"Ο μέντοράς μου" της Ειρήνης Βαρδάκη

Δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι την κορυφή. Αρκεί να θυμάσαι ότι ανήκει πάντα σε έναν. Όταν ο Μέντορας ερωτεύεται τη μαθητευόμενή του, το όνειρο βγαίνει αληθινό. Ένας κερδίζει την κορυφή, ένας πρέπει να πέσει στον γκρεμό. Φήμες λένε… ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο.
Ήταν ο μέντοράς της. Ήταν η μαθητευόμενή του. Ήταν μια συγκλονιστικά υπέροχη και αφανιστική αγάπη. Έγιναν το πρωτοσέλιδο και η πιο πολυσυζητημένη εξαφάνιση. Για να κατανοήσει κάποιος το έγκλημα της λίμνης, πρέπει πρώτα να σκύψει στον πυρήνα αυτής της ολέθριας σχέσης. Τα όσα ακολουθούν είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Ένας βασανιστικός γρίφος. Πολύτιμος σύμμαχος σε αυτό είναι μονάχα η ευφυΐα, μέχρι να διαπιστώσεις ότι αντίπαλός σου δεν ήταν άλλος από την ίδια την αλήθεια.
 
"Μυθιστόρημα με κλειδί" του Χρήστου Μαρκογιαννάκη

Η Νήσος, ένα ειδυλλιακό ψαρονήσι, έχει γίνει καλοκαιρινός προορισμός του διεθνούς τζετ σετ. Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου περνάει εκεί την άδειά του, όταν κατά τη διάρκεια ενός πάρτι η Λούσι Ντέιβις, μια νεαρή Αγγλίδα δημοσιογράφος, βρίσκεται δολοφονημένη στην αποθήκη της οικοδέσποινας.
Με το νησί αποκλεισμένο από τον άνεμο, ο Μάρκου ψάχνει το κίνητρο και τον δράστη στα μυστικά, τα ψέματα και τα κουτσομπολιά του «κλειστού κύκλου της Νήσου» και σε ένα μυθιστόρημα με κλειδί που έγραφε το θύμα. Η επιφανειακή ηρεμία του νησιού διαταράσσεται ενώ ένα ακόμη ανεξιχνίαστο έγκλημα από το παρελθόν θα περιπλέξει την υπόθεση.
Καθώς η λίστα των νεκρών μεγαλώνει, θα κατορθώσει ο Μάρκου να βρει τον δολοφόνο προτού αυτός καταφέρει να ξεφύγει με το επόμενο πλοίο της γραμμής;

"Μακρύ, φωτεινό ποτάμι" της Liz Moore

Λεωφόρος Κένσινγκτον, Φιλαδέλφεια, Η.Π.Α.
Σε μία γειτονιά της Φιλαδέλφειας που μαστίζεται από την κρίση των οπιοειδών, δύο κάποτε αχώριστες αδελφές κινούνται πλέον σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια. Η μία, η Κέισι, ζει στους δρόμους εγκλωβισμένη στη μέγγενη των ναρκωτικών. Η άλλη, η Μίκι, κάνει περιπολίες για το 24ο αστυνομικό τμήμα με το περιπολικό της. Η Μίκι έχει χρόνια να μιλήσει με την αδελφή της, όμως ποτέ δεν έχει πάψει να ανησυχεί γι’ αυτήν.
Όταν στη Λεωφόρο αρχίζουν να εμφανίζονται οι σοροί δολοφονημένων ιερόδουλων, ο αρχηγός της αστυνομίας θέλει να θάψει την είδηση. Όμως, καθώς η μυστηριώδης σειρά από φόνους παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, η Μίκι είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει τον ένοχο και να βρει την αδελφή της προτού να είναι πολύ αργά και γίνει η Κέισι το επόμενο θύμα.
Ποιος είναι ο δολοφόνος της Λεωφόρου;
Γιατί η Κέισι και η Μίκι έχουν χάσει κάθε επαφή;
Με αφήγηση που εναλλάσσεται από το μυστήριο του σήμερα στην ιστορία της παιδικής ηλικίας και της εφηβείας των δύο γυναικών, το Μακρύ, φωτεινό ποτάμι είναι ταυτόχρονα αγωνιώδες και σπαρακτικό. Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με αμείωτη ένταση και την ίδια στιγμή μία συγκινητική ιστορία δύο αδελφών και των εντυπωσιακών οικογενειακών δεσμών που παραμένουν σταθεροί στο πέρασμα του χρόνου.

"Η νοσταλγία του αίματος" του Dario Correnti

Μια σειρά από άγρια εγκλήματα αναστατώνουν το Μποτανούκο, μια μικρή επαρχιακή πόλη στη βόρεια Ιταλία. Πτώματα ακρωτηριασμένων γυναικών, σημάδια κανιβαλισμού, βελόνες τοποθετημένες όπως σε ένα τελετουργικό μαγείας και μια μυστηριώδης επιγραφή με αίμα στη σκηνή του εγκλήματος: ΒιΒε.
Καθώς η αστυνομία αδυνατεί να βρει τον δολοφόνο, δύο δημοσιογράφοι ερευνούν την υπόθεση: ο Μάρκο Μπεζάνα, δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ στα πρόθυρα συνταξιοδότησης, προσγειωμένος, ηθικός, πικρόχολος, και η νεαρή πρακτικάρια, η εικοσιεξάχρονη Ιλάρια Πιάτι. Αδέξια, ατημέλητη, χωρίς ούτε έναν θαυμαστή, χωρίς προστάτες, κουβαλώντας ένα τραύμα που σημάδεψε την παιδική της ηλικία.
Είναι η Ιλάρια, όμως, που συνειδητοποιεί ότι ο δολοφόνος μιμείται τον Βιντσέντσο Βερτσένι, «βαμπίρ του Μποτανούκο», τον πρώτο Ιταλό κατά συρροή δολοφόνο, τον οποίο μελέτησε ο Λομπρόζο με την παραληρηματική σχολαστικότητα που χαρακτήριζε την επιστήμη της εγκληματολογίας στα τέλη του δεκάτου ενάτου αιώνα. Τι μπορεί να συνδέει τα θύματα με αυτόν τον δολοφόνο που πέθανε πριν από έναν αιώνα;
Ένας ηλικιωμένος άντρας και μια κοπέλα, από τα πιο όμορφα και εμβληματικά ζευγάρια που δημιούργησε ποτέ το ιταλικό νουάρ, ενώνουν τις δυνάμεις τους και τα απίθανα μέσα που διαθέτουν για να αποδεχτούν την πρόκληση του κακού και να κυνηγήσουν οι ίδιοι έναν μανιακό και επικίνδυνο δολοφόνο.
Μια συναρπαστική έρευνα που κόβει την ανάσα!

"Δεν μπορώ να σου πω αντίο" της Holly Miller

Ο Τζόελ φοβάται το μέλλον.
Από μικρό παιδί τον στοιχειώνουν τα όνειρά του για τους αγαπημένους του. Βλέπει όσα πρόκειται να συμβούν στο μέλλον – καλά και άσχημα. Ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτό είναι να μην αφήσει κανέναν να τον πλησιάσει ξανά.
Η Κάλι δεν μπορεί να ξεχάσει το παρελθόν.
Από τότε που πέθανε η καλύτερή της φίλη, η Κάλι νιώθει ότι χάνει τον εαυτό της. Ξέρει ότι πρέπει να αλλάξει και να κυνηγήσει τα όνειρά της.
Και οι δύο έχουν αφήσει τη ζωή να τους προσπεράσει.
Όμως, από την πρώτη στιγμή που τα βλέμματά τους συναντιούνται ξεκινά κάτι που θα τα σαρώσει όλα στο πέρασμά του. Εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και μοιράζονται τα πάντα. Μπορούν να ελπίζουν και να κάνουν σχέδια ξανά.
Ώσπου ο Τζόελ βλέπει στο όνειρό του τι θα συμβεί στο μέλλον…
Θα ζούσες μια αγάπη αν ήξερες την πορεία που θα ακολουθούσε;

"Γυναίκες που αγαπούν πολύ" της Robin Norwood

✦ Ο σύντροφός σου είναι ό,τι πιο σημαντικό έχεις στη ζωή σου;
✦ Πιστεύεις ότι ο δρόμος για την ευτυχία περνάει αποκλειστικά μέσα από μια σχέση;
✦ Έχεις βαρεθεί να απογοητεύεσαι διαρκώς από τους άνδρες που εμπιστεύεσαι;
Πολλές γυναίκες εγκλωβίζονται σε καταστροφικές ερωτικές σχέσεις που τις κάνουν δυστυχισμένες. Αγωνίζονται και προσπαθούν να σώσουν αυτές τις σχέσεις, χάνουν όμως στην πορεία τον εαυτό τους. Η αγάπη τους γίνεται υπερβολική, παρόλο που ο σύντροφός τους είναι ακατάλληλος, αδιάφορος ή απρόσιτος κι εκείνες δεν είναι σε θέση να βάλουν τέλος στη σχέση, αλλά προσκολλώνται ακόμα περισσότερο.
Αυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πότε και υπό ποιες συνθήκες η επιθυμία σου για αγάπη γίνεται εθισμός, ενώ θα σου υπενθυμίσει τη σημασία της αυτοεκτίμησης, που θα σε οδηγήσει τελικά σε μια ουσιαστική σχέση αληθινής αγάπης.

"Η Αθήνα – Από την Ανατολή στη Δύση 1821-1896" της Μαρίας Ηλίου

Ένα µοναδικό φωτογραφικό λεύκωµα µε ενδιαφέρουσες φωτογραφίες της Αθήνας, που βασίζεται στην οµώνυµη ταινία «Η Αθήνα από την Ανατολή στη ∆ύση, 1821-1896», µια παραγωγή του ΠΡΩΤΕΑ & PROTEUS NY Inc., σε έρευνα, σενάριο και σκηνοθεσία της Μαρίας Ηλιού και µε ιστορικό σύµβουλο τον Αλέξανδρο Κιτροέφ.
Μέσα από σπάνιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό (επί το πλείστον άγνωστο έως τώρα στη χώρα µας), για την αναζήτηση και συλλογή του οποίου χρειάστηκαν πολλά έτη συστηµατικής εργασίας, ξεδιπλώνονται οι διαφορετικές στιγµές της ιστορίας της Αθήνας, που από µια µικρή ανατολίτικη πόλη των οκτώ χιλιάδων κατοίκων το 1821, µε αξιόλογα δείγµατα αστικής αρχιτεκτονικής και πλήθος κλασικών και βυζαντινών µνηµείων, ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα του νεότευκτου ελληνικού κράτους το 1834 και µέσα σε λιγότερο από εκατό χρόνια µεταµορφώθηκε σε µια σύγχρονη νεοκλασική πόλη µε 130.000 κατοίκους, φιλοξενώντας τους πρώτους διεθνείς Ολυµπιακούς Αγώνες της σύγχρονης εποχής.

"Ήρεμος ύπνος" της Sarah Ockwell Smith

Σας έχουν εξαντλήσει τα νυχτερινά ξυπνήματα του μωρού σας;
Έχετε κουραστεί να δίνετε μάχη για τον ύπνο του παιδιού σας;
Τα πρώτα πέντε χρόνια που περνάμε ως γονείς είναι γεμάτα με έννοιες και ανησυχίες, αλλά για τη συντριπτική πλειονότητα των γονιών κανένα πρόβλημα δεν είναι τόσο πιεστικό όσο η έλλειψη ύπνου.
Σε αυτόν τον εξαιρετικά πρακτικό και χρήσιμο οδηγό προτείνεται μια ήπια αλλά αποτελεσματική λύση για τα συνηθισμένα προβλήματα ύπνου που αντιμετωπίζουν οι γονείς παιδιών βρεφικής και νηπιακής ηλικίας έως πέντε ετών.
Εξισορροπώντας με μεγάλη προσοχή τις ανάγκες του παιδιού με αυτές των στερημένων από ύπνο γονιών, η συγγραφέας προσφέρει πολύτιμες, αξιόπιστες και βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα συμβουλές που θα βελτιώσουν τον ύπνο του, βοηθώντας παράλληλα τους γονείς να φροντίσουν και τις δικές τους ανάγκες.
• Πόσες ώρες είναι λογικό να περιμένουμε να κοιμούνται τα παιδιά μας σε κάθε αναπτυξιακό στάδιο;
• Γιατί πολλές διαδεδομένες συμβουλές για τον ύπνο των παιδιών είναι ανακριβείς και αναποτελεσματικές;
• Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το συχνό ξύπνημα και την άρνηση του παιδιού να πάει στο κρεβάτι του το βράδυ;
Βάλτε την ηρεμία στην καθημερινότητά σας και δείτε την οικογενειακή σας ζωή να κυλά πιο όμορφα!

"Πειθαρχία χωρίς ξύλο και φωνές (Ανανεωμένο)" των Barbara C. Unell & Jerry Wyckoff

Ένα βιβλίο γεμάτο δοκιμασμένες στην πράξη συμβουλές για περισσότερα από 100 προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών που απασχολούν συχνότερα τους γονείς.
  • Εθισμός στις συσκευές με οθόνη
  • Επιθετική συμπεριφορά και εκφοβισμός
  • Ξεσπάσματα θυμού
  • Αντιζηλία ανάμεσα στα αδέλφια
  • Λέει ψέματα
  • Αντιμιλάει – Δοκιμάζει τα όρια των γονιών
  • Αρνείται να πάει για ύπνο
  • Δεν κάνει τα μαθήματά του
Σε αυτό το ανανεωμένο και εμπλουτισμένο βιβλίο, οργανωμένο έτσι ώστε να είναι εύχρηστο και κατανοητό, αναλύονται τα συμπτώματα, οι αιτίες, τα προληπτικά βήματα και οι πρακτικές λύσεις όλων των προβλημάτων.
Ένας πολύτιμος οδηγός που μπορεί να βοηθήσει όλους τους γονείς να χτίσουν θετικές σχέσεις με τα παιδιά τους, διδάσκοντας ενσυναίσθηση και διαλλακτικότητα. Με αυτόν τον τρόπο θα ενθαρρύνουν την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά των παιδιών, θα μειώσουν το στρες και το άγχος τους και θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για την άριστη ψυχική και σωματική τους ανάπτυξη.