Δύο ακόμα βιβλία της σειράς "Οι απόλυτοι ήρωες του ποδοσφαίρου", των αδερφών Matt και Tom Oldfield, κυκλοφόρησαν πριν από λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Οι επαγγελματίες συντάκτες, αθλητικογράφοι -και συγγραφείς, πλέον-, συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου, μα και στις ζωές των μεγαλύτερων αθλητών του χώρου, σήμερα, για τις οποίες, όπως αποδεικνύεται μέσα από τα βιβλία τους, δεν γνωρίζαμε και πολλά.

Τα δύο αυτά νέα βιβλία, λοιπόν, μας εξιστορούν τη ζωή των Εμπαμπέ και Σουάρες, παικτών της Μπαρτσελόνα -που είναι και η "ομάδα" μας, οικογενειακώς-, με έναν τρόπο άμεσο, εξομολογητικό, αποκαλυπτικό και ειλικρινή, συστήνοντάς μας την αλήθεια τους, από τα παιδικά τους κιόλας χρόνια μέχρι και το σήμερα, όπου έχουν φτάσει ν' αξίζουν εκατομμύρια και το όνομά τους να είναι γνωστό σε ολόκληρο τον πλανήτη.


Τα κεφάλαια της ζωής των παικτών αυτών, που αποτυπώνονται -και έτσι όπως το κάνουν- στο χαρτί, με μια σχεδόν μυθιστορηματική διάθεση, μας κάνουν να ξεχνάμε στιγμές στιγμές πως αφορούν υπαρκτά πρόσωπα.  Και όταν το συνειδητοποιούμε, εκτιμάμε την απόδοση και την προσέγγισή τους ακόμα περισσότερο. Ειλικρινά, υπήρχαν φορές που ξεχνούσα πως διάβαζα μια σειρά ιδιότυπων βιογραφιών, νιώθοντας πως κρατούσα στα χέρια μου λογοτεχνικά κείμενα με μια δόση παραμυθένια διάθεσης που απευθύνονται σε μικρά και μεγάλα παιδιά που έμαθαν να πορεύονται στη ζωή τους έχοντας ινδάλματα που η ζωή τους απέδειξε πως αξίζει να ονειρεύεσαι και, πάνω απ' όλα, να προσπαθείς να κατακτήσεις τα όνειρα αυτά.

Για μια ακόμα φορά, την ελληνική έκδοση προλογίζει ο δικός μας αγαπημένος, Μένιος Σακελλαρόπουλος, όχι μόνο ένας εκ των κορυφαίων αθλητικών δημοσιογράφων της χώρας μας, αλλά κι ένας άνθρωπος με βαθιά αγάπη, πέραν από τη γνώση, για το ποδόσφαιρο, πράγμα που φαίνεται σε κάθε του λέξη.


Φυσικά, ο γιος μου λάτρεψε αυτά τα βιβλία όπως και τα προηγούμενα, ενώ τα έχει τοποθετήσει στη βιβλιοθήκη του με μεγάλο καμάρι, περιμένοντας με αγωνία ακόμα περισσότερους νέους τίτλους για να τους προσθέσει στη συλλογή του.
Από τις εκδόσεις Ψυχογιός, στη σειρά "Οι απόλυτοι ήρωες του ποδοσφαίρου", κυκλοφορούν τα βιβλία των: 

Μόλις κυκλοφόρησαν τα βιβλία των: