"Το διπλανό σπίτι" της Cara Hunter

Μια γυναίκα κι ένα παιδί βρίσκονται κλειδωμένοι σ’ ένα υπόγειο, ακροβατώντας μεταξύ ζωής και θανάτου.
Κανείς δεν γνωρίζει την ταυτότητά τους. Η γυναίκα δεν μπορεί να μιλήσει, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές αγνοουμένων που να ταιριάζουν στο προφίλ τους. Ο σαστισμένος, ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του σπιτιού ισχυρίζεται ότι δεν τους έχει ξαναδεί ποτέ.
Οι κάτοικοι της ήσυχης οδού Όξφορντ σοκάρονται? πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο κάτω από τη μύτη τους; Ωστόσο, ο επιθεωρητής Άνταμ Φόλεϊ ξέρει ότι όλα είναι πιθανά.
Και ότι κανένας δεν είναι τόσο αθώος όσο φαίνεται…
Ένα ατελείωτο, αγωνιώδες μυστήριο, καλά κρυμμένα μυστικά και τέρατα που κρύβονται σε κοινή θέα…
Αυτό είναι το δεύτερο συναρπαστικό μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Άνταμ Φόλεϊ.

"Τα χρυσά σκουλαρίκια" της Belinda Alexandra

Εσύ που με κρίνεις έλα εδώ! Έχω να σου πω μια ιστορία…
Η Παλόμα Μπατόν είναι εγγονή Ισπανών προσφύγων που διέφυγαν από τη Βαρκελώνη μετά τον εμφύλιο. Πειθαρχημένη σπουδάστρια της Σχολής Μπαλέτου της Όπερας των Παρισίων, η Παλόμα δεν αφήνει και πολλά να σταθούν εμπόδιο στην καριέρα της, ώσπου λαμβάνει με μυστηριώδη τρόπο δύο χρυσά σκουλαρίκια. Αρχίζει να εξερευνά τις ισπανικές ρίζες της και μαγεύεται από τη Λα Ρούσα, μια γυναίκα που ενώ κατάφερε να ξεφύγει από τη φτώχεια και να γίνει μια από τις σπουδαιότερες χορεύτριες φλαμέγκο της σύγχρονης εποχής, στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Καθώς το παρελθόν αρχίζει να ξεδιπλώνεται, ανακαλύπτει περισσότερα από ένα άτομα τα οποία είχαν λόγους να θέλουν τη Λα Ρούσα νεκρή, μεταξύ των οποίων και η γιαγιά της Παλόμα.
Τα Χρυσά Σκουλαρίκια είναι μια ιστορία που εκτυλίσσεται μεταξύ δύο μεγάλων πόλεων, της Βαρκελώνης πριν από τον εμφύλιο και του Παρισιού της δεκαετίας του ’70. Αφηγείται τη ζωή δύο γυναικών που είναι διατεθειμένες να φτάσουν στα άκρα για τον έρωτα, μια ιστορία με μεγάλα πάθη –και μεγάλες προδοσίες– όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται.

"Η σοφία των αιώνων: διαχρονικές αλήθειες για τη ζωή από έναν κορυφαίο δάσκαλο" του Wayne W. Dyer

Τι θα είχαν να μας πουν σήμερα οι σοφοί μας πρόγονοι;
Σε μια περιεκτική συλλογή εύστοχων αποσπασμάτων από τα έργα μερικών από τους μεγαλύτερους στοχαστές των τελευταίων είκοσι πέντε αιώνων, ο συγγραφέας Wayne Dyer εξηγεί τη σημασία και το ευρύτερο νόημα που έχει για τη ζωή μας καθένα από αυτά τα αποσπάσματα σοφίας. Παράλληλα –και αυτό είναι το σημαντικότερο– φανερώνει τον τρόπο για να εφαρμόσουμε αυτές τις διδαχές στη ζωή μας σήμερα.
Ένα πολύτιμο και ωφέλιμο δώρο για όλους μας, που προσεγγίζει την αυθεντική σοφία μέσα από τα λόγια εξήντα μεγάλων διανοούμενων, όπως ο Ουόλτ Ουίτμαν, ο Σαίξπηρ, ο Μαχάτμα Γκάντι, από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή. Ο διεθνούς φήμης συγγραφέας Wayne Dyer, εντρυφώντας στη διδασκαλία των πνευματικών ανθρώπων του παρελθόντος, ανασύρει αξίες και σοφία για το παρόν.
Οι φωνές που συγκεντρώνονται σε αυτό το βιβλίο καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος ιστορικών περιόδων και πολιτισμών, ωστόσο μεταδίδουν οικουμενικές αλήθειες και μας παρέχουν μια μοναδική διπλή ευκαιρία: Να λάβουμε καθοδήγηση από τους σπουδαίους προγόνους μας και να αναγνωρίσουμε τη δυνατότητά μας να θριαμβεύσουμε.

"Θουκυδίδης - Περί πολέμου" των Thucydides & Johanna Hanink

Μια προσιτή και σύγχρονη προσέγγιση των πιο εμβληματικών ομιλιών από την Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου του Θουκυδίδη, η οποία οδηγεί τον αναγνώστη στην ουσία της εκτεταμένης γνώσης του συγγραφέα σχετικά με θέματα διπλωματίας, εξωτερικής πολιτικής και πολέμου.
Γιατί τα έθνη οδηγούνται σε πόλεμο; Για ποιες αξίες είναι πρόθυμοι να πεθάνουν οι πολίτες; Τι δικαιολογεί την εισβολή σε μια ξένη χώρα; Και η τεκμηρίωσή της την κάνει σωστή;
Για σχεδόν 2.500 χρόνια, φοιτητές, στοχαστές και πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες διαβάζουν τις εύγλωττες και οξυδερκείς ομιλίες από την Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου του Θουκυδίδη, αναζητώντας έμπνευση από τη διορατικότητά του σε θέματα στρατιωτικών συγκρούσεων, διπλωματίας και αντιδράσεων ανθρώπων και χωρών σε περιόδους κρίσης.
Στο βιβλίο Θουκυδίδης: Περί Πολέμου, παρουσιάζονται οι πιο επιδραστικές και ενδιαφέρουσες ομιλίες του σε μια νέα ερμηνευτική προσέγγιση από τη Johanna Hanink, η οποία συνοδεύεται από μια διαφωτιστική εισαγωγή, αναλυτικές σημειώσεις, καθώς και από το πρωτότυπο κείμενο σε παραβολή με το μεταφρασμένο.
Το αποτέλεσμα, μια εξαιρετικά προσιτή εισαγωγή στο μακροσκελές και απαιτητικό έργο του Θουκυδίδη Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου, η οποία μυεί τον αναγνώστη στο έργο του διαχρονικού στοχαστή.

"Υψώνοντας τείχη" του Tim Marshall

Τείχη υψώνονται παντού.
Ο εθνικισμός και η πολιτική των ταυτοτήτων βρίσκονται και πάλι σε άνοδο. Φράχτες χιλιάδων χιλιομέτρων έχουν ανεγερθεί τα τελευταία δέκα χρόνια επαναπροσδιορίζοντας το πολιτικό μας τοπίο.
Χρήμα, φυλή, θρησκεία, πολιτική: αυτά είναι που μας διχάζουν. Το τείχος του Τραμπ καταδεικνύει τόσο το διχασμένο παρελθόν της Αμερικής όσο και το μέλλον της. Το Σινικό Τείχος στην Κίνα διαχωρίζει «εμάς» από «εκείνους» και αντικατοπτρίζει την ανάγκη του Κόμματος να περιορίσει τις «κακές» επιρροές του καπιταλισμού. Στην Ευρώπη, ο εκρηκτικός συνδυασμός πολιτικής και μετανάστευσης απειλεί την ίδια την έννοια της φιλελεύθερης δημοκρατίας.
Η κατανόηση αυτών που μας χωρίζουν, από το παρελθόν στο παρόν, είναι ουσιαστικής σημασίας για να αντιληφθούμε τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο. Καλύπτοντας την Κίνα, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, τη Μέση Ανατολή, την Ινδική Υποήπειρο, την Αφρική, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, ο κορυφαίος σε θέματα γεωπολιτικής συγγραφέας Tim Marshall προσφέρει με άμεσο τρόπο και χωρίς περιστροφές μια ανάλυση των διενέξεων που θα διαμορφώσουν τον κόσμο μας τα επόμενα χρόνια. Εσείς σε ποια πλευρά του τείχους βρίσκεστε;

"Κάποτε… 10 υπέροχες γυναίκες" της Les epoux Von Grut

Πιλότος ή προστάτιδα του περιβάλλοντος, χημικός ή υπέρμαχος των δικαιωμάτων των παιδιών, κοσμοναύτισσα, συγγραφέας, ζωγράφος...
Aυτές οι δέκα υπέροχες γυναίκες αφηγούνται τη ζωή τους και γίνονται έμπνευση για όλα τα παιδιά που ονειρεύονται να κατακτήσουν τον κόσμο!

"Τα συμμαθητάκια - No 13: Μαρίνα Θεατρίνα - Ο διευθυντής του σχολείου εξαφανίστηκε!" της Elisa Puricelli Guerra

Καλώς ήρθατε στο σχολείο της Φτερνιζούπολης!
Ο διευθυντής του Δημοτικού, ο φοβερός και τρομερός Φοίβος Φοβέρας, για πρώτη φορά στα χρονικά, είναι με το χαμόγελο στα χείλη. Και ο λόγος είναι απλός… Φέτος, επιτέλους, δεν θα κάνει μάθημα στα απίθανα Συμμαθητάκια του Β2· της πιο θεότρελης τάξης όλων των εποχών!
Την κακομοίρα τη Μαρίνα! Εκείνη που λατρεύει τα δράματα, τις τραγωδίες και γενικώς τους θεατρινισμούς, αναγκάζεται να μετακομίσει στην απίστευτα ήσυχη –και απίστευτα βαρετή– Φτερνιζούπολη. Μόνο που τα φαινόμενα απατούν! Ο Φοίβος Φοβέρας, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου της Φτερνιζούπολης, εξαφανίστηκε ως διά μαγείας. Η Μαρίνα, όμως, δεν έχει καμία αμφιβολία: μια συμμορία κακοποιών απήγαγε τον διευθυντή τους! Θα καταφέρει άραγε το Β2 να του σώσει τη ζωή;

"Τα συμμαθητάκια - No 14: Ηλίας Ηλεκτρόνιος - Η εισβολή των εξωγήινων" του Daniele Nicastro

Καλώς ήρθατε στο σχολείο της Φτερνιζούπολης!
Ο διευθυντής του Δημοτικού, ο φοβερός και τρομερός Φοίβος Φοβέρας, για πρώτη φορά στα χρονικά, είναι με το χαμόγελο στα χείλη. Και ο λόγος είναι απλός… Φέτος, επιτέλους, δεν θα κάνει μάθημα στα απίθανα Συμμαθητάκια του Β2· της πιο θεότρελης τάξης όλων των εποχών!
Ο Ηλίας Ηλεκτρόνιος πετάει πάντα στα σύννεφα ή μάλλον κάπου ανάμεσα στο φεγγάρι και στους πλανήτες!
Τη νύχτα με τα πεφταστέρια βλέπει κάτι παράξενο να πέφτει από το διάστημα. Να είναι άραγε μετεωρίτης; Δορυφόρος;
'Η μήπως… ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο; Οχ, όχι!
Οι εξωγήινοι ετοιμάζονται να εισβάλλουν στη Γη και από πού αποφάσισαν να ξεκινήσουν την εισβολή τους;
Μα από τη Φτερνιζούπολη!

"Ζεν για παιδιά: Ο Όλιβερ τρώει μόνο μακαρόνια" των Louison Nielman & Thierry Manes

Διαχειριστείτε ήρεμα τη μονοφαγία στην παιδική ηλικία.
Ο Όλιβερ κλείνει τα μάτια, παίρνει μια ανάσα και βάζει μια μικρή μπουκιά στο στόμα.
Παίρνει τον χρόνο του για να τη γευτεί. Νιώθει κάτι σαν κόκκους στη γλώσσα του και μια γλυκιά γεύση.
Η σειρά ΖΕΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ περιλαμβάνει τρυφερές ιστορίες για να περάσετε ήρεμες στιγμές με το παιδί σας και να του δείξετε πώς να εκφράζει τα συναισθήματά του.
*Συμβουλές για γονείς*
Διαδικασία και τρόποι για τις αρχές της υγιεινής διατροφής.

"Ζεν για παιδιά: Η Λούσι μαθαίνει να μοιράζεται" των Louison Nielman & Thierry Manes

Διαχειριστείτε ήρεμα το αίσθημα αντιζηλίας.
«Γλυκιά μου, πήρα ένα δώρο για τον Ιούλιο.
Άλλη φορά θα πάρω και για σένα.
Λες ότι ο Ιούλιος είναι ο αγαπημένος μου, μα δεν είναι αλήθεια.
Η μαμά κι εγώ σ’ αγαπάμε πολύ!»
Η σειρά ΖΕΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ περιλαμβάνει τρυφερές ιστορίες για να περάσετε ήρεμες στιγμές με το παιδί σας και να του δείξετε πώς να εκφράζει τα συναισθήματά του.
*Συμβουλές για τους γονείς*
Διαδικασία και τρόποι για τον χειρισμό της αντιζηλίας στα παιδιά.

 
"Περιπλάνηση στην Ιστορία - No 2: Περιπλάνηση στην Ιστορία - Αρχαία Ρώμη" της Fatti Burke

Η Ιστορία γίνεται Παιχνίδι!
Πού βρίσκεται ένας Ρωμαίος γλύπτης; Πού είναι το υδραγωγείο και η αψίδα θριάμβου; Βοηθήστε τον Ερρίκο να βρει τα κρυμμένα αντικείμενα σε κάθε σελίδα.
Με εφόδια εξαιρετικά έργα τέχνης, συναρπαστικά ιστορικά γεγονότα και αριστουργήματα της αρχιτεκτονικής, θα περιπλανηθείτε στην αρχαία Ρώμη και θα γνωρίσετε τον πολιτισμό της!

"Αιχμάλωτοι της γεωγραφίας - 12 μεγάλοι χάρτες για να ανακαλύψετε την ιστορία και τον πολιτισμό..." του Tim Marshall

Πώς εξελίχθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε υπερδύναµη;
Γιατί ξεσπούν πόλεµοι σε διάφορα σημεία της Γης;
Και γιατί ορισµένες χώρες είναι τόσο πλούσιες, ενώ άλλες είναι τόσο φτωχές;
Ανακαλύψτε τις απαντήσεις σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα σε ένα αποκαλυπτικό βιβλίο, που εξηγεί μέσα από πολύχρωμους χάρτες πώς η γεωγραφία έχει διαμορφώσει την ιστορία και τον πολιτισμό του κόσμου.
Μάθετε πώς οι αποφάσεις των παγκόσμιων ηγετών επηρεάζονται από το ανάγλυφο του πλανήτη μας – και γιατί η ιστορία συχνά επαναλαμβάνεται εξαιτίας της γεωγραφίας.
Εικονογραφημένη έκδοση για παιδιά του διεθνούς Best Seller Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας από τον Tim Marshall.

"Καροτένια όνειρα!" των Kate Hindley & Simon Philip

Όταν άλλα κουνέλια χοροπηδούσαν, χοροπηδούσα κι εγώ…
Όταν κοιμόνταν, κοιμόμουν κι εγώ…
Κάθε μέρα έπρεπε να λέω ψέματα, γιατί τα όνειρά μου δεν ήταν ίδια με τα δικά τους.
Ώσπου ένα βράδυ φόρεσα τη φανταστική στολή μου και τα γυαλιστερά πατίνια μου και άρχισα να χορεύω!
Και τότε ένιωσα ελεύθερος!
Κι ήμουν εγώ!
Όταν είσαι ο εαυτός σου είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο!