Τα φιλολογικά μαθήματα στο Λύκειο σήμερα
Το νέο πλαίσιο διδασκαλίας και αξιολόγησης – Η Τράπεζα Θεμάτων – Η διδακτική πρακτική
Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, στις 18:30μ.μ.
Ενημερωτική συνάντηση για φιλολόγους

Από το 2011 έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στα Προγράμματα Σπουδών της Α΄ Λυκείου για τα φιλολογικά μαθήματα, κυρίως στα Αρχαία, στη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, καθώς και στον τρόπο αξιολόγησής τους. Το 2012 υπήρξαν τροποποιήσεις και δόθηκαν νέες οδηγίες στα Αρχαία και τη Λογοτεχνία, ενώ από το 2013 καθιερώθηκε νέος τρόπος αξιολόγησης με βάση Τράπεζα Θεμάτων, η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2014.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση για τους φιλολόγους με στόχο την ενημέρωσή τους για τους νέους τρόπους διδακτικής και αξιολόγησης και με βασικούς άξονες:
• το νέο πλαίσιο διδασκαλίας και αξιολόγησης των φιλολογικών μαθημάτων,
• τις προδιαγραφές και απαιτήσεις της Τράπεζας Θεμάτων,
• μεθοδολογικές οδηγίες και εργαλεία, νέες διδακτικές πρακτικές και κριτήρια αξιολόγησης για εκπαιδευτικούς και μαθητές σε όλα τα φιλολογικά μαθήματα.

Την ενημέρωση θα κάνουν οι φιλόλογοι Αγάθη Γεωργιάδου, Κική Δεμερτζή, Γαβρίλης Λαμπάτος και Δημήτρης Λάππας, συγγραφείς των νέων εκπαιδευτικών βοηθημάτων για την Α΄ Λυκείου.

Σας περιμένουμε για να συζητήσουμε για τα παραπάνω ζητήματα, να προβληματιστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις. Θα δοθούν στους εκπαιδευτικούς δωρεάν εκπαιδευτικά βοηθήματα Λυκείου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥΣ).