Συνοπτική περίληψη του έργου:
Μια κακοποιημένη γυναίκα ανακαλύπτει ότι ο άντρας των ονείρων της, τον οποίο και παντρεύτηκε, δεν ήταν αυτός πραγματικά που νόμιζε.
Η ίδια και η κόρη της προσπαθούν να ξεφύγουν και τότε ξεκινάει ένα αδιάκοπο κυνηγητό.
Θέλοντας να προστατέψει την κόρη της, μια απόφαση φαίνεται αποτελεσματική. Να τον σκοτώσει.

Προσωπική άποψη:
Νεαρή, όμορφη και γλυκιά κοπέλα, παρασυρόμενη από τον έρωτα που σε κάνει να εθελοτυφλείς, παντρεύεται τον άντρα των ονείρων της που τελικά, αποδεικνύεται όχι και τόσο ονειρικός. Την βασανίζει ψυχολογικά, την κακομεταχειρίζεται σωματικά και ο παράδεισος μετατρέπεται σε μια οικογενειακή κόλαση. Σας θυμίζει κάτι; Αν ναι, πιθανότατα αυτό να είναι το πολύ δυνατό, “Sleeping With My Enemy” με την Roberts. Αν αναρωτιέστε αν το “Enough” εκπέμπει, εκτός από θεματολογικά και ποιοτικά στο ίδιο μήκος κύματος με την προαναφερόμενη ταινία, τότε μάλλον θα σας απογοητεύσω.

Η οικογενειακή βία και η κακοποίηση γυναικών είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Αποτέλεσμα αυτού, να βλέπουμε καθημερινά τέτοιες, αληθινές μάλιστα ιστορίες, να εξελίσσονται τόσο στην τηλεόραση, όσο και στην διπλανή μας πόρτα. Αυτό έχει δύο τεινά ως αποτέλεσμα. Το πρώτο είναι η αναπόφευκτη ενσωμάτωση ενός τόσο καυτού και σημερινού κοινωνικού προβλήματος σε μια κινηματογραφική παραγωγή. Θεωρητικά, όταν κάτι δεν σου είναι άγνωστο, μπορεί να σε προκαλέσει περισσότερο. Το δεύτερο είναι ότι αυτό το θέμα, μπορεί τελικά να μην αποτυπωθεί στο πανί τόσο δυνατά όσο το βιώνουμε στην καθημερινότητά μας. Η πραγματικότητα άλλωστε λένε ότι είναι πιο σκληρή από κάθε φαντασία.

Ο Michael Apted σκηνοθετεί μια ταινία η οποία καταλήγει να είναι υπέρ του δέοντος μεγάλη σε διάρκεια. Το σενάριο είναι τέτοιο που δεν προσφέρεται για μια δίωρη παραγωγή με αποτέλεσμα να γίνεται κουραστική και πολύ σύντομα να χάνει το όποιο ενδιαφέρον μπορεί αρχικά να είχε προκαλέσει. Και πως να μην γίνει κάτι τέτοιο όταν η υπόθεση αφήνει τεράστια κενά από το ένα πέρασμα στο άλλο. Ναι, είναι δεδομένο, όταν το έργο αρχίζει να παίρνει την κατιούσα δύσκολα μετά το συμαζεύεις ώστε να ξαναπάρει την άνοδο. Μονοτονία κι έλλειψη νεύρου, έντασης κι αγωνίας, βασικών στοιχείων που θα έπρεπε να έχει μια ταινία σας κι αυτή αλλά δυστυχώς, απουσιάζουν παντελώς.

Η Jennifer Lopez βρίσκεται στον κεντρικό ρόλο και το μόνο που μπορούμε με ειλικρίνια να της αναγνωρίσουμε είναι το γεγονός, ότι έχει περάσει πολλές ώρες στο γυμναστήριο προκειμένου να μάθει kick-boxing, κάτι το οποίο και φαίνεται. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να της δώσουμε το χρυσό αγαλματάκι αφού η ερμηνεία της μάλλον αγγίζει την μετριότητα και δεν στέκεται ικανή να συγκινήσει κανέναν. Βέβαια ο ρόλος της αυτή τη φορά είναι εναλλακτικός σε σχέση με τους πιο χαζοχαρούμενος των ερωτικών κομεντί που μας έχει συνηθίσει αλλά και πάλι, το μόνο που μπορώ να της αναγνωρίσω είναι η καλή της διάθεση.

Οπότε πού καταλήγουμε; Στο ότι το θέμα της ταινίας θα μπορούσε να προκαλέσει ρίγη πριν πολλά χρόνια, όταν το φαινόμενο της οικογενειακής βίας δεν είχε κάνει τόσο έντονη την παρουσία του. Τώρα, το μόνο που θα μπορούσε να προκαλέσει είναι το κινηματογραφικό μας ενδιαφέρον όμως κι εκεί δεν τα καταφέρνει. Η σκηνοθεσία πλέει στα πελάγη της απόλυτης μονοτονίας, οι ερμηνείες στα πελάγη της απόλυτης μετριότητας. Συστήνεται μόνο σε όσους είναι fans της γνωστής τραγουδίστριας – ηθοποιού, κάτι το οποίο μάλλον προκαλείται κυρίως λόγω των φυσικών της προσόντων, και σε γυναίκες όπου έχουν προσωπική πείρα στο θέμα της κακοποίησης εντός της οικογενειακής εστίας και πολύ θα ήθελαν να σπάσουν τα μούτρα του άντρα τους.
Βαθμολογία 3/10

Ταυτότητα ταινίας:
Ελλ. τίτλος: Αρκετά!
Είδος: Θρίλερ
Σκηνοθέτης: Michael Apted
Πρωταγωνιστές: Jennifer Lopez, Bill Campbell, Tessa Allen, Juliette Lewis, Dan Futterman
Παραγωγή: 2002
Διάρκεια: 114’

Επίσημο site:
http://www.sonypictures.com/homevideo/catalog/catalogDetail_DVD043396083615.html