Ο Kevin Williamson δεν ήταν πολύ ενθουσιώδης όσον αφορά την πιθανότητα οι νουβέλες της Smith να μεταφερθούν στη μικρή οθόνη καθώς έβρισκε την ιστορία πανομοιότυπη με άλλες βρικολακικού περιεχομένου. Ωστόσο, έπειτα από την διαφωνία του με την Julie Plec και κάτω από τις πιέσεις της, διάβασε τα βιβλία της σειράς για να διαπιστώσει, προς μεγάλη του έκπληξη, πως είχε στα χέρια του το κατάλληλο υλικό για να κάνει επιτυχία. Φυσικά, δεν ακολούθησε την ακριβή πορεία της ιστορίας της Smith με βασικότερη διαφορά όλων ότι, η ιστορία του βιβλίου επικεντρωνόταν, αρχικά τουλάχιστον, γύρω από ένα τυπικό αμερικάνικο Λύκειο ενώ εκείνος, κάθισε κάτω και ενσωμάτωσε την όλη ιδέα σε ολόκληρη την επαρχιακή πόλη, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να μυήσει κάθε κάτοικό της στα μυστικά της.

ON SET:
Ήταν 6 Φεβρουαρίου του 2009 όταν ανακοινώθηκε από την Variety ότι το "Vampire Diaries" είχε πάρει το πράσινο φως από το CW, το οποίο και θα την φιλοξενούσε τηλεοπτικά, με τους Williamson και Julie Plec, όχι απλά να είναι οι βασικοί σεναριογράφοι της σειράς αλλά και παραγωγοί της. Στις 19 Μαΐου της ίδιας χρονιάς, η σειρά οριστικοποίησε την παραγγελία της από το κανάλι που θα την φιλοξενούσε για την σεζόν 2009-2010, τουλάχιστον για αρχή. Βασικοί πρωταγωνιστές της, η Nina Dobrev, ο Paul Wesley και ο Ian Somerhalder στους ρόλους των Elena, Stefan και Damon αντίστοιχα.


ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΚΑΙ STATISTICS:
Το πρώτο επεισόδιο της σειράς, που έκανε πρεμιέρα στις 10 Σεπτεμβρίου 2009 και έκανε ρεκόρ φτάνοντας τα 4,9 εκατομύρια θεατές, γυρίστηκε εξ' ολοκλήρου στο Βανκούβερ, κάτι που δεν ισχύει για τα υπόλοιπα, τα γυρίσματα των οποίων έλαβαν χώρα στο Κόβινγκτον της Τζόρτζια και πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή Βιρτζίνια η οποία αποτελεί το τηλεοπτικό, φανταστικό, Mystic Falls. Στις 13 Μαΐου 2010 παίχτηκε το τελευταίο από τα 22 συνολικά επεισόδια της σειράς φτάνοντας τα 3,5 εκατομμύρια θεατές.
Ήδη από τις 16 Φεβρουαρίου του 2010 είχε ανακοινωθεί από την εταιρεία παραγωγής πως η σειρά είχε πάρει το πράσινο φως και για την δεύτερη σεζόν, η προβολή της οποίας ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου 2010 και ολοκληρώθηκε σε επίσης 22 επεισόδια, φτάνοντας τα 4 εκατομμύρια θεατές.
Η τρίτη σεζόν, η ύπαρξη της οποίας ανακοινώθηκε στις 26 Απριλίου 2011, έχει ήδη ξεκινήσει να προβάλλεται από τις 15 Σεπτεμβρίου 2011 και αναμένεται να ακολουθήσει την πορεία των δύο προηγούμενων ολοκληρώνοντας τον κύκλο της έπειτα από 22 επεισόδια και κάποια στιγμή μέσα στο Μάη ωστόσο, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ακόμα κάποια ημερομηνία.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ:
Όπως ήδη προανέφερα, σκοπός του Williamson δεν ήταν να αντιγράψει τα βιβλία αλλά, να αντλήσει έμπνευση από αυτά, να στηριχτεί στον βασικό κορμό της ιστορίας και στους χαρακτήρες της, χτίζοντας παράλληλα τον δικό του μύθο ή αν θέλετε, την δικιά του οπτική. Έτσι λοιπόν η Έλενα μετονομάζεται σε Ελένα, η φίλη της Μέρεντιθ πάει περίπατο, η μικρή της παιδούλα αδερφή γίνεται έφηβος αρσενικός μαντράχαλος επιρρεπής... στα πάντα, η Καρολάιν αν και μυστήρια παραμένει φίλη της και σε καμία περίπτωση πολέμιός της, ο Τάιλερ είναι μεν κόπανος αλλά βελτιώνεται με τον καιρό και σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι αιμοσταγής δολοφόνος και ελαφρώς παράφρονας και μπορώ να συνεχίσω να απαριθμώ πληθώρα άλλων διαφορών αλλά μάλλον τα βασικότερα τα κάλυψα, όσον αφορά τους χαρακτήρες. Γιατί σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση, εδώ τα πράγματα απέχουν έτη φωτός από το να τα χαρακτηρίσουμε αντιγραφή.

SEASON 1:
Τέσσερις μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκαν οι γονείς τους, η 17χρονη Elena Gilbert και ο 15χρονος αδελφός της Jeremy προσπαθούν ακόμα να συνέλθουν και να συνεχίσουν με τις ζωές τους με την Elena να πρέπει να κρύψει την λύπη της από τον κόσμο και να συνεχίσει να αποτελεί το κοινωνικό πρότυπο δημοφιλούς μαθήτριας. Καθώς αρχίζει το σχολείο, η Elena γοητεύεται από έναν όμορφο και παράξενο νέο μαθητή, τον Stefan Salvatore. Η έλξη μεταξύ τους είναι πολλή δυνατή όμως υπάρχουν δυσκολίες καθώς η Elena δε γνωρίζει πως ο Stefan είναι ένας βρικόλακας 150 και βάλε χρόνων, που προσπαθεί να ζήσει ειρηνικά ανάμεσα στους ανθρώπους, ενώ ο αδερφός του Damon είναι η προσωποποίηση της βιαιότητας των βρικολάκων, ο οποίος έχει επιστρέψει στο Mystic Falls για να ελευθερώσει την αγαπημένη του βρικόλακα από μια αιώνια φυλακή η οποία τι σύμπτωση, είναι φτυστή η Elena.

SEASON 2:
Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Damon να ελευθερώσει την Kathrine, που όπως αποδείχτηκε όλα αυτά τα χρόνια κυκλοφορούσε ελεύθερη και ωραία, νέα προβλήματα έρχονται στο προσκήνιο. Η Kathrine είναι αποφασισμένη να κερδίσει ξανά τον Stefan και δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα. Παράλληλα, ένας Αρχικός βρικόλακας κάνει την εμφάνισή του και ενώ όλοι προσπαθούν να προστατέψουν την Elena από τα δόντια του, εκείνη κάνει ότι μπορεί για να πέσει σε αυτά προκειμένου να προστατέψει όσους αγαπάει. Η Elena είναι η σωσίας και χάρη σε αυτήν μπορεί να λυθεί μια κατάρα που ενώ δεν γίνεται στην αρχή αντιληπτό, ο Αρχαίος αυτός βρικόλακας κάθε άλλο παρά να λυθεί θέλει. Παράλληλα, λυκάνθρωποι κάνουν την εμφάνισή τους, άγριοι και απειλητικοί, ο Stefan παρασύρεται σε μια πιο σκοτεινή πλευρά του εαυτού του ενώ ορισμένοι από τους κατοίκους του Mystic Falls αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα.

SEASON 3 ON AIR
Αν η 2η season ήταν η χρονιά της Katherine, αυτή είναι η χρονιά των Αρχικών. Φυσικά η σειρά βρίσκεται ακόμα εν εξελίξει με μόλις 6 από τα 22 επεισόδιά της να έχουν παιχτεί, τα οποία και μπορούμε να παρακολουθούμε ηλεκτρονικά στη χώρα μας μέσω του δικτύου του CW. Ο Stefan έχει βυθιστεί για τα καλά στο σκοτάδι, έχοντας περάσει στην αντίθετη πλευρά, ακολουθώντας τον Claus στον οποίο υποσχέθηκε υποταγή προκειμένου να σώσει τον αδερφό του ο οποίος μαζί με την Elena ακολουθούν τα ίχνη του προκειμένου να τον σώσουν. Ο Claus προσπαθεί αν δημιουργήσει και άλλα υβρίδια, ο Stefan προσπαθεί να τον κρατήσει μακριά από το Mystic Falls ώστε να μην ανακαλύψει ότι η Elena ζει και βασιλεύει ενώ εκείνη προσπαθεί να καταπνίξει την έλξη της για τον Damon και εκείνος, προσπαθεί να ελέγξει κάθε φύσεως συναίσθημα και παρόρμησή του. Και η συνέχεια αναμένεται...

ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ VAMPIRE-DIARIES;
- Γιατί οι βρικόλακές μας μπορούν να είναι επικίνδυνοι αλλά παράλληλα, γοητευτικοί κι αισθηματίες.
- Γιατί ο Stefan και ο Damon είναι κούκλοι, έστω και αν υπάρχουν υποστηρικτές που φανατίζονται είτε με τον έναν είτε εμ τον άλλον. Προσωπικά βρίσκομαι κάπου στη μέση.
- Γιατί η Elena, αν και η δημοφιλέστερη του σχολείου, δεν είναι μια χαζοχαρούμενη κουκλίτσα και παλεύει με πάθος για να προστατέψει αυτούς που αγαπάει.
- Γιατί κακά τα ψέματα, είμαστε αισθηματίες και παθιαζόμαστε με τους μεγάλους έρωτες, ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε πάντα μαζί τους.
-Γιατί δεν διστάζει να σκοτώσει ήρωες που αγαπάμε, τσακίζοντας το ηθικό μας ή αλλάζοντας την κατάσταση άλλων ανατρέποντας τις ισορροπίες.
- Γιατί, ελάτε τώρα, τα ερωτικά τρίγωνα είναι το καλύτερό μας και η αναμονή μπορεί να μας σκοτώνει αλλά, γουστάρουμε.
- Γιατί είμαι μια σειρά ατμοσφαιρική με ανατροπές κι εκπλήξεις, με έρωτες και μίση αλλά και αλεπάλληλους κινδύνους.