"Μετά το τέλος" της Clare Mackintosh

Ο Μαξ και η Πιπ είναι ένα δεμένο ζευγάρι, όμως τώρα βρίσκονται μπροστά στην πιο σημαντική απόφαση της ζωής τους – και δεν συμφωνούν. Οι επιπτώσεις μιας τρομακτικά δύσκολης επιλογής απειλούν να τους καταστρέψουν· τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο. Όμως, μετά το τέλος όλα μπορούν να συμβούν… Μια ιστορία που διακλαδίζεται σε δύο εκδοχές. Μια ιστορία για τις αποφάσεις ζωής και το βάρος της ευθύνης.

"Σώσε με" του Δημήτρη Σίμου

Τρεις αδερφές ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο χωριό που μένει η μητέρα τους με αφορμή το μνημόσυνο του πατέρα τους. Η μία αδερφή όμως δεν έρχεται ποτέ. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, η αστυνόμος Λουκίδη ανακαλύπτει το πτώμα μιας γυναίκας, παραμορφωμένο. Είναι η αγνοούμενη αδελφή το επόμενο θύμα; Στην προσπάθειά τους να τη βρουν θα πνιγούν στο παρελθόν. Για να σωθούν, πρέπει να κολυμπήσουν στο ορμητικό ποτάμι με τα μυστικά που τόσα χρόνια έκρυβε το Δάσος των Μανιταριών.

"Τριλογία της Κούβας: Βρόμικη σάρκα // Ο έρωτας νοστάλγησε την Κούβα // Η βρόμικη τριλογία της Αβάνας" του Pedro Juan Gutierrez

Στην επίτομη έκδοση περιλαμβάνονται οι τίτλοι:
• Βρόμικη σάρκα
Κούβα. Δεκαετία 1960. Η επανάσταση θριαμβεύει και δυο συμμαθητές που μοιάζουν να μην έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους, γίνονται φίλοι. Ο Πέδρο Χουάν, παλιός γνώριμος για τους αναγνώστες του Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες, είναι αθλητικός, γεροδεμένος και με τον καιρό θα γίνει ένας γοητευτικός εραστής φιλήδονων γυναικών. Ο Φαμπιάν είναι ακριβώς το αντίθετο: ασθενικός, φοβητσιάρης και μύωπας, παίζει πιάνο, είναι ομοφυλόφιλος και η οικογένειά του –μητέρα από τη Μαδρίτη και πατέρας από την Καταλονία που μετανάστευσαν στο νησί τη δεκαετία του ’20– έζησε καλύτερες μέρες στην προεπαναστατική Κούβα.
• Ο έρωτας νοστάλγησε την Κούβα
Ο Γκουτιέρες στο τιμημένο με το βραβείο Alfonso Garcia-Ramos μυθιστόρημά του φιλοτεχνεί δύο υπέροχα αρχετυπικά πορτρέτα γυναικών, της Κουβανής και της Σουηδέζας. Η Ανιέτα και η Γκλόρια είναι ερεθιστικές και εξαίσιες, η καθεμιά με τον τρόπο της, ενώ ο συγγραφέας διαπρέπει στον διάλογό του μαζί τους, παρασύροντάς μας σ' ένα ξέφρενο πάρτι όπου πρωταγωνιστούν το σεξ, το ρούμι και η σάλσα.
• Η βρόμικη τριλογία της Αβάνας
Το έργο που καθιέρωσε τον Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες. Ένα κείμενο με γρήγορο ρυθμό που αποτυπώνει έναν απίστευτο κόσμο χωρίς ηθικούς φραγμούς, χωρίς ελπίδα, όπου τα πάντα επιτρέπονται αν πρόκειται να πάρει κανείς το δολάριο ή την μπουκιά που θα τον βγάλει ως την επόμενη μέρα.

"Το Μαγικό Αρωματοπωλείο 3: Το σατανικό σχέδιο των Αιωνίων" της Anna Ruhe

Η Λούτσι Άλβενσταϊν το γνωρίζει καλά: κάποια από τα αρώματα του Μαγικού Αρωματοπωλείου κρύβουν μέσα τους επικίνδυνες δυνάμεις. Δυνάμεις που δεν πρέπει επ’ ουδενί να πέσουν σε λάθος χέρια. Και τότε η πόλη γεμίζει με ένα νέο αποσμητικό, τα ίχνη του οποίου οδηγούν στον αρχηγό των Αιωνίων, τον Σιρέλ ντε Ριτσμόντ. Η Λούτσι αποφασίζει να δράσει προτού να είναι αργά. Μαζί με τον φίλο της Ματς θα ταξιδέψουν ως το Παρίσι σε αναζήτηση απαντήσεων. Η Πόλη του Φωτός όμως κρύβει κινδύνους και ένα καλά θαμμένο μυστικό, που απειλεί να χωρίσει για πάντα τον Ματς από τη Λούτσι...