«Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων»
Εργαστήριο για παιδιά 6-9 ετών με την ηθοποιό Μαρία Τερζάκη, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Άλκης Ζέη και της Σοφίας Ζαραμπούκα. Ημερομηνία και ώρα: Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, 19:00μ.μ. - 20:30μ.μ.
Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά του βιβλίου Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων (λιανική τιμή: 6,60€, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).

Η Αλίκη επισκέπτεται το Βρετανικό Μουσείο μαζί με τον θείο της. Εκεί όμως την περιμένει μια έκπληξη! Ένας γάτος, ο εγγονός του γάτου Τσέσαϊρ της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων, που της αποκαλύπτει ένα φοβερό μυστικό: ένα μαγικό υγρό που μεταμορφώνει τις φωτογραφίες σε μάρμαρα! Η Αλίκη έχει μια ιδέα…
Τα παιδιά θα βοηθήσουν την Αλίκη να τοποθετήσει τις φωτογραφίες που τράβηξε στο Βρετανικό Μουσείο στη θέση που ανήκαν στον Παρθενώνα και στη συνέχεια, με τη βοήθεια του μαγικού υγρού, θα μεταμορφώσουν τις εικόνες σε αγάλματα. Τέλος, θα δραματοποιήσουν τις παραστάσεις από τα αετώματα, τις μετόπες και τη ζωοφόρο και θα ζωντανέψουν σκηνές από τον αγώνα της Αθηνάς και του Ποσειδώνα, τη Γιγαντομαχία, την Αμαζονομαχία, την Κενταυρομαχία και την Πομπή των Παναθηναίων.
Μέσα από το παιχνίδι, τα παζλ, την παντομίμα και τη δραματοποίηση, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποκαλύπτει στα παιδιά τον πλούσιο κόσμο που είναι σκαλισμένος στα μάρμαρα του Παρθενώνα και τα ευαισθητοποιεί σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής τους από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 παιδιά)

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου.