To Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας εν Αθήναις (ΛΕΑ 2019) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, με την υποστήριξη της Αccion Cultural Espanola, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα, σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στον κορυφαίο Αργεντίνο συγγραφέα


την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019, στις 19:30μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Για τη ζωή και το έργο του Ερνέστο Σάμπατο, ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους λατινοαμερικάνους συγγραφείς, θα μιλήσουν η καθηγήτρια Marta Silvia Dios Sanz, η μεταφράστρια των βιβλίων του Κλαίτη Σωτηριάδου και ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Τζαμιώτης.

Συγγραφείς τόσο διαφορετικοί όπως ο Καµύ, ο Γκριν και ο Τόµας Μαν, ο Κουαζίµοντο, ο Πιοβένε και ο Γκοµπρόβιτς έγραψαν µε θαυµασµό για το έργο του, το οποίο τιµήθηκε µε τα βραβεία Θερβάντες, Μενέντες Πελάγιο, Χερουσαλέν και το χρυσό µετάλλιο του Κύκλου των Καλών Τεχνών της Μαδρίτης. Η εκδήλωση και η συζήτηση θα διεξαχθούν στην ελληνική γλώσσα.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Το τούνελ και Περί ηρώων και τάφων, που θεωρούνται τα μείζονα λογοτεχνικά του έργα και τον καθιέρωσαν ως εξέχουσα μορφή της λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας.