Σε ηλικία 76 ετών έφυγε προχθες από τη ζωή ο ηθοποιός Ανδρέας Ντούζος. Τα τελευταία χρόνια έπασχε από τη νόσο Αλτσχάιμερ, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2013 και μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό που είχε μέσα στο σπίτι του που του προκάλεσε αιμάτωμα στον εγκέφαλο, νοσηλεύονταν σε ιδιωτική κλινική.
Γεννημένος το 1936 στην Αθήνα σπούδασε υποκριτική στη σχολή Τάκη Μουζενίδη και πρωταγωνίστησε σε δεκάδες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, σε ρόλους που τον καθιέρωσαν ως ζεν πρεμιέ της εποχής. Πρωτοεμφανίστηκε στους "Κολασμένους" το 1953 και μέχρι το 1967 πρωταγωνίστησε σε πολλές αξιοσημείωτες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου όπως τις "Έξω οι Κλέφτες!", "Όταν Λείπει η Γάτα!", "Κόσμος και Κοσμάκης", "Η Βίλλα των Οργίων", "Φωνάζει ο Κλέφτης", "Υπάρχει και Φιλότιμο", "Ραντεβού στον Αέρα", "Κορίτσια για Φίλημα", "Φουσκοθαλασσιές" και άλλες πολλές.
Το 1967 μετακόμισε με την οικογένειά του στην Αμερική, όπου διέμεινε για 13 χρόνια και σπούδασε σκηνοθεσία. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα ασχολήθηκε ξανά με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση αλλά και με τις επιχειρήσεις, καθώς διαχειρίστηκε για μεγάλο διάστημα το θέατρο Μπρόντγουεϊ. Την τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση πραγματοποίησε στην ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου, "Μια Μέρα τη Νύχτα".

(Πηγή άρθρου: cine.gr)