"Ο λύκος" της Mo Hayder

Ένας άστεγος –ο Πλανόβιος– βρίσκει ένα σκυλί να τριγυρίζει ολομόναχο με τη λέξη «ΒΟΗΘΕΙΑ» γραμμένη στο κολάρο του. Είναι σίγουρος ότι πρόκειται για μια απελπισμένη έκκληση από κάποιον που κινδυνεύει, κι έτσι ζητάει από τον επιθεωρητή Τζακ Κάφερι να διερευνήσει το θέμα.
Ο Κάφερι διστάζει να εμπλακεί, ώσπου ο Πλανόβιος του υπόσχεται πως, αν εντοπίσει τον κάτοχο του σκυλιού, θα του δώσει, σε αντάλλαγμα, νέες πληροφο­ρίες σχετικά με τον αδελφό του, ο οποίος απήχθη όταν ήταν μικρός. Ο Κάφερι δεν έχει ιδέα ποιον ή τι ψάχνει, ωστόσο είναι σίγουρος για ένα πράγμα:
Θα είναι ένας αγώνας δρόμου ενάντια στον χρόνο.
Στο μεταξύ, όχι πολύ μακριά από εκεί, τα μέλη μιας πλούσιας οικογένειας της περιοχής παλεύουν για τη ζωή τους. Δύο άντρες έχουν καταφέρει να μπουν με δόλο στο απόμερο σπίτι τους και τους κρατούν ομήρους.
Καθώς οι απαιτήσεις των κακοποιών αποδεικνύονται ολοένα και πιο περίεργες και ταπεινωτικές, αρχίζει να γίνεται φανερό ότι πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή πράξη βίας.
Πρόκειται για προσωπική βεντέτα.

"Ο θρήνος του γκάνγκστερ" του Ray Celestin

Φθινόπωρο, 1947 – Νέα Υόρκη.
Τέσσερα πτώματα σε ένα φτηνό πανδοχείο του Χάρλεμ και δύο ιδιωτικοί ντετέκτιβ που ψάχνουν απαντήσεις. Θα τις βρουν αρκετά γρήγορα ή μήπως ένας αθώος θα πληρώσει με τη ζωή του;
Ο Λούις Άρμστρονγκ βλέπει το αστέρι του να σβήνει και προσπαθεί να κρατηθεί από προτάσεις αμφίβολων κινήτρων.
Ένα τσιράκι της Μαφίας πρέπει να διαλευκάνει μια πλεκτάνη που φτάνει μέχρι τα ανώτερα στρώματα της κοινωνίας και ο δρόμος του διασταυρώνεται με αυτόν των δύο ντετέκτιβ.
Η Νέα Υόρκη σε μία από τις πιο καθοριστικές στιγμές της ιστορίας της –από τα σπίτια στα πολυτελή ξενοδοχεία της και από τα μπίμποπ κλαμπ στις πολυσύχναστες προβλήτες του Μπρούκλιν–, με τη Μαφία να φτάνει στο απόγειο της δύναμής της…

"Μαθήματα νεκροψίας" των Sebastian Fitzek & Michael Tsokos

Ο ιατροδικαστής Πάουλ Χέρτσφελντ, ειδικός στα βίαια εγκλήματα, ανακαλύπτει στο κρανίο ενός φρικτά κακοποιημένου πτώματος ένα χαρτάκι με τον τηλεφωνικό αριθμό της κόρης του.
Η Χάνα, η δεκαεπτάχρονη κόρη του ιατροδικαστή, έχει πέσει θύμα απαγωγής. Ένα ανελέητο κυνήγι πτωμάτων ξεκινά, καθώς ο πατέρας της ακολουθεί τα στοιχεία που έχει ετοιμάσει γι’ αυτόν ο ψυχοπαθής απαγωγέας της. Το επόμενο πτώμα με στοιχεία βρίσκεται στο μακρινό νησί Χέλγκολαντ.
Το νησί έχει αποκλειστεί εξαιτίας μιας σφοδρής κακοκαιρίας κι έχει εκκενωθεί από τους περισσότερους κατοίκους του. Ανάμεσα στους ελάχιστους ανθρώπους που παραμένουν εκεί είναι μια σχεδιάστρια κόμικς, η Λίντα, η οποία και ανακάλυψε το πτώμα στην ακτή. Μέσα στην απελπισία του και χωρίς να έχει πρόσβαση στα στοιχεία, ο Χέρτσφελντ έχει μόνο μία επιλογή: να πείσει τη Λίντα να κάνει εκείνη τη νεκροψία ακολουθώντας τις οδηγίες του τηλεφωνικά.
H Λίντα δεν έχει αγγίξει ποτέ νυστέρι και δεν έχει ιδέα πώς γίνεται μια νεκροψία. Όμως σύντομα θα αντιληφθεί ότι δεν έχει άλλη επιλογή. Γιατί η ζωή ενός νεαρού κοριτσιού δεν είναι η μόνη που βρίσκεται σε κίνδυνο…

"Αντιμετωπίζοντας... τον πανικό" του Charles Young

Πώς θα διαχειριστείτε το αίσθημα πανικού;
Η διαταραχή πανικού και οι κρίσεις πανικού ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτός ο οδηγός αυτοβοήθειας εξηγεί πώς αναπτύσσεται ο πανικός και τι τον συντηρεί.
Πρόκειται για μια αναθεωρημένη έκδοση που παρουσιάζει τεχνικές γνωσιακής συμπεριφοριστικής θεραπείας, η οποία είναι γνωστή για τα άμεσα αποτελέσματά της, καθώς δεν χρησιμοποιεί την ψυχανάλυση, αλλά μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τη σύνδεση ανάμεσα στις σκέψεις και στον πανικό.
Θα μάθετε πώς να:
• Εντοπίσετε και να αναγνωρίσετε τις σκέψεις που σας δημιουργούν πανικό.
• Κρατήσετε ένα ημερολόγιο πανικού.
• Χρησιμοποιείτε τεχνικές αναπνοής που θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε.
Νιώθετε συχνά ταχυπαλμία, τάση για λιποθυμία και νομίζετε ότι παθαίνετε έμφραγμα; Εάν όλες οι εξετάσεις σας δείχνουν ότι δεν έχετε πρόβλημα υγείας, τότε υποφέρετε από κρίσεις πανικού. Διαβάστε αυτόν τον εύχρηστο οδηγό για να δείτε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε το πρόβλημα, για ανακούφιση των συμπτωμάτων και καλύτερη ποιότητα ζωής.

"Αντιμετωπίζοντας... την κατάθλιψη" των Lee Brosan & Brenda Hogan

Πώς θα αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη;
Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από κατάθλιψη. Μπορεί όμως να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τη γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία (CBT), η οποία είναι γνωστή για τα άμεσα αποτελέσματά της, καθώς δεν χρησιμοποιεί την ψυχανάλυση, αλλά μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τη σύνδεση ανάμεσα στις σκέψεις σας και στην κατάθλιψη.
Γραμμένο από ειδικούς επιστήμονες, αυτό το μικρό βιβλίο εξηγεί τι είναι η κατάθλιψη και πώς σας κάνει να νιώθετε. Σας βοηθά να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα, προτείνει τεχνικές αντιμετώπισης και λειτουργεί συμπληρωματικά σε κάθε θεραπεία.
Θα μάθετε πώς:
• Εμφανίζεται η κατάθλιψη και τι την ανατροφοδοτεί.
• Να εντοπίζετε και να αποφεύγετε σκέψεις που συντηρούν την κατάθλιψη.
• Να αναπτύξετε δεξιότητες για επίλυση προβλημάτων και ισορροπημένη σκέψη.
Αισθάνεστε πιεσμένοι, δυστυχισμένοι, απελπισμένοι ή εκνευρισμένοι; Νιώθετε ότι έχετε χάσει το ενδιαφέρον σας για δραστηριότητες που προηγουμένως απολαμβάνατε; Μήπως όλα σας φαίνονται αγγαρεία ή αισθάνεστε συνεχώς κουρασμένοι;
Αν ισχύουν κάποια από τα παραπάνω, ίσως υποφέρετε από κατάθλιψη.
Διαβάστε αυτόν τον εύχρηστο οδηγό για να δείτε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε το πρόβλημα, για ανακούφιση των συμπτωμάτων και καλύτερη ποιότητα ζωής.

"Αντιμετωπίζοντας... τις φοβίες" της Brenda Hogan

Πώς θα ξεπεράσετε τις φοβίες σας;
Πολλοί άνθρωποι έχουν φοβίες για κάτι – για τα ύψη, για τις αράχνες, για το νερό… Όταν όμως αυτές οι φοβίες σάς εμποδίζουν να κάνετε τα πράγματα που απολαμβάνετε στη ζωή σας ή σας προκαλούν έντονο άγχος και αισθήματα πανικού, τότε ήρθε η ώρα να ζητήσετε βοήθεια.
Γραμμένο από ειδικούς επιστήμονες, αυτό το μικρό βιβλίο εξηγεί πώς αναπτύσσονται οι φοβίες και τι τις συντηρεί. Πρόκειται για μια αναθεωρημένη έκδοση που προσφέρει τεχνικές γνωσιακής συμπεριφοριστικής ψυχοθεραπείας, η οποία είναι γνωστή για τα άμεσα αποτελέσματά της, καθώς δεν χρησιμοποιεί την ψυχανάλυση, αλλά μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να αναθεωρήσετε τον τρόπο που σκέφτεστε και συμπεριφέρεστε.
Θα μάθετε πώς να:
• Βάλετε στόχους και να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε τους φόβους σας.
• Αποφύγετε τις υποτροπές και να επιλύσετε τα προβλήματά σας.
Έχετε ποτέ απορρίψει πρόταση για δουλειά επειδή το γραφείο που θα δουλεύατε είναι στον δωδέκατο όροφο και φοβάστε τα ύψη; Νιώθετε πανικό και τρέμετε όταν είστε κοντά σε έναν σκύλο, ακόμα κι αν πρόκειται για φιλικό κουτάβι με λουρί;
Δεν πήγατε στον γάμο της καλύτερής σας φίλης επειδή θα έπρεπε να μπείτε σε αεροπλάνο; Όλα δείχνουν ότι οι φόβοι σας έχουν αναβαθμιστεί σε φοβίες. Διαβάστε αυτόν τον εύχρηστο οδηγό για να δείτε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε το πρόβλημα, για ανακούφιση των συμπτωμάτων και καλύτερη ποιότητα ζωής.

"Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς - No 11: Επίθεση από ψείρες" των Isaac Palmiola & Nuria Aparicio

Οι ντετέκτιβ της Λέσχης Μυστηρίου έχουν μια καινούρια υπόθεση: Oι ψείρες εξαπλώνονται στην πόλη σαν επιδημία. Πού μπορεί να βρέθηκαν τόσα ζωύφια;
Αυτά είναι τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ!
Όλος ο κόσμος έχει φαγούρα στο κεφάλι, στα φρύδια, παντού… ακόμα και στις μασχάλες!
Αυτά είναι τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ!
Tο ΙΤΝΟΜ, η μοναδική αντιφθειρική λοσιόν που έχει αποτέλεσμα, κρύβει ένα μυστικό…
ΕΔΩ ΜΥΡΙΖΕΙ… ΜΥΣΤΗΡΙΟ!







"Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς - No 12: Το μυστηριώδες παιχνίδι" των Isaac Palmiola & Nuria Aparicio

Ένα μυστηριώδες επιτραπέζιο παιχνίδι έχει γοητεύσει τους πάντες. Είναι τόσο εθιστικό, που η Τζούλια και ο Ντιέγκο δεν μπορούν να ξεκολλήσουν! Και τώρα θα βρεθούν αντιμέτωποι σε ένα πρωτάθλημα παγκόσμιου επιπέδου. Θα είναι η τελική παρτίδα;
Αυτά είναι τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ!
Κανείς δεν παίζει πια Fortnite και ακόμα και οι παππούδες έχουν ξεχάσει το τάβλι για να αφοσιωθούν στο νέο παιχνίδι!
Αυτά είναι τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ!
Για να ολοκληρώσεις την τελική παρτίδα, πρέπει να μπεις μέσα στο ταμπλό.
ΕΔΩ ΜΥΡΙΖΕΙ… ΜΥΣΤΗΡΙΟ!