Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Goodreads οργανώνει τα ομώνυμα βραβεία, τους νικητές των οποίων αναδεικνύει το ίδιο το αναγνωστικό κοινό με τις ψήφους του. Είναι μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε πολλούς γνώριμους και σε εμάς τίτλους καθώς έτσι δικαιώνονται τα γούστα μας.
Η διαδικασία επιλογής του νικητή αποτελείται από τρία στάδια ψηφοφορίας.
1ος Γύρος - Έναρξη: 31 Οκτωβρίου - 13 Νοεμβρίου 2011 όπου ψηφίζετε ανοιχτά και στις 22 κατηγορίες όσα βιβλία από τα 15 υποψήφια αγαπάτε χωρίς περιορισμούς.
2ος Γύρος - Ημιτελικά: 14 - 20 Νοεμβρίου 2011 όπου τα 5 βιβλία της κάθε κατηγορίας που μάζεψαν τους περισσότερους ψήφους στο προηγούμενο στάδιο γίνονται επίσημοι υποψήφιοι, βγαίνουν εκτός συναγωνισμού και εσείς μπορείτε να ψηφίσετε μόνο το ένα εκ των υπολοίπων 10 βιβλίων.
3ος Γύρος - Τελικός: 21 - 30 Νοεμβρίου 2011 όπου τα 10 κυρίαρχα βιβλία της κάθε κατηγορίας έχουν την τελευταία ευκαιρία να ψηφιστούν και να αποδειχτούν ο μεγάλος νικητής.
Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν κάποια στιγμή μέσα στον Δεκέμβριο.

Αναλυτικά οι κατηγορίες αλλά και τα link όπου μπορείτε να δείτε τις υποψηφιότητες και γιατί όχι, να ψηφίσετε και να υποστηρίξετε τα δικά σας, αγαπημένα βιβλία: