Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, με χαρά και συγκίνηση παρουσιάζει το έργο Μελίνα Darling, μια ιδιαίτερη παράσταση με την ζωή και τα τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη.

Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που έφυγε απ’ την ζωή, αλλά οι μνήμες είναι ακόμα νωπές. Αυτή η λαμπερή γυναίκα, αυτή η πεισματάρα Ελληνίδα, αυτή η μοναδική καλλιτέχνης έχει βάλει σκοπό να βρίσκεται πάντα κοντά μας. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που έλεγε στους δικούς της ανθρώπους λίγο πριν πεθάνει: «προσέξτε καλά, δεν θα αφήσετε να με ξεχάσουν,  δεν θέλω να γίνω ανάμνηση, θέλω να είμαι καθημερινά μαζί σας, γιατί πεθαίνεις πραγματικά, όταν σε έχουν ξεχάσει».

Στην σκηνή θα υπάρχουν τα μουσικά όργανα, κάποια χρηστικά αντικείμενα και έπιπλα. Μια ηθοποιός και δύο τραγουδίστριες αναλαμβάνουν την εξιστόρηση της ζωής της και την ερμηνεία των τραγουδιών της. Στην οθόνη θα παίζουν video που θα προωθούν την εξέλιξη της ιστορίας της μυθικής Ελληνίδας.

Τα τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μαρκόπουλου, Λοϊζου, Κούρτ Βάϊλ και άλλων δημιουργών θα ξαναζωντανέψουν πάνω στην σκηνή, «δεμένα» με την κάθε στιγμή της ζωής της.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Νίκος Μουρατίδης

Μουσική διεύθυνση: Λευτέρης Πουλιού

Φωτισμοί: Αργύρης Καλοπίτας

Video: Αλέξανδρος Σεϊταρίδης
Υπεύθυνος Παραγωγής: Άγγελος Σφακιανάκης


Διανομή
Αφήγηση: Μπέσσυ Μάλφα
Τραγούδι: Κρινιώ Νικολάου, Δέσποινα Ολυμπίου

Φωτογράφος παράστασης: Νίκος Καρανικόλας