Οι Eκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 στις 19:00μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά, "Εντός παρενθέσεως; Κυβερνώσα ριζοσπαστική αριστερά, περίοδος πρώτη (25 Ιανουαρίου 2015 – 21 Αυγούστου 2018)".

Ομιλητές:
Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής Αχαΐας, καθηγήτρια ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας & Εξωτερικών
Νίκος Βούτσης, βουλευτής Α’ Αθήνας, τέως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής Α’ Πειραιά & Νήσων, πρώην υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής
Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής Ανοιχτής Πόλης, πρώην υφυπουργός Εργασίας
Γιώργος Σταθάκης, καθηγητής πολιτικής οικονομίας Πανεπιστημίου Κρήτης, πρώην υπουργός Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος-Ενέργειας
Συντονίζει ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, καθηγητής πολιτικής κοινωνιολογίας, κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών, ΕΚΠΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα).
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο Πλειάδες και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 στις 19:00μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου της Ιωάννας Ντούμπρου, "Βορινή παραλία".

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ελένη Κεχαγιόγλου, φιλόλογος, επιμελήτρια εκδόσεων
Χρίστος Κυθρεώτης, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας
___________________________________________________________________________________


Το Δίκτυο Ακούγοντας Φωνές και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 στις 19:30μ.μ. στο καφέ Παραρλάμα (Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι) σε μια συζήτηση με αφορμή το graphic novel "Γιαννούλης Χαλεπάς, ο μύθος της νεοελληνικής γλυπτικής" των Θανάση Πέτρου & Δημήτρη Βανέλλη.

Θα συζητηθούν ζητήματα όπως η σχέση της δημιουργικότητας με την τρέλα, τα άσυλα και τον καταναγκασμό, τις ταξικές ανισότητες, την ιστορία της ψυχιατρικής και τον ρόλο της κοινωνίας από τους:
Λεμονιά Αβαγιάννη (μέλος Δικτύου Ακούγοντας Φωνές)
Λυκούργο Καρατζαφέρη (ψυχίατρος)
Αικατερίνη Τεμπέλη (συγγραφέας, ψυχολόγος)
Θανάση Πέτρου και Δημήτρη Βανέλλη.