Συνοπτική περίληψη του έργου:
Ο Tripp είναι ένας γοητευτικός και ευκατάστατος 35άρης ο οποίος όμως δεν δέχεται να εγκαταλείψει την οικογένεια του και τις ανέσεις που αυτή του προσφέρει.
Οι γονείς του ωστόσο, μην αντέχοντας άλλο αυτή την κατάσταση, προσλαμβάνουν την όμορφη Paula η οποία ειδικεύεται στο να βοηθάει με τον δικό της τρόπο τους άντρες να ανεξαρτητοποιηθούν και να ζήσουν μόνοι τους.
Ο έρωτας όμως εισβάλει στη σχέση του ζευγαριού και σύντομα δημιουργούνται προβλήματα τα οποία εμποδίζουν την αποστολή της Paula.

Προσωπική άποψη:
Ποιος είναι ο νταλκάς ενός γονιού; Να κρατήσει το παιδί του όσο περισσότερο μπορεί κοντά του και να του δώσει τα απαραίτητα για την ζωή εφόδια. Ποιος είναι ο ακόμα μεγαλύτερος νταλκάς του; Το να ξεφορτωθεί το σπλάχνο του όταν εκείνο πλέον έχει γίνει ολόκληρο γομάρι και δεν λέει να αφήσει την οικογενειακή εστία. Καλή η οικογένεια και η θαλπωρή που προσφέρει όμως, όταν οι γονείς εκτελούν το χρέος τους, το παιδί πρέπει να ανοίγει τα φτερά του και να ανεξαρτητοποιείται. Αν αυτό μοιάζει αδύνατον για έναν άντρα, το να βρεθεί η κατάλληλη γυναίκα στον δρόμο του, σίγουρα αποτελεί κίνητρο.

Η ταινία βασίζεται σε μια κωμική και συνάμα θλιβερή πραγματικότητα. Μπορεί στην Αμερική να μην είναι τόσο συχνό φαινόμενο ωστόσο, σε μας θα φανεί οικείο. Ναι, οι μεσογειακές μαμάδες δεν αφήνουν το παιδάκι τους να φύγει από το σπίτι αν δεν ξαναχάσει τα δόντια του, στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον. Η πραγματικότητα αυτή λοιπόν αποτυπώνεται στο κινηματογραφικό πανί και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι έχει και τις καλές της στιγμές. Όμως είναι αυτό αρκετό για να δεις την ταινία και να πεις ότι σου άφησε κάποια ιδιαίτερη αίσθηση;

Ναι, ο τριανταπεντάρης είναι γοητευτικός και έχει όλα τα στοιχεία του υποψήφιου γαμπρού που κάθε μαμά θα ονειρευόταν για την κόρη της. Ναι, η γυναίκα παγίδα παίζει καλά τα χαρτιά της έτσι ώστε να τον οδηγήσει στο μονοπάτι που της έχει ανατεθεί. Όλο αυτό οδηγεί σε ορισμένες κωμικοτραγικές καταστάσεις που θα προκαλέσουν αβίαστα το γέλιο σας. Μετά από ‘κει όμως τι; Σχεδόν τίποτα! Τίποτα τουλάχιστον που να μην το έχουν προσφέρει τόσες και τόσες κομεντί που κατά καιρούς κατακλύζουν τις αίθουσες.

Στο πρόσωπο του Matthew McConaughey αντικατοπτρίζεται ο τριανταπεντάρης που η μέση γυναίκα, θα ήθελε να βάλει σε τάξη. Ως επιλογή είναι ικανοποιητική αφού έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι ανάλογοι ρόλοι του ταιριάζουν. Η Sarah Jessica Parker λυπάμαι, αλλά είναι σχεδόν το ίδιο άχρωμη και άγευστη, όπως σε κάθε κινηματογραφική της εμφάνιση. Ίσως θα έπρεπε να μείνει στην Carry και να μην σκέφτεται πως θα πάει παρακάτω. Ευχάριστες ερμηνευτικές παρουσίες; Εκείνες της Kathy Bates που ακόμα και σε αυτό τον πεζό ρόλο σου θυμίζει το μεγάλο της ταλέντο αλλά και του Terry Bradshaw ως γονείς του Tripp.

Υπάρχει λοιπόν κάποιο ενδιαφέρον όμως, όχι ιδιαίτερη φαντασία. Υπάρχουν οι καλές κωμικές στιγμές, όχι όμως εκείνες που θα σε κάνουν να λυθείς στα γέλια. Υπάρχουν γοητευτικοί πρωταγωνιστές, όχι όμως τόσο λαμπεροί συνδυαστικά όσο θα θέλαμε. Με άλλα λόγια, είναι μια εύπεπτη κομεντί της σειράς που θα σας κάνει να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας αλλά ως εκεί. Ζητάμε κάτι περισσότερο θα μου πείτε από τέτοιες ταινίες; Ίσως όχι αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να την θεωρήσουμε ισάξια με άλλες, ανάλογου περιεχομένου επιλογές.
Βαθμολογία 5/10

Ταυτότητα ταινίας:
Ελλ. τίτλος: Τριαντάρης Από Σπίτι
Είδος: Κομεντί
Σκηνοθέτης: Tom Dey
Πρωταγωνιστές: Matthew McConaughey, Sarah Jessica Parker, Kathy Bates, Terry Bradshaw, Zooey Deschanel, Justin Bartha, Bradley Cooper
Παραγωγή: 2003
Διάρκεια: 97’

Επίσημο site:
http://www.failuretolaunchmovie.com/