Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Ενώ η δεκαεξάχρονη Λία Μίλθορπ αναζητά κάποιο τρόπο να δώσει τέλος στην προφητεία που διχάζει την οικογένειά της εδώ και γενιές, η δίδυμη αδελφή της, Άλις, σμιλεύει τις δεξιότητες που θα χρειαστεί για να νικήσει τη Λία.
Η Άλις δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα στην προσπάθειά της να διεκδικήσει το ρόλο της αδελφής της στην προφητεία, και αυτό δεν είναι το μοναδικό που θέλει. Υπάρχει και ο αγαπημένος της Λία, ο Τζέιμς.
Οι αδελφές πάντα ήξεραν ότι η προφητεία θα έστρεφε τους πιο αγαπημένους τους εναντίον τους. Όμως δεν ήξεραν πού θα τις οδηγούσε η προδοσία. Στο τέλος μόνο μία αδελφή θα στέκεται όρθια.

Προσωπική άποψη:
Οι μήνες πέρασαν και το πολυαναμενόμενο δεύτερο βιβλίο της "Προφητείας Των Αδελφών" έφτασε στα χέρια μου προκαλώντας με να το διαβάσω, όχι μόνο άμεσα αλλά και χωρίς να πάρω ανάσα. Η αίσθηση με την οποία με είχε αφήσει το τέλος του πρώτου βιβλίου επαληθεύτηκε με την  ιστορία όχι μόνο να είναι καλύτερη από την ομολογουμένως ενδιαφέρουσα και έξυπνη εισαγωγή της μέσω του πρώτου μέρους της τριλογίας αλλά, πολύ πιο ουσιώδης, διαφωτιστική και γεμάτη νέες ανακαλύψεις, περιπέτειες και γεγονότα που ανέτρεψαν όλα εκείνα που το πρώτο βιβλίο μας είχε κάνει να θεωρήσουμε δεδομένα. Οι δύο πανομοιότυπες δίδυμες είναι και πάλι το επίκεντρο με την Λία όμως να ξεχωρίζει ανάμεσά τους αφού εκείνη δρα στο προσκήνιο ενώ η Άλις παρασκηνιακά και υποχθόνια.

Η συνέχεια της ιστορίας μας μεταφέρει στον χώρο και τον χρόνο, αφήνοντας σε οχτώ μηνών απόσταση τα δραματικά γεγονότα που σημάδεψαν το τέλος του πρώτου μέρους αλλά και πολλά-πολλά χιλιόμετρα μακριά από την Αμερική, την οποία η Λία εγκατέλειψε προκειμένου να ταξιδέψει στο Λονδίνο. Το ταξίδι αυτό όμως δεν έχει σε καμία περίπτωση ως σκοπό την αναψυχή αλλά κάτι πολύ βαθύτερο. Σε πρώτο επίπεδο η Λία καλείται να δεχτεί το νέο της εαυτό, να ταυτιστεί με τον σκοπό για τον οποίο γεννήθηκε αλλά και τον ρόλο που η ίδια επέλεξε να παίξει μέσα στην προφητεία, ενώ παράλληλα εκπαιδεύεται στο να αξιοποιήσει τις νέες της δυνάμεις, ανακαλύπτοντας συνεχώς νέες δυνατότητες, προοπτικές, αλλά και τρόπους αξιοποίησής τους. Αυτό δεν λειτουργεί μόνο ως τρόπος να ακολουθήσει το πεπρωμένο αλλά και ως ένα μέσο για να δεχτεί όσα έχουν συμβεί, συμφιλιώνοντας τον εαυτό της με τη νέα τάξη πραγμάτων και γεγονότων.

Σε δεύτερο επίπεδο η Λία καλείται να βρει τις σελίδες που λείπουν από το Βιβλίο του Χάους. Δεν είναι η ανάγκη για δύναμη και εξουσία που την σπρώχνει σε αυτό αλλά μια βαθύτερη αίσθηση καθήκοντος και η εσωτερική ανάγκη να προστατέψει τον κόσμο της και όσους αγαπά. Μπορεί να έχει επιλέξει το μονοπάτι της αρετής δεν παύει όμως να είναι εκείνη από την οποία εξαρτάται αν τελικά θα επικρατήσει το φως ή το σκοτάδι που λαχταρά να σκορπίσει στη Γη ο Σαμαήλ και οι Ψυχές του. Με αφετηρία αυτό το δεύτερο επίπεδο της ιστορίας η Λία ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι αναζήτησης με τελικό προορισμό την γνώση και θεωρητικά σε ένα βαθμό την λύτρωση. Μπορεί οι σελίδες που ψάχνει να μην είναι η λύση στα προβλήματά της είναι όμως το κλειδί που θα οδηγήσει σε αυτήν, ακόμα και να τελικά αυτό κοστίσει μέχρι και την ίδια της την ζωή.

Τα συναισθήματα που αναπτύχθηκαν και καλλιεργήθηκαν στο πρώτο βιβλίο επιστρέφουν, άλλα για να διαφοροποιηθούν, άλλα για να βρουν νέους αποδέκτες και άλλα για να δεχτούν ισχυρό πλήγμα καθώς, όσο περισσότερο πλησιάζει το σκοτάδι, τόσο πιο δύσκολο είναι οι χαρακτήρες να μείνουν ανεπηρέαστοι από αυτό. Οι ισορροπίες διαταράσσονται και όλα εκείνα που ήταν δεδομένα δεν είναι πια, δημιουργώντας ανασφάλεια και καλλιεργώντας ένα φόβο που είναι πολύ πιο ισχυρός από εκείνον για την απώλεια της ζωής. Είναι ο φόβος που γεννάται από την προδοσία και η δυσσάρεστη αίσθηση ότι δεν θα μπορέσεις ποτέ ξανά να εμπιστευτείς, να στηριχτείς στις δυνάμεις του άλλου όταν η δικιά σου η πίστη έχει κλονιστεί και η δύναμη του άλλου έχει χάσει τις άμυνές της και τελικά, έχει υποκύψει.

Η Zink συνεχίζει την συγγραφή της με τον ίδιο γοτθικό τρόπο με τον οποίο μας συστήθηκε, χρησιμοποιώντας και πάλι το γοητευτικό και σκοτεινό αναγεννησιακό σκηνικό της, παίζοντας όμως ανάμεσα σε δύο παράλληλους κόσμους. Τον συμβατικό εκείνο κόσμο που γνωρίζουμε μέσα από την ιστορία και τα κλασσικά μυθιστορήματα και έναν άλλο, που ενώ έχει κοινό πυρήνα και λειτουργεί πάνω στις ίδιες βάσεις, είναι πιο ελεύθερος, στερημένος παλαϊκών προκαταλήψεων, αφήνοντας ένστικτα και επιθυμίες να λειτουργήσουν έξω από τους στενούς κύκλους των πρέπει και των όχι. Σαφέστατα η συγγραφέας είναι επηρεασμένη από τους Κέλτικους θρύλους τους οποίους, όχι μόνο χρησιμοποιεί πολλάκις μέσα στην ιστορία της αλλά, τους αναπτύσσει με έναν δικό της τρόπο κάνοντάς τους στα μάτια του αναγνώστη μια ζωντανή πραγματικότητα η οποία ωστόσο δεν χάνει την γοητεία της.

Η συνέχεια αυτού του γοητευτικού μυθιστορήματος είναι καθηλωτική, με ακόμα μεγαλύτερη αγωνία από το πρώτο μέρος της, γεμάτη εκπλήξεις, ανατροπές και συνεχείς αποκαλύψεις που κόβουν την ανάσα οδηγώντας μας όλο και πιο κοντά στην μεγάλη μάχη ανάμεσα στις δύο αδερφές, η οποία αναμένεται να κλείσει εντυπωσιακά τον κύκλο αυτής της μυστηριώδους ιστορίας, περιτριγυρισμένη από δυσοίωνες πηγές, τρομακτικούς μύθους και όλας αυτά, συνοδευόμενα από μια αλήθεια που τρομάζει την ανθρωπότητα από την αρχή της πίστης κι έπειτα. Τα μυστικά αποκαλύπτονται, οι μύθοι αποδεικνύονται πέρα για πέρα αληθινοί, ενώ η πίστη κλονίζεται μπροστά στην εσωτερική δύναμη που θέλει να αντισταθεί. Νέοι, γοητευτικοί χαρακτήρες προστίθονται σε μια ιστορία βγαλμένη από τα σπλάχνα μιας μεσαιωνικότητας που ζει μέχρι και σήμερα. Βγλαμένη μέσα από δοξασίες και θρύλους, από συγκαλειμένες αλήθειες, άπλετο φως και τρομακτικό σκοτάδι.
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Michelle Zink
Μεταφραστής: Βλαμάκης Νικόλαος
Εκδόσεις: Πλατύπους
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2010
Αρ. σελίδων: 412
ISBN: 978-960-6665-56-1