Συνοπτική περίληψη του έργου:
Ο Phil, ο Stu, ο Alan κι ο Doug ταξιδεύουν στην εξωτική Ταϊλάνδη για τον γάμο του Stu.
Μετά το πάρτι εργένηδων του Λας Βέγκας, ο Stu έχει αποφασίσει να μην το ρισκάρει κι έτσι έχει κανονίσει ένα απλό και ήσυχο γεύμα.
Τα πράγματα, όμως, δεν γίνονται πάντα έτσι όπως εμείς τα έχουμε σχεδιάσει. Και μπορεί ό,τι έγινε στο Βέγκας να έμεινε στο Βέγκας, αλλά αυτό που θα γίνει στην Μπανγκόγκ ξεπερνά κάθε φαντασία.

Προσωπική άποψη:
Δύο χρόνια μετά την ξέφρενη νύχτα που πέρασαν στο Λας Βέγκας, οι τέσσερις φίλοι αποφασίζουν να μεταφέρουν τη δράση τους όχι απλά σε μια νέα χώρα αλλά, σε ένα διαφορετικό ημισφαίριο. Αυτή τη φορά, ο Stu είναι εκείνος που αφήνει την εργένικη ζωή ή τουλάχιστον, κάνει φιλότιμες προσπάθειες να το πετύχει. Κι ενώ έχει δηλώσει ότι bachelor party δεν πρόκειται να γίνει, έτσι ώστε να διαφυλλάξει τα μπόσικα, καταλήγει μαζί με δύο εκ των τριών κοπρόσκυλων της παρέας, σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από την πρώτη φορά, σε ένα δωμάτιο κάπου στην Μπανγκόγκ, έχοντας χάσει παράλληλα τα ίχνη του ανήλικου κουνιάδου του.

Η ταινία ουσιαστικά δεν έχει μεγάλες διαφορές από την πρώτη αφού, βασίζεται στην ίδια κεντρική ιδέα και κατά συνέπεια, η φιλοσοφία της κινείται στο ίδιο μήκος κύμματος. Η βασική διαφορά εντοπίζεται στην αλλαγή σκηνικού, με την Μπανγκόγκ να αποδεικνύεται καταλληλότερη, όχι για μια ανατρεπτική κωμωδία αλλά, για μια περιπετειώδη κωμωδία. Ναι, το "Hangover 2" δεν στηρίζει τις πλάτες του αποκλειστικά και μόνο στα κωμικά ευτράπελα τα οποία βιώνουν οι πρωταγωνιστές αλλά, σε ένα ξέφρενο κυνηγητό αναζήτησης το οποίο δεν στερείται έντασης αλλά αντίθετα, είναι τόση πολλή που θα μπορούσαμε με λιγότερα κωμικά στοιχεία να το εντάξουμε στην κατηγορία των ταινιών δράσης. Αν νομίζετε ότι στο Βέγκας ρήμαξαν τα πάντα στο πέρασμά τους, πλανάστε πλάνην οικτρά.

Ο Todd Phillips επιστρέφει πίσω από την κάμερα και έχοντας βάλει και ο ίδιος το χεράκι του στο σενάριο, ξέρει πολύ καλά τι είδους ιστορία θέλει να αφηγηθεί. Υπάρχει βέβαια μια κάποια νευρικότητα στον τρόπο της σκηνοθεσίας του, μια ελαφριά αδυναμία διαχείρισης της νέας της μορφής ωστόσο, η ένταση και το σασπένς, το βρώμικο και επικίνδυνο περιβάλλον της Μπανγκόγκ, τον βοηθάνε έτσι ώστε να ισορροπήσει τα ελλατώματα και να μην χαθεί ανάμεσά τους.Οι ίδιοι οι χαρακτήρες του μπορεί να μην εξελίσσονται όμως, έχουμε την εμφάνιση άλλων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, προσδίδουν μια διαφορετικότητα και μια μεγαλύτερη επέκταση της εμπλοκής των διαφόρων καταστάσεων.

Οι πρωταγωνιστές δεν αλλάζουν, όπως δεν αλλάζουν και οι χαρακτήρες τους. Ο Cooper παραμένει πιστός στον ρόλο του παντρεμένου μεν, γόη δε που θεωρεί ότι πρέει να αρπάξει την ευκαιρία να ξεφαντώσει όταν του δοθεί, ο Helms είναι σε μόνιμη κατάσταση πανικού, κάτι για το οποίο δεν μπορούμε να τον κακολογήσουμε ιδιαίτερα αφού η ζωή του είναι ετοιμόροπη και όλα όσα έχει κάνει την προηγούμενη βραδιά, απερίγραπτα, ενώ ο Galifianakis είναι το ίδιο, για να μην πω περισσότερο, φευγάτος, διασκεδαστικός και χαμένος σε ένα δικό του σύμπαν στο οποίο δε μπορούμε να μην παρασυρθούμε και να γελάσουμε. Διασκεδαστική είναι βέβαια η εκ νέου παρουσία του χαρακτήρα του κύριου Chow, αλλά και εκείνη μιας μικρής, μαγκιόρικης και ζόρικης μαϊμουδίτσας η οποία τι άλλο θα μπορούσε να κάνει από το να εμπορεύεται να ναρκωτικά κάνοντας το τσιράκι.

Η ταινία διαφοροποιεί σε έναν βαθμό, δεν χάνει όμως την ταυτότητά της. Παραμένει κωμική, είναι όμως περισσότερο περιπετειώδης, η δράση της είναι καθ' όλα πιο έντονη και όσο να 'ναι, έχουμε μεγαλύτερη αγωνία για την κατάληξη της ιστορίας που όσο και να είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι καλή, δε μπορούμε να μην παρασυρθούμε από αυτό το συναίσθημα. Θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι γέλασα περισσότερο με την ταινία αυτή απ' ότι με την πρώτη, με μοναδική διαφοράότι σε αυτήν ενοχλήθηκα σε ελαφρώς περισσότερα σημεία οπότε σε μια τελική μονομαχία, μάλλον αναδεικνύονται ισόπαλες. Η ουσία είναι μία! Ότι είναι καλοκαίρι και ότι ως πρόταση είναι ιδανική για μικρές και μεγάλες παρέες και αυτή τη φορά μάλιστα, ίσως και πιο προσιττή απέναντι στο γυναικείο κοινό.
Βαθμολογία 6/10

Ταυτότητα ταινίας:
Ελλ. τίτλος: The Hangover Part II
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθέτης: Todd Phillips
Πρωταγωνιστές: Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms, Justin Bartha, Ken Jeong, Mike Tyson, Paul Giamatti, Jeffrey Tambor, Mason Lee, Jamie Chung, Sasha Barrese
Παραγωγή: 2011
Διάρκεια: 102'