"Μικρός Έλιοτ: Μεγάλη οικογένεια" του Mike Curato

Ο Μικρός Έλιοτ και ο φίλος του το Ποντικάκι σε μια γλυκιά ιστορία για τη φιλία και την οικογένεια.
Όταν το Ποντικάκι πηγαίνει σε μια οικογενειακή συγκέντρωση, ο μικρός Έλιοτ αποφασίζει να πάει βόλτα στην πόλη. Στους πολυσύχναστους δρόμους βλέπει πολλές και διαφορετικές οικογένειες, και νιώθει πάρα πολύ μόνος –ώσπου ανακαλύπτει ότι έχει κι αυτός τη δική του οικογένεια!
Ο Μάικ Κουράτο λατρεύει την οικογένεια και τους φίλους του και του αρέσει να τρώει, να τραγουδάει και να πηγαίνει σινεμά μαζί τους! Γράφει και ζωγραφίζει τις δικές του ιστορίες, και είναι ο δημιουργός της πολυαγαπημένης σειράς των παιδιών Μικρός Έλιοτ, η οποία έχει βραβευτεί και μεταφραστεί σε περισσότερες από δέκα χώρες.

"Μικρός Έλιοτ: Μεγάλη πλάκα" του Mike Curato

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να περάσεις μια μέρα μαζί με έναν φίλο!
Ο Μικρός Έλιοτ και ο φίλος του το Ποντικάκι πηγαίνουν στο λούνα παρκ και κάνουν νεροτσουλήθρα, τρενάκι, και άλλα πολλά. Ο Μικρός Έλιοτ δεν περνάει καλά –βρέχεται, ζαλίζεται και τρομάζει– αλλά το Ποντικάκι θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τους φόβους του.
Γιατί, όταν είναι μαζί, ο Μικρός Έλιοτ και το Ποντικάκι μπορούν να κάνουν τα πάντα!
Ο Μάικ Κουράτο γράφει και ζωγραφίζει τις δικές του ιστορίες, ενώ τρώει κεκάκια και παγωτά. Είναι ο δημιουργός της πολυαγαπημένης σειράς των παιδιών Μικρός Έλιοτ, η οποία έχει βραβευτεί και μεταφραστεί σε περισσότερες από δέκα χώρες.

"Ο κροκόδειλος που φοβόταν το νερό" των Christine Beigel & Herve le Goff

Μικρά βραδινά παραμύθια.
Χαρούμενες ιστορίες, ευαίσθητα θέματα, ήσυχα βράδια.
Ο κροκόδειλος φοβάται το νερό. Είναι αλήθεια, μη γελάτε.
Όταν βουτάει, βγάζει περίεργες μπουρμπουλήθρες!
Θέλετε να μάθετε τι θα συμβεί;
Υπομονή, η γιαγιά κότα όλα θα σας τα πει.
Ξεκαρδιστικές ιστορίες με πρωταγωνιστές ζώα, οι οποίες θίγουν ιδιαίτερα ζητήματα με έναν τρόπο που βοηθάει τους γονείς να συζητήσουν τα νοήματα με το παιδί. Στη Γαλλία μόνο έχουν πουληθεί πάνω από 400.000 αντίτυπα ενώ τα βιβλία έχουν μεταφραστεί σε 13 γλώσσες.

"Δεν μου αρέσει το διάβασμα: Μια ιστορία για τη δυσλεξία" της Lisabeth Emlyn Clark

Η διαδικασία της ανάγνωσης μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη για ένα παιδί που έχει διαγνωστεί με δυσλεξία. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι και τεχνικές υποστήριξης που βοηθούν το παιδί, όχι μόνο να διαβάσει, αλλά και να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του.
Γνωρίστε τον Χάρη! Του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο, να σκαρφαλώνει στα δέντρα, να κάνει παρέα με τους φίλους του, αλλά δεν του αρέσει το… διάβασμα! Το αποφεύγει και αγχώνεται πολύ. Με τη βοήθεια, όμως, της οικογένειάς του, του δασκάλου του και κάποιων ειδικών, θα μάθει έξυπνα κόλπα για να τιθασεύσει τα γράμματα που συνεχώς ξεγλιστρούν ή αλλάζουν μέγεθος, και τελικά θα νιώσει πως το διάβασμα είναι πραγματικά ευχάριστο!

"Νικ και Τέσλα: Γκατζετομάχη μυστικών πρακτόρων" του "Science Bob" Pflugfelder & Steve Hockensmith

Αφού χάλασαν τα σχέδια μιας συμμορίας απαγωγέων και απέκρουσαν μια στρατιά από ρομπότ, τα 11χρονα αδέρφια Νικ και Τέσλα πολύ θα ήθελαν να ξεκουραστούν λιγάκι! Υποψιάζονται όμως ότι υπάρχει ένας κατάσκοπος που ψάχνει να βρει μυστικά στο σπίτι του αγαπημένου τους (και λιγάκι παλαβού) θείου Νιουτ. Να’ ναι ο καινούργιος ασκούμενος που βοηθά τον θείο τους στο εργαστήριο;
Οι οικιακές βοηθοί; Μήπως κάποιος πέραν πάσης υποψίας;
Για να αποκαλύψουν τον μυστικό πράκτορα, ο Νικ και η Τέσλα πρέπει να επινοήσουν ένα σωρό εξωπραγματικές κατασκευές –κωδικοτροχούς, σκόνη για αποτυπώματα, κάμερες κατασκοπείας, ανιχνευτές διαρρηκτών… Το καλύτερο απ’ όλα; Στο βιβλίο θα βρεις εικονογραφημένες οδηγίες για να μπορέσεις να τα φτιάξεις κι εσύ όλα αυτά!

"Νικ και Τέσλα: Γάντι Σούπερ Σάιμποργκ" του "Science Bob" Pflugfelder & Steve Hockensmith

Ο Αϊνστάιν έχει πάθει αμόκ! Ο Δαρβίνος χάνει τα μυαλά του! Στο Μουσείο Επιστήμης του Χαφ Μουν Μπέι επικρατεί πανικός επειδή τα ρομποτικά αντίγραφα των μεγαλύτερων επιστημόνων της Ιστορίας βρίσκονται εκτός ελέγχου! Πασχίζοντας να εντοπίσουν την αιτία, οι 11χρόνοι ερασιτέχνες εφευρέτες Νικ και Τέσλα προσθέτουν διαρκώς όλο και περισσότερες νέες δυνατότητες στην τελευταία τους δημιουργία: ένα γάντι σάιμποργκ.
Απόλαυσε τη δράση και ύστερα ακολούθησε τις εικονογραφημένες οδηγίες για να φτιάξεις το δικό σου γάντι με τέσσερις απίστευτες λειτουργίες: λαμπάκι LED για αποστολή σημάτων, σειρήνα συναγερμού, εγγραφή φωνής, και σύστημα αποκάλυψης κρυφής γραφής με υπεριώδες φως!