Ο Παντελής Τσιμπισκάκης παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ Θεσσαλονίκης τις ποιητικές του συλλογές Θυρανοίξια (2008), Αβλέμμων βυθός (2010), Θρυαλλίς (2012), Θύραθεν (2014). Θα μιλήσουν οι Κάτια Ζελομοσίδου δημοσιογράφος-συγγραφέας, Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης Πρόεδρος Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, Νέναντ Νίκολιτς Ιστορικός Τέχνης-ζωγράφος-χαράκτης. Θα παρουσιαστούν επίσης μελοποιημένα ποιήματα από τα τέσσερα βιβλία και όλα τα έσοδα του συγγραφέα από τις πωλήσεις θα διατεθούν προς ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Θερμαΐδες, για την επέκταση της παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Θυρανοίξια, 2008
Το βιβλίο περιέχει 20 ποιήματα στην αγγλική και την ελληνική γλώσσα καθώς και 5 μεταφράσεις αγαπημένων ελλήνων και ξένων ποιητών. Τα ποιήματα αφορούν σε μία πληθώρα θεμάτων διαπροσωπικής αλλά και παναθρώπινης φύσης ιδωμένα από την οπτική γωνία του ποιητή από την Θεσσαλονίκη. Η αγάπη, η νοσταλγία, η θρησκεία, η υποκρισία, είναι μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται ο ποιητής με αμεσότητα, δύναμη, ευαισθησία αλλά και καυστικότητα.

’Αβλέμμων βυθός, 2010
Παραμένοντας πιστός στα πρότυπα διάρθρωσης του πρώτου του βιβλίου, ο ποιητής από τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει 20 ποιήματα στην αγγλική και την ελληνική γλώσσα καθώς και 5 μεταφράσεις αγαπημένων Ελλήνων και ξένων ποιητών. Η θάλασσα με την διττή της φύση και η αντανάκλαση της στην ψυχή των ανθρώπων και των καταστάσεων που αντιμετωπίζουν σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των ποιημάτων μιας συλλογής αφιερωμένης "στις γαλάζιες αβύσσους των διάφανων ψυχών".

Θρυαλλίς, 2012
Ο ποιητής από τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει την τρίτη του ποιητική συλλογή αφιερωμένη "στις φωτεινές θρυαλλίδες που έγιναν Φάροι" καθώς σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι αναγκαίο όλοι μας να γίνουμε αρωγοί της πνευματικής δημιουργίας ανακαλύπτοντας, ακολουθώντας και συντηρώντας το φως της.

Θύραθεν, 2014
Η τέταρτη ποιητική συλλογή του Παντελή Τσιμπισκάκη, αφιερωμένη «στους θύραθεν νόες». Παραμένοντας πιστός στα πρότυπα διάρθρωσης του πρώτου του βιβλίου, ο ποιητής από τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει 20 ποιήματα στην αγγλική και την ελληνική γλώσσα καθώς και 5 μεταφράσεις αγαπημένων Ελλήνων και ξένων ποιητών.
Ο Παντελής Τσιμπισκάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979. Σπούδασε γλώσσες και τέχνη στην Αγγλία και την Αμερική. Είναι πτυχιούχος γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Lincoln, κάτοχος master μεταφραστικών σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Portsmouth και απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στον τομέα της διοίκησης τεχνών. Η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο "Θυρανοίξια" εκδόθηκε το 2008 από τις εκδόσεις "Μπαρμπουνάκης". Ασχολείται με την τέχνη και την ποίηση από νεαρή ηλικία και ποιήματά του έχουν βραβευθεί στο παρελθόν.