Cinderella - Σταχτοπούτα
Φαντασίας
Διάρκεια: 112'

Η περίληψη:
Όταν η μητέρα της βρίσκει τραγικό θάνατο, ο έμπορος πατέρας της Ella βρίσκει νέα σύζυγο. Για να βοηθήσει τον αγαπημένο της πατέρα, η Ella καλωσορίζει στο σπίτι τους τη μητριά της, λαίδη Tremaine, και τις κόρες της, Anastasia και Drizella. Αλλά όταν κι ο πατέρας της απρόοπτα κι ανεξήγητα πεθαίνει, η Ella βρίσκεται στο έλεος μιας ζηλόφθονης και σκληρής οικογένειας. Γίνεται η υπηρέτρια τους και τη μετονομάζουν Cinderella (Σταχτοπούτα). Αλλά η Cinderella δεν έχει σκοπό να τα παρατήσει, θυμούμενη τα τελευταία λόγια της μητέρας της που τη συμβούλευε να έχει θάρρος και να είναι ευγενική.



Still Alice - Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει
Δραματική
Διάρκεια: 101'

Η περίληψη:
Η αναγνωρισμένη καθηγήτρια γλωσσολογίας Δρ Alice Howland μαθαίνει την τέχνη να χάνει κάτι κάθε ημέρα που περνάει. Μετά τη διάγνωση για Αλτσχάιμερ, στην αρχή απλά χάνει τον δρόμο της στο Μανχάταν, αλλά γρήγορα θα βάλει τη ζωή του συζύγου και των τριών της παιδιών σε δοκιμασία.



Ex Machina - Από μηχανής
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 108'

Η περίληψη:
Ο 24χρονος εργαζόμενος πάνω σε κωδικούς της μεγαλύτερης εταιρίας ίντερνετ του κόσμου, ο Caleb, κερδίζει έναν διαγωνισμό για να περάσει μια εβδομάδα διακοπών στο ιδιωτικό βουνό του Nathan, του εθελούσια αποξενωμένου διευθυντή της εταιρίας. Αλλά όταν ο Caleb καταφτάνει στην απομονωμένη περιοχή, ανακαλύπτει πως πρέπει να λάβει μέρος σε ένα πείραμα, στο οποίο πρέπει να αλληλεπιδράσει με το πρώτο αληθινό προϊόν τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο και κατοικεί στο σώμα ενός όμορφου ρομποτικού κοριτσιού.



Τετάρτη 04:45 - Wednesday 04:45
Αστυνομική
Διάρκεια: 116'

Η περίληψη:
Ο Στέλιος Δημητρακόπουλος έχει 32 ώρες πριν χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο ρουμάνος γκάνγκστερ, που του έχει δανείσει χρήματα, απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος τώρα. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου τον υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα. Η σύζυγος σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, σηκώνει επιτέλους το ανάστημα του. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο χρόνος τρέχει, και το έλατο στο σπίτι του Στέλιου πρέπει να στολιστεί.



Wild card - Τζόκερ
Δραματική
Διάρκεια: 92'

Η περίληψη:
Ο Nick Wild, ένας τζογαδόρος σε «ανάρρωση», προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην προσφέροντας προστασία σε άλλους τζογαδόρους στο Λας Βέγκας. Όταν μια φίλη του πέφτει θύμα ξυλοδαρμού από έναν μαφιόζο, τη βοηθάει να πάρει την εκδίκηση της.



Fils de Grece - Τα παιδιά του Εμφυλίου
Δραματική
Διάρκεια: 159'

Η περίληψη:
Η Έρμη, πολιτική πρόσφυγας 3ης γενιάς, επηρεασμένη λόγω DNA από το αγωνιστικό παρελθόν του τόπου αλλά και από τον εργασιακό της χώρο -όπου εξειδικεύεται σε συνθέσεις αρχειακού υλικού και σύγχρονες κινηματογραφικές λήψεις και κόμικ- περνάει και στη πράξη έπειτα από ένα αναπάντεχο αλλά και αναμενόμενο συμβάν: την απόπειρα της γιαγιάς της να ξαναπαίξει ως παιδί, σκαρφαλώνοντας σε ... κούνια παιδικής χαράς! Ανασυνθέτει με τη βοήθεια δύο μπλόγκερ κι ενός εξεγερμένου αλλά και συνειδητοποιημένου νεαρού - ονόματι Συμβατός- την ιστορία της γιαγιάς και τριών άλλων παιδιών που είχαν πρωταγωνιστήσει σε ένα απωθημένο γεγονός του Εμφυλίου Πολέμου: το λεγόμενο -και συσκοτισμένο από την προπαγάνδα - «παιδομάζωμα», προσεγγίζοντας την αλήθεια.



Ο ξένος στον ξένο: Δημήτριος Γαλανός Μπενάρες - From foreigner to foreigner
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 59'

Η περίληψη:
Ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή και το έργο ενός αξιόλογου λογίου του 18ου αιώνα που αγάπησε βαθιά την Ινδία, έζησε τη ζωή του και πέθανε στον ιερότερο ινδουιστικό τόπο, το Μπενάρες πάνω στον Γάγγη. Η ταινία έχει ως οδηγό έναν σημερινό μελετητή, εγκαταστημένο στο ίδιο μέρος. Ο Δημήτριος Γαλανός ο Αθηναίος (1760-1833) είναι ο πρώτος και επιφανέστερος έλληνας μελετητής της ινδικής γραμματείας. Μετέφρασε σημαντικά σανσκριτικά κείμενα κατά τη διάρκεια των 47 ετών που έζησε στην Ινδία. Η ταινία παρουσιάζει ταυτόχρονα τις βασικές αρχές της ινδουιστικής θρησκείας και κοσμοθεωρίας μέσα από τα διαδραματιζόμενα στο Μπενάρες, αλλά και μέσα από συνεντεύξεις του Δρ Δημητρίου Βασιλειάδη. Ακούγονται επίσης αποσπάσματα από την αλληλογραφία του Γαλανού.