"Ασημένια φτερά" της Camilla Lackberg

Η μάχη δεν έχει τελειώσει ακόμη…
Πάνω που η Φέι πίστεψε ότι όλα ήταν εντάξει, η ίδια της η ύπαρξη απειλείται ακόμα μια φορά. Έχει φτιάξει τη ζωή της στο εξωτερικό, ο πρώην σύζυγός της είναι στη φυλακή και η εταιρεία της Revenge καλπάζει προς την επιτυχία. Τη στιγμή όμως που η Revenge ετοιμάζεται να κατακτήσει τις ΗΠΑ, μια νέα απειλή κάνει την εμφάνισή της και η Φέι αναγκάζεται να επιστρέψει στη Στοκχόλμη.
Θα ρισκάρει να αφήσει πίσω της όλα αυτά για τα οποία πάλεψε τόσο σκληρά; Ή θα καταφέρει να αναγεννηθεί από τις στάχτες και να ανακτήσει τον έλεγχο; Με τη βοήθεια μιας επίλεκτης ομάδας γυναικών ξεκινάει να μάχεται για να σώσει ό,τι της ανήκει – για να σώσει τα αγαπημένα της πρόσωπα αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό.
Τα Ασημένια φτερά είναι το δεύτερο μέρος της διλογίας με πρωταγωνίστρια τη Φέι. Μια δραματική ιστορία προδοσίας, εκδίκησης και γυναικείας αλληλεγγύης. Το πρώτο μέρος, Το χρυσό κλουβί, ήταν το απόλυτο μπεστ σέλερ στη Σουηδία το 2019.

"Παραπλάνηση" του Γρηγόρης Αζαριάδης

Ένας συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων με την καριέρα του να ακολουθεί μια συνεχόμενα φθίνουσα πορεία προς την καταστροφή έρχεται σε επαφή με μια ψυχολόγο, με στόχο να τον βοηθήσει να γράψει ένα συγκλονιστικό, ρεαλιστικό αστυνομικό μυθιστόρημα, που θα του εξασφαλίσει τεράστια εμπορική επιτυχία και θα τον ξαναφέρει στην κορυφή της σύγχρονης αστυνομικής σκηνής. Όταν στον δρόμο του βρεθεί το πτώμα μιας νεαρής κοπέλας από το οποίο θα έχει αφαιρεθεί η καρδιά θα ενεργοποιηθεί αμέσως και θα αρχίσει να γράφει το αστυνομικό μυθιστόρημα που ονειρεύεται.

"Η μεγάλη γρίπη του 1918: Η χειρότερη επιδημία του 20ού αιώνα: Ιστορία της ισπανικής γρίπης" του Freddy Vinet

50 με 100 εκατομμύρια νεκροί σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο του ενός έτους, εκ των οποίων 250000 στη Γαλλία. Αυτή η απίστευτη εκατόμβη, που τα θύματά της είναι τουλάχιστον δύο φορές περισσότερα από εκείνα των χαρακωμάτων του Μεγάλου Πολέμου, δεν προκλήθηκαν από τα πυροβόλα όπλα ή τις ξιφολόγχες. Η επιδημία, που έμεινε γνωστή με το όνομα «ισπανική γρίπη», χτυπά κατά τους τελευταίους μήνες του πολέμου, από τον Απρίλιο του 1918 έως τον Ιούνιο του 1919, και πλήττει ολόκληρο τον κόσμο, από την Ευρώπη μέχρι και τα πιο απομακρυσμένα νησιά του Ειρηνικού. Τη στιγμή που οι πανδημίες αποτελούν ακόμη και σήμερα απειλή για την ανθρωπότητα, ποια είναι τα διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε από το γεγονός αυτό;

"21 ερωτήσεις και απαντήσεις για το '21" του Θάνου Μ. Βερέμη

Ο Θάνος Βερέμης απαντά με αυτό το βιβλίο στα πώς και τα γιατί της Επανάστασης του ’21, με συγκεκριμένες 21 απαντήσεις: Για τους ένοπλους αγωνιστές, τους ξένους ταξιδιώτες, τα χαρακτηριστικά της κοινωνίας, την επανάσταση στον Μοριά, τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, τη σημασία του Διαφωτισμού, τα ξένα κόμματα, τις Εθνοσυνελεύσεις, τις στρατιωτικές επιτυχίες, τη διχόνοια, τον ρόλο της Εκκλησίας, τα δάνεια, τις διεθνείς σχέσεις...

"Ανάμεσα στα δάση και τα νερά" του Patrick Leigh Fermor

Ο Πάτρικ Λη Φέρμορ, σε ηλικία 18 ετών, το 1933, αντί να ακολουθήσει τη στρατιωτική σταδιοδρομία για την οποία τον προόριζαν, περνάει τη Μάγχη και ξεκινάει να διασχίσει την Ευρώπη με τα πόδια: προορισμός του η Κωνσταντινούπολη. Υποκινημένος από την ασίγαστη περιέργειά του για τον κόσμο, θα πραγματοποιήσει αυτό το μυθικό κατόρθωμα, περνώντας από δοκιμασίες και περιπέτειες. Το βιβλίο αυτό είναι το δεύτερο μέρος του συναρπαστικού χρονικού του νεανικού ταξιδιού του Πάτρικ Λη Φέρμορ και καλύπτει τη διαδρομή του από τη Βουδαπέστη ως τις Σιδηρές Πύλες του Δούναβη.