“18+7”. Με τον τίτλο αυτόν η Gallery Kourd εγκαινιάζει την έκθεση του ζωγράφου Άλκη Πιερράκου την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015, στις 20.00μ.μ.

Ο ιστορικός τέχνης Κωνσταντίνος Παπαχρίστου, σημειώνει για το έργο του Α. Πιερράκου:

Στην ατομική του έκθεση στην Kourd Gallery, o Άλκης Πιερράκος παρουσιάζει μια επιλογή από έργα διαφορετικών εποχών. Τα μεγαλύτερα, λάδια και αυγοτέμπερες είναι φιλοτεχνημένα από το 1966 μέχρι το 2009, και δίνουν μια μικρή, αλλά αντιπροσωπευτική εικόνα του ιδιαίτερου προσωπικού ύφους του καλλιτέχνη.

Τα μικρότερα, gouaches και σινική μελάνη σε χαρτί, έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας. Πρόκειται, κατά κάποιον τρόπο, για την εξέλιξη των έργων με σινική μελάνη, που απασχόλησε τον Πιερράκο σε όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής του εξέλιξης, παράλληλα πάντοτε με τις υπόλοιπες εικαστικές του αναζητήσεις. Το γεγονός που διαφοροποιεί τα έργα των τελευταίων ετών, είναι η χρήση του χρώματος, αλλά και της έγχρωμης σινικής μελάνης, στοιχεία που δημιουργούν μια νέα εικαστική πραγματικότητα, βασισμένη όμως στις αγαπημένες επιλογές του Πιερράκου.

Ο Άλκης Πιερράκος γεννήθηκε το 1920 στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι το 1947 έζησε στη Γιουγκοσλαβία, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Σπούδασε στη Βασιλεία και το Λονδίνο, όπου γνώρισε και συνδέθηκε με πολλούς από τους καλλιτέχνες της ευρωπαικής πρωτοπορίας. Από το 1954 ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Επισκέπτεται την Ελλάδα συχνά, περνώντας μεγάλα και παραγωγικά διαστήματα στον Οξύλιθο της Εύβοιας.