"Αρχίζουμε από το τέλος" του Chris Whitaker

Υπάρχουν δυο είδη οικογενειών. Αυτές στις οποίες γεννιόμαστε και αυτές που δημιουργούμε.
Πριν από τριάντα χρόνια, ο Βίνσεντ Κινγκ έγινε φονιάς.
Τώρα, έχει μόλις βγει από τη φυλακή και επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κέιπ Χέιβεν στην Καλιφόρνια. Δεν χαίρονται όλοι που τον βλέπουν – και πρώτα πρώτα η Σταρ Ράντλεϊ, η πρώην του, και αδελφή του κοριτσιού που σκότωσε ο Βίνσεντ.
Η Ντάτσες Ράντλεϊ, η δεκατριάχρονη κόρη της Σταρ, φροντίζει και προστατεύει τον μικρότερο αδελφό της, τον Ρόμπιν, και την όλο προβλήματα μητέρα της. Όμως, στην προσπάθειά της να προστατεύσει τη Σταρ, η Ντάτσες άθελά της πυροδοτεί μια αλυσίδα γεγονότων που θα έχουν τραγικές επιπτώσεις, όχι μόνο για την οικογένειά της, αλλά και για ολόκληρη την πόλη.
Φόνος, εκδίκηση, αντίποινα: Πόσο μακριά μπορούμε να τρέξουμε από το παρελθόν, όταν αυτό φαίνεται να επαναλαμβάνεται;

"Να θυμηθώ να παραγγείλω" του Στέλιου Μάινα

Πάντα έβαζε προτεραιότητες στη ζωή της. Από μικρή. Από την πρώτη της επέμβαση, καταμεσής ενός χορταριασμένου οικοπέδου της παιδικής της ηλικίας, κρατώντας ένα σακουλάκι, επιτάχυνε τη διαδικασία της φύσης, γλιτώνοντας το μικρό γατάκι που υπέφερε από αυτό που η ίδια δεν άντεχε, τον πόνο…
Κι έτσι, μεγαλώνοντας αποφάσισε να γίνει γιατρός αναισθησιολόγος. Η διαχείριση του πόνου όμως την οδηγεί να ξεπεράσει τα όρια της ιατρικής ηθικής, θέτοντας το δίλημμα «ευεργέτης ή φονιάς;»
Πολύ σύντομα ακολουθούν η αποκάλυψη, η νέμεσις και η τιμωρία, και το κελί της φυλακής, απ’ όπου η ηρωίδα αφηγείται την ιστορία της ζωής της.
Μια ιστορία που γοητεύει αλλά και προβληματίζει.

"Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να έχει φίλους - 101 τρόποι για τη δημιουργία υγιών φιλικών σχέσεων" της Poppy O'Neill

Οι φιλίες είναι δύσκολες, υπάρχει όµως λύση. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να δώσετε στο παιδί σας τα εφόδια που χρειάζεται για να χτίσει γερούς δεσµούς. Προσφέρει ιδέες, πληροφορίες και συµβουλές για να µιλήσετε µαζί του, να τονώσετε την αυτοεκτίµησή του, να του δείξετε πώς να αναπτύξει κοινωνικές δεξιότητες και να ζει χαρούµενο µε υγιείς φιλικές σχέσεις.
Εξηγήστε του τι σηµαίνει καλή φιλία.
Κάντε ευχάριστες δραστηριότητες που ενισχύουν τους δεσµούς.
Καλλιεργήστε τον θετικό τρόπο σκέψης και την ενσυναίσθηση.
Αντιµετωπίστε την πίεση των συνοµηλίκων και τον εκφοβισµό.
Αναγνωρίστε πότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού.

"Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να είναι χαρούμενο - 101 τρόποι για την ενίσχυση της θετικής σκέψης και της αυτοπεποίθησης" της Caroline Roope

Υπάρχουν τόσοι λόγοι για να έχει ένα παιδί κακή διάθεση, που είναι δύσκολο να γνωρίζετε τον καλύτερο τρόπο να το υποστηρίξετε. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε µαζί του και να του δείξετε πώς µπορεί να εκφραστεί. Προσφέρει ιδέες για απλές αλλαγές στην καθηµερινότητα, που οδηγούν στην υιοθέτηση θετικής στάσης ζωής και την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας και της αυτοπεποίθησης του παιδιού.
Εντοπίστε την αιτία των αρνητικών συναισθηµάτων του παιδιού.
Καλλιεργήστε τον θετικό τρόπο σκέψης.
Τονώστε την αυτοπεποίθησή του.
Κάντε δραστηριότητες που ενισχύουν την καλή διάθεση.
Αναγνωρίστε πότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού.