Η τριλογία της "Απόκλισης" της Veronica Roth, μόλις επανακυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς, "Απόκλιση" και "Ανταρσία", κυκλοφορούν με το κινηματογραφικό εξώφυλλο.

"Απόκλιση" της Veronica Roth

ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΟΥ
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΟΥ – ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙ

Στο δυστοπικό Σικάγο της Μπίατρις Πράιορ, η κοινωνία είναι χωρισμένη σε πέντε φατρίες, καθεμία από τις οποίες είναι αφοσιωμένη στην καλλιέργεια μια συγκεκριμένης αρετής – της Ειλικρίνειας, της Αυταπάρνησης, της Γενναιότητας, της Ομόνοιας και της Πολυμάθειας. Μια καθορισμένη μέρα κάθε χρόνο, όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει τα δεκαέξι χρόνια τους πρέπει να επιλέξουν τη φατρία στην οποία θα αφιερώσουν την υπόλοιπη ζωή τους. Για την Μπίατρις το δίλημμα είναι αν θα παραμείνει με την οικογένειά της ή αν θα διαλέξει αυτό που είναι πραγματικά. Και παίρνει μια απόφαση που θα καταπλήξει τους πάντες, ακόμη και τον ίδιο της τον εαυτό.
Κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα ανταγωνιστικής μύησης που ακολουθεί, η Μπίατρις αλλάζει το όνομά της σε Τρις και προσπαθεί να ξεχωρίσει ποιοι είναι πραγματικά οι φίλοι της και πού ακριβώς θα μπορέσει να χωρέσει στη νέα ζωή της μια ρομαντική σχέση με ένα αγόρι που άλλοτε την εξοργίζει και άλλοτε τη σαγηνεύει. Επιπλέον, η Τρις έχει ένα μυστικό, που κρύβει απ’ όλους γιατί μπορεί να αποβεί θανάσιμο. Και καθώς ανακαλύπτει μια διαμάχη που γιγαντώνεται και απειλεί να καταστρέψει τον φαινομενικά τέλειο κόσμο της, μαθαίνει ότι το μυστικό της μπορεί να τη βοηθήσει να σώσει αυτούς που αγαπά ή… να την καταστρέψει…

Στο βιβλίο βασίστηκε η ταινία «Η Τριλογία της Απόκλισης: Οι Διαφορετικοί», η οποία κυκλοφορεί σε DVD και BLU-RAY από την Odeon.

"Ανταρσία" της Veronica Roth

ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΥΣΙΑ
ΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ
ΜΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΑΡΟΣ
ΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΧΗ
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ

Μια επιλογή μπορεί να σε μεταμορφώσει ή να σε καταστρέψει. Όμως κάθε επιλογή έχει τις συνέπειές της και, καθώς αναστάτωση επικρατεί στις φατρίες γύρω της, η Τρις Πράιορ πρέπει να συνεχίσει να προσπαθεί να σώσει όσους αγαπά και τον εαυτό της, ενώ μέσα της παλεύει ανάμεσα στον πόνο και τη συγχώρεση, στην ταυτότητα και την αφοσίωση, στο καθήκον και τον έρωτα.
Η ημέρα μύησης της Τρις θα έπρεπε να ήταν ημέρα γιορτής και νίκης για τη φατρία της∙ κατέληξε όμως σε τραγωδία. Ο πόλεμος είναι προ των πυλών, καθώς η διαμάχη των φατριών εντείνεται. Και σε καιρό πολέμου αποκαλύπτονται μυστικά και οι επιλογές γίνονται αμετάκλητες. Η Τρις, έρμαιο των ενοχών της, των νέων ανακαλύψεων και των σχέσεων που συνεχώς μεταβάλλονται, πρέπει να υιοθετήσει απόλυτα την Απόκλισή της, ακόμη κι αν δεν ξέρει τι μπορεί να χάσει.

Στο βιβλίο βασίστηκε η ταινία «Η Τριλογία της Απόκλισης: Ανταρσία», η οποία κυκλοφορεί στις 19 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την Odeon.

"Αφοσίωση" της Veronica Roth

ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙ
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΑ ΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ

Η χωρισμένη σε φατρίες κοινωνία στην οποία πίστευε κάποτε η Τρις Πράιορ έχει καταρρεύσει – έχει διαλυθεί από τη βία και τις μάχες για την εξουσία και έχει σημαδευτεί από την απώλεια και την προδοσία. Έτσι, όταν της δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσει τον κόσμο πέρα από τα ήδη γνωστά όρια, η Τρις είναι έτοιμη. Ίσως πέρα από τον φράχτη να μπορέσει να ζήσει μια νέα, απλή ζωή μαζί με τον Τομπάιας, απαλλαγμένη από περίπλοκα ψέματα, μπερδεμένες συμμαχίες και επώδυνες αναμνήσεις. Όμως η νέα πραγματικότητα της Τρις είναι ακόμη πιο επικίνδυνη από εκείνη που άφησε πίσω της. Προηγούμενες αποκαλύψεις δεν έχουν πλέον νόημα και εκρηκτικές νέες αλήθειες αλλάζουν τις καρδιές εκείνων που αγαπά. Και για άλλη μια φορά η Τρις πρέπει να αγωνιστεί για να καταλάβει την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης και του εαυτού της, ενώ έρχεται αντιμέτωπη με απίστευτες επιλογές θάρρους, αφοσίωσης, θυσίας και αγάπης.