"Μορτίνα: Διακοπές στη λίμνη Μυστήριο" της Barbara Cantini

Επιτέλους, ώρα για διακοπές!
Κάτι που η Μορτίνα και η οικογένειά της είχαν να κάνουν εδώ και... αιώνες!
Προορισμός: η Αριστοκρατική Έπαυλη της Θείας Μέγαιρας και του ξάδελφου Διλβέρτου.
Η ηρεμία κρατάει λίγο: η Μορτίνα ανακαλύπτει ότι ένας λιλιπούτειος γραφειοκράτης θέλει να βγάλει σε δημοπρασία την έπαυλη που μοιάζει ακατοίκητη.
Θα βρουν άραγε τρόπο να τη σώσουν πριν να είναι πολύ αργά;
Η νέα περιπέτεια της σειράς που έγινε παγκόσμια επιτυχία και έχει ήδη μεταφραστεί σε είκοσι τέσσερις γλώσσες.

"Η μέρα που τα λιοντάρια θα τρώνε πράσινη σαλάτα" της Raphaelle Giordano

Ένα έξυπνο και τρυφερό self-help μυθιστόρημα για το θέμα της τοξικότητας και της αντιμετώπισής της στην καθημερινή ζωή από τη Γαλλίδα συγγραφέα του διεθνούς μπεστ σέλερ «Η Δεύτερη Ζωή σου Ξεκινά Όταν Καταλάβεις πως Έχεις Μόνο Μία».

"Το νησί Καμίνο" του John Grisham

Μια ομάδα σεσημασμένων κακοποιών πραγματοποιεί μια εξαιρετικά τολμηρή ληστεία στο θησαυροφυλάκιο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πρίνστον. Το Πρίνστον έχει ασφαλίσει τον θησαυρό για είκοσι πέντε εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο η αξία του είναι ανυπολόγιστη.
Ο Μπρους Κέιμπλ είναι ο χαρισματικός ιδιοκτήτης του πιο πολυσύχναστου βιβλιοπωλείου στο κοσμοπολίτικο παραλιακό θέρετρο Σάντα Ρόζα, στο παραμυθένιο νησί Καμίνο της Φλόριντα. Το «Βιβλιοπωλείο Μπέι» τα πάει πολύ καλά χάρη στην επιχειρηματική δεινότητα του ιδιοκτήτη του. Πολύ λίγοι όμως γνωρίζουν ότι ο Κέιμπλ είναι ανακατεμένος με την εμπορία κλεμμένων βιβλίων και ανεκτίμητων χειρογράφων στη μαύρη αγορά.
Η Μέρσερ Μαν, μια νεαρή φιλόδοξη συγγραφέας, έχει μόλις χάσει τη δουλειά της στο πανεπιστήμιο όταν την προσεγγίζει μια μυστηριώδης και εκλεπτυσμένη γυναίκα, η οποία εργάζεται για μια ακόμα πιο μυστηριώδη επιχείρηση. Η γενναιόδωρη οικονομική προσφορά της θα πείσει τη Μέρσερ να διεισδύσει στον κύκλο των λογοτεχνικών φίλων του Κέιμπλ και να προσπαθήσει να μάθει τα μυστικά του. Παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς της, η Μέρσερ αποδεικνύεται πολύ καλή στον ρόλο της. Στην πορεία όμως θα μάθει πολύ περισσότερα από όσα έπρεπε, και τελικά θα συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν προβλήματα στον παράδεισο...
Η αριστοτεχνική πλοκή, οι ζωντανές περιγραφές και η πρωτοτυπία του θέματος αποκαλύπτουν άλλη μια συναρπαστική συγγραφική πλευρά του Grisham, που θα ενθουσιάσει τους πιστούς αναγνώστες του και θα του χαρίσει ακόμα περισσότερους.

"Η αλυσίδα" του Adrian McKinty

Η μέρα ξεκινά όπως όλες οι άλλες. Η Ρέιτσελ αφήνει την κόρη της, Κάιλι, στη στάση του λεωφορείου και φεύγει για τη δουλειά της. To τηλεφώνημα από έναν άγνωστο αριθμό όμως θα ανατρέψει τα πάντα. Η γυναίκα από την άλλη άκρη της γραμμής πληροφορεί τη Ρέιτσελ ότι η Κάιλι βρίσκεται δεμένη και φιμωμένη στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της, και ότι ο μόνος τρόπος για να την ξαναδεί είναι να απαγάγει και η ίδια ένα άλλο παιδί. Η γυναίκα στο τηλέφωνο είναι μητέρα και ο γιος της έχει απαχθεί, και αν η Ρέιτσελ δεν κάνει αυτό που της ζητείται, τότε το αγόρι θα πεθάνει – το ίδιο και η Κάιλι.
Τώρα η Ρέιτσελ είναι μέρος της ΑΛΥΣΙΔΑΣ, μιας τρομακτικής οργάνωσης που μετατρέπει τους γονείς από θύματα σε θύτες και ταυτόχρονα επιτρέπει σε κάποιον να κερδίσει πολλά χρήματα. Η Ρέιτσελ είναι μια απλή, καθημερινή γυναίκα, ωστόσο τις επόμενες μέρες οι καταστάσεις θα την ωθήσουν πολύ πέρα από τα όριά της. Θα υποχρεωθεί σε απίστευτες ηθικές επιλογές και σε φρικτές, παράλογες πράξεις. Η ΑΛΥΣΙΔΑ είναι αδίστακτη, τρομακτική και ανώνυμη. Οι κανόνες είναι απλοί: βρες τα χρήματα, βρες το επόμενο θύμα, κάνε το ασύλληπτο έγκλημα που δεν είχες φανταστεί πως ήσουν ικανός να διαπράξεις μόλις είκοσι τέσσερις ώρες πριν.
Αυτό που οι εγκέφαλοι της ΑΛΥΣΙΔΑΣ γνωρίζουν καλά είναι ότι οι γονείς θα κάνουν τα πάντα για τα παιδιά τους. Αυτό που δεν ξέρουν όμως είναι ότι τελικά θα συναντήσουν έναν ικανό αντίπαλο. Η Ρέιτσελ είναι ευφυής και αποφασισμένη να βρεθεί στην πλευρά των νικητών.
Θα είναι τελικά αυτή που θα σπάσει την ΑΛΥΣΙΔΑ;