν θέλω σούπα!
Μια εικονογραφημένη ιστορία για το νήπιο και ένας οδηγός για σας: πώς να υποστηρίξετε το παιδί σας στις μικρές μεγάλες προκλήσεις της νηπιακής ηλικίας.
Όλα είναι έτοιμα για την πρόκληση του φαγητού: το τραπέζι είναι στρωμένο με πολλά και νόστιμα φαγητά! Αν όμως το παιδί αρνείται να φάει, τι κάνετε; Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας δεν είναι ούτε μια εικονογραφημένη ιστορία ούτε ένας οδηγός ανατροφής. Είναι και τα δύο μαζί: ένα διπλό εργαλείο για να ξεπεράσετε τις αναπτυξιακές προκλήσεις της νηπιακής ηλικίας στο σημείο όπου συναντώνται οι σκέψεις του παιδιού με αυτές του ενήλικα. Μια πολύτιμη συμμαχία για την ανάπτυξη... γιατί οι στόχοι στη ζωή αξίζουν όταν τους κατακτάμε μαζί!

«Μικρές μεγάλες προκλήσεις: Ουφ, ένας αδελφούλης!» των Alberto Pellai & Barbara Tamborini

Μια εικονογραφημένη ιστορία για το νήπιο και ένας οδηγός για σας: πώς να υποστηρίξετε το παιδί σας στις μικρές μεγάλες προκλήσεις της νηπιακής ηλικίας.
Στο σπίτι όλοι είναι έτοιμοι να υποδεχθούν το νέο μωράκι. Είναι όμως εύκολο να αποδεχθεί τον ρόλο του μεγαλύτερου αδελφού ή της μεγαλύτερης αδελφής το πρωτότοκό σας;
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας δεν είναι ούτε μια εικονογραφημένη ιστορία ούτε ένας οδηγός ανατροφής. Είναι και τα δύο μαζί: ένα διπλό εργαλείο για να ξεπεράσετε τις αναπτυξιακές προκλήσεις της νηπιακής ηλικίας στο σημείο όπου συναντώνται οι σκέψεις του παιδιού με αυτές του ενήλικα. Μια πολύτιμη συμμαχία για την ανάπτυξη... γιατί οι στόχοι στη ζωή αξίζουν όταν τους κατακτάμε μαζί!

"Ο υπεράνθρωπος των μαζών" του Umberto Eco

Τα κείμενα του βιβλίου αυτού διαπνέονται από μια ενιαία και σταθερή αλλά έμμονη ιδέα, την οποία ο Έκο αποδίδει στον Γκράμσι: «Νομίζω ότι μπορούμε να ισχυριστούμε πως μεγάλο μέρος του αποκαλούμενου νιτσεϊκού “υπερανθρωπισμού” δεν έχει ως πηγή και θεωρητικό πρότυπο τον Ζαρατούστρα, αλλά τον Κόμητα Μοντεχρίστο του Δουμά». Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία του υπερανθρώπου «των μαζών» όπως αναδεικνύεται μέσα από το λεγόμενο «λαϊκό μυθιστόρημα», το οποίο δημιουργήθηκε για τη μεγάλη μάζα αναγνωστών.
Ένα γοητευτικό ταξίδι στους μύθους λαϊκής φαντασίας με πρωταγωνιστές τους υπερήρωες της μαζικής κουλτούρας (από τον Κόμητα Μοντεχρίστο, τους Τρεις Σωματοφύλακες, τον Ταρζάν, τον Φαντομά και τον Αρσέν Λουπέν έως τον Τζέιμς Μποντ), που ανέκαθεν συγκινούσαν και ενθουσίαζαν τους ανθρώπους.
Από τα πιο ευχάριστα έργα του Eco, ζωντανό και επίκαιρο, το βιβλίο αποτελεί επίσης μια σπουδαία συνεισφορά στην κοινω­νιο­λογία της λαϊκής αφήγησης, στη μελέτη των ιδεολογιών με τη μορφή της ιστορίας των ιδεών και στη διερεύνηση της σημειωτικής του κειμένου.

"Τα χρόνια του πολέμου" της Elizabeth Jane Howard

Στο δεύτερο αυτό βιβλίο του εμβληματικού έργου της Ελίζαμπεθ Τζέιν Χάουαρντ Το Χρονικό της Οικογένειας Κάζαλετ παρακολουθούμε τη ζωή των ηρώων της για δύο πολυτάραχα χρόνια, από τον Σεπτέμβριο του 1939 έως το Περλ Χάρμπορ και την εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρωταγωνίστριες οι νεαρές εξαδέλφες Λουίζ, Πόλι και Κλάρι Κάζαλετ, τρία κορίτσια της βαθιά πληγωμένης βρετανικής αστικής τάξης, τα οποία καλούνται να ενηλικιωθούν σε μια εποχή που η πατρίδα τους γνωρίζει το βάθος της ναζιστικής προδοσίας και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μιας επερχόμενης καταστροφικής εθνικής ήττας.
Σε αυτό το πραγματικά υπέροχο μυθιστόρημα, η Χάουαρντ διατηρεί για άλλη μια φορά ζωντανό το ενδια­φέρον του αναγνώστη. Περιγράφει δυναμικά τις βαθιές ανακατατάξεις της δημόσιας και της οικογενειακής ζωής της Βρετανίας κατά τις δε­καε­τίες του 1930 και του 1940. Αποτυπώνει με γλαφυρό και συναρπαστικό τρόπο τους ήρωές της καθώς εγκαταλείπουν απρόθυμα τον γνώριμο και ασφαλή κόσμο τους, με τις άκαμπτες συμπεριφορές, τις τακτοποιη­μένες πε­ριου­σίες και το απάγκιο λιμάνι της ειδυλλιακής οικογενεια­κής εξοχικής κατοικίας στο Σάσεξ. Με τις ελπίδες τους πάντα ζωντανές, ωστόσο, οι Κάζαλετ αρνούνται να εγκαταλείψουν τη δύναμη ψυχής και το αίσθημα της οικογένειας, που είναι άλλωστε και αυτά που τους βοηθούν να επιβιώσουν στη δίνη του πολέμου.