Jupiter Ascending - Το πεπρωμένο της Τζούπιτερ
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 127'

Η περίληψη:
Η Jupiter Jones γεννήθηκε κάτω από νυχτερινό ουρανό, με τους αστερισμούς να φανερώνουν πως το πεπρωμένο της είναι για σπουδαία πράγματα. Μεγάλη πια, κοιτάει τα αστέρια κι ονειρεύεται να ταξιδέψει εκεί, αλλά προσγειώνεται από το μεροκάματο που τη θέλει να καθαρίζει τουαλέτες και να περνάει μια σειρά από άσχημους χωρισμούς. Τότε, ένας γενετικά μηχανικός πρώην κυνηγός του στρατού, ο Caine, απεσταλμένος από τη Βασίλισσα του Σύμπαντος, έρχεται στη Γη για να την αναζητήσει, ξυπνώντας στην Jupiter αυτό που πίστευε για τη μοίρα της από πάντα. Το ζωδιακό της κύκλος τη θέτει ως την επόμενη σε μια απίστευτη κληρονομιά που θα μπορούσε να αλλάξει την ισορροπία του σύμπαντος.



Selma
Ιστορική
Διάρκεια: 127'

Η περίληψη:
Το χρονολόγιο τριών ταραγμένων μηνών του 1965, όταν ο Martin Luther King Jr. οδηγούσε μια επικίνδυνη εκστρατεία για να διασφαλίσει ισονομία στο δικαίωμα της ψήφου υπό το πρόσωπο μιας βίαιης αντιπαράθεσης. Η επική πορεία από το Σέλμα στο Μοντγκόμερι κορυφώθηκε με την ψήφιση ενός νόμου από τον πρόεδρο Johnson, η οποία ήταν μέγιστη νίκη στη μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα.



Whiplash - Χωρίς μέτρο
Δραματική
Διάρκεια: 105'

Η περίληψη:
Ο Andrew Neyman είναι ένας φιλόδοξος ντράμερ της τζαζ, με μόνο πράγμα κατά νου να ξεχωρίσει στην ελίτ της ανατολικής ακτής. Επιφορτισμένος την αποτυχημένη καριέρα του πατέρα του στη συγγραφή, ο Andrew ζει κάθε μέρα με τη σκέψη να συγκαταλεχθεί στους καλύτερους. Ο Terence Fletcher, εξίσου γνωστός για το ταλέντο του στη μουσική εκπαίδευση με τις τρομακτικές του μεθόδους, είναι επικεφαλής ενός τζαζ γκρουπ στο σχολείο. Θα ανακαλύψει τον Andrew και θα τον πάρει στην μπάντα. Από αυτό το σημείο, το πάθος του νεαρού για την τελειότητα θα του γίνει εμμονή, ενώ ο αδίστακτος δάσκαλος θα τραβήξει τα όρια τόσο των ικανοτήτων του, όσο και της ψυχής του.



Love, Rosie - Με αγάπη, Ρόζι
Αισθηματική
Διάρκεια: 102'

Η περίληψη:
Η Rosie κι ο Alex είναι οι καλύτεροι φίλοι. Ξαφνικά αναγκάζονται να χωριστούν, όταν ο Alex και η οικογένειά του μετακομίζουν από το Δουβλίνο στην Αμερική. Μπορεί η φιλία τους να αντέξει μέσα στα χρόνια κι από τόσο μακριά; Θα τολμήσουν να ρισκάρουν τα πάντα για την αληθινή αγάπη;



Hector and the Search for Happiness - Το μυστικό της ευτυχίας
Κωμωδία
Διάρκεια: 120'

Η περίληψη:
Ο Hector είναι ένας εκκεντρικός, αλλά ακαταμάχητος λονδρέζος ψυχίατρος που βρίσκεται σε κρίση. Αυτή αφορά ένα πολύ σημαντικό πράγμα: οι ασθενείς του δεν γίνονται πιο χαρούμενοι. Κι εκεί που αισθάνεται πως δεν πάει άλλο το θέμα, ο Hector οπλίζεται με θάρρος, αλλά και μια παιδιάστικη περιέργεια, και ξεκινάει ένα ταξίδι ανά την υδρόγειο με μόνο σκοπό το να ανακαλύψει αν πράγματι υπάρχει αυτό που ονομάζεται ευτυχία. Κι ακόμα περισσότερο, αν αυτή υπάρχει για τον ίδιο τον Hector. Αυτή είναι η αρχή ενός πολύχρωμου, εξωτικού, επικίνδυνου και υστερικού ταξιδιού.



Kis Uykusu - Χειμερία νάρκη
Δραματική
Διάρκεια: 196'

Η περίληψη:
Ο Aydin, ένας πρώην ηθοποιός, διευθύνει ένα μικρό ξενοδοχείο στην κεντρική Ανατολία, μαζί με τη νεαρή του σύζυγο Nihal, με την οποία είναι συναισθηματικά απόμακρος, και την αδελφή του, Necla, η οποία υποφέρει λόγω πρόσφατου διαζυγίου. Ο Χειμώνας μπαίνει και το χιόνι σκεπάζει το τοπίο, με την ψυχολογία του Aydin να πέφτει τόσο χαμηλά, που αισθάνεται ότι είναι καιρός να φύγει μακριά.