Τα δώδεκα δάχτυλα παρουσιάζουν την παράσταση SPLIT από τη 26 Ιανουαρίου έως 02 Φεβρουαρίου 2015 στο Coo Café-Bar.

Μια γυναίκα και η σκιά της - ο διαχωρισμένος της εαυτός.
Το σημείο εκκίνησης είναι ο θρύλος της Μόρας, του ίσκιου που εμφανίζεται στον ύπνο των ανθρώπων, κάθεται πάνω στο στήθος τους, τρέφεται από το φόβο τους και προσπαθεί "να τους πάρει την ανάσα".

«Η σκιά προσωποποιεί οτιδήποτε αρνείται να αναγνωρίσει το υποκείμενο γύρω από τον εαυτό του… Η σκιά είναι εκείνη η κρυμμένη, απωθημένη, στο μεγαλύτερο μέρος της κατώτερη, ένοχη προσωπικότητα, της οποίας οι έσχατες διακλαδώσεις φθάνουν πίσω στο βασίλειο των ζωικών μας προγόνων και έτσι περιλαμβάνουν ολόκληρη την ιστορική όψη του ασυνείδητου».

Αντικατοπτρίζει επίσης κάτι που κάποτε χωρίστηκε από εμάς. Το όνομά της είναι σκοτεινό, σκιερό και πιθανόν ανησυχητικό.
Ενσαρκώνει το χάος και την αγριάδα του χαρακτήρα. Η σκιά τείνει να μην υπακούει σε κανόνες, έχει την αίσθηση του εξωτικού και μπορεί να είναι ενοχλητικά συναρπαστική.

Η παράσταση εξερευνεί τον διάλογο με το φως και τις σκιές για μια γυναίκα σε διαφορετικές ηλικίες. Έτσι συντίθεται μια σκοτεινή (ίσως) κωμωδία για την πορεία προς την ενηλικίωση – και μετά. Η μουσική, η κίνηση και ο λόγος συμβάλλουν εξίσου στην προώθηση της δράσης.

Τα δάχτυλα:
Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Μαριάνα Βογιατζή
Επιμέλεια κειμένων: Μαριάνα Βογιατζή, Ανδριάνα Μίνου
Σκηνογραφία: Θάνος Μπουλουγράς
Κοστούμια: Μαρία Ουρανή
Μουσική Σύνθεση-Ηχογραφημένο Υλικό: Μαριάνα Βογιατζή, Παναγιώτης Γκλίστης, Δημήτρης Θαβώρης, Αντριάνα Μίνου
Live Μουσική: Ειρήνη Αμανατιάδου-κλαρινέτο, Μαριάνα Βογιατζή-βιολί, Λαμπρινή Γρηγοριάδου-κιθάρα, Δημήτρης Θαβώρης-βιόλα, Θεόφιλος Λαμπριανίδης-πιάνο
Χορός: Λεωνίδας Αλαγιαλόγλου, Δημήτρης Βέττας, Ελένη Κομπατσιάρη, Κώστας Μέλλιος, Δήμητρα Νοταρίδου, Εύα Ντούρου, Μαρία Ουρανή, Στέλλα Τοπαλίδου
Σχεδιασμός εντύπου: Ελένη Κομπατσιάρη

Η ομάδα δώδεκα δάχτυλα συστάθηκε για πρώτη φορά με αφορμή την παρουσίαση του έργου POST_VOMIT τον Ιούνιο του 2010.Τα μέλη της ομάδας προερχόμενα από διαφορετικούς χώρους συναντουν τη κοινή τους ανάγκη για έρευνα πάνω στη σωματική κίνηση. Οι ρόλοι εναλλάσονται σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες και προθέσεις.

Παρουσιάστηκαν τέσσερεις παραστάσεις-performance μέχρι σήμερα:
Tον Ιούνιο του 2010, στο χώρο "Πρώτος Όροφος" , η παράσταση-work in progress POST_VOMIT.
Τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου, στο χώρο του Cont-ACT, το installation-performance UNDER_CONTROL.
Toν Μάιο του 2011, σε συνεργασία με το ARQLAB, στο "Χώρο 18", η performance ΙΝΑ.
Τον Μάιο του 2012, στον  'Πολυχώρο Ερμού', η παράσταση POST_VOMIT.