Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

Μια τριλογία για τη διαφορετικότητα
(Ο άλλος, ο ξένος, ο διαφορετικός)

Αλεξάνδρα Μητσιάλη: συγγραφέας, φιλόλογος

Τα θέματα του τρίωρου αυτού βιωματικού σεμιναρίου είναι η μετανάστευση και η ξενιτιά, η παιδική εργασία και τα δικαιώματα του παιδιού, η βία στο σχολείο, η ενσυναίσθηση και η φιλία, η αποδοχή του διαφορετικού, η πολιτισμική συμφιλίωση που διευκολύνει την ένταξη και την αρμονική συμβίωση στην ομάδα, όπως θίγονται στα βιβλία «Θέλω να σας πω την αλήθεια», «Το υπόσχομαι», «Με λένε Νιλουφέρ».

Θα επεξεργαστούμε αυτά τα θέματα μέσα από τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, τη δημιουργική γραφή, διαθεματικές εργασίες και παιχνίδια, προφορικές ασκήσεις, με ουσιαστικό αλλά και απολαυστικό τρόπο. Στο τέλος του σεμιναρίου θα είστε σε θέση να εργαστείτε με τους μαθητές και τις μαθήτριες πάνω σε αυτά τα τρία βιβλία ολοκληρωμένα. Στόχος η απόλαυση της ανάγνωσης στη σχολική τάξη να συνδυαστεί με την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό στο πλαίσιο μιας εκπαίδευσης για τον σεβασμό και τη δικαιοσύνη.

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, 11:00π.μ. - 14:00μ.μ., Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65, Αθήνα, τηλ.: 210.38.11.840 [μετρό Πανεπιστήμιο]).

Η είσοδος είναι δωρέαν, απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Πληροφορίες, κρατήσεις:
Τμήμα Εκδηλώσεων Εκδόσεων Πατάκη: 210.36.50.024, 025

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.