Kraftidioten - Με σειρά εξαφάνισης
Μαύρη κωμωδία
Διάρκεια: 115'

Η περίληψη:
Ο Nils ζει στο Μπεϊτονστόλεν, είναι παντρεμένος με την Gudrun κι έχει έναν γιο που λείπει για σπουδές στο Όσλο. 45 ετών και δηλώνει ετυχισμένος, εργάζεται ως οδηγός εκχιονιστήρα, υπεύθυνος να διατηρεί καθαρό τον δρόμο της περιοχής του. Πρόσφατα ανακηρύχτηκε πολίτης της χρονιάς στο Μπεϊτονστόλεν και περιμένει τη σύνταξη του και μερικά εγγόνια, πάντα κοιτώντας με ασφαλή τρόπο τη ζωή. Τότε, όμως, λαμβάνει ένα τηλεφώνημα που του γνωστοποιεί ότι ο γιος του πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης. Η θλίψη του μετατρέπεται σε οργή για εκδίκηση και ο Nils βρίσκεται ξάφνου στο μέσο ενός πολέμου εμπόρων ναρκωτικών, στον οποίο ο «κόμης» μάχεται την αντίπαλη σερβική μαφία. Ο ειδυλλιακός παράδεισος του Μπεϊτονστόλεν έχει πλέον μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη.



Furious 7 - Μαχητές των δρόμων 7
Δράσης
Διάρκεια: 137'

Η περίληψη:
Μετά την τελευταία τους νίκη επί του Owen Shaw, ο Dominic, ο Brian και η ομάδα τους μπορούν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ και να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, όπως και ήθελαν. Όμως, ο Ian Shaw, ο μεγάλος αδελφός του Owen, αποζητά εκδίκηση για τον θάνατο του αδελφού του, βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο της ομάδα.



Πανδημία (Όλα λοιπόν ένα) - Pandemy
Μαύρη κωμωδία
Διάρκεια: 111'

Η περίληψη:
Σε μια χώρα υπό κατάρρευση και υπό το βλέμμα εκατομμυρίων πεινασμένων, μια τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο «Πρόσκληση σε Γεύμα από έναν Υποψήφιο Καλεσμένο» θέλει τον παρουσιαστή κι έναν καλεσμένο να απολαμβάνουν ένα λουκούλλειο γαστριμαργικό δείπνο.



Hermosa juventud - Όμορφη νιότη
Δραματική
Διάρκεια: 102'

Η περίληψη:
Η Natalia κι ο Carlos είναι ένα ζευγάρι που αγωνίζεται να επιβιώσουν στην Ισπανία της οικονομικής ύφεσης. Οι πενιχροί τους πόροι έρχονται σε αντιδιαστολή με τα υψηλά τους όνειρα. Για να κερδίσουν χρήματα, αποφασίζουν και γυρίζουν μια ταινία πορνό. Όταν όμως έρχεται στη ζωή το παιδί τους, οι αλλαγές θα είναι μοιραίες.



Miss Julie - Δεσποινίς Τζούλια
Εποχής
Διάρκεια: 129'

Η περίληψη:
Δεκαετία του 1880, σε μια μεγάλη επαρχιακή έπαυλη της Βρετανίας, κατά τη διάρκεια μίας βραδιάς. Η Miss Julie εξερευνεί τη βίαιη πάλη εξουσίας ανάμεσα στη Julie και τον John, μια νεαρή αριστοκράτισσα και τον ακόλουθο του πατέρα της. Η σχέση που αναπτύσσεται είναι τρελή, αλλά και θερμή. Μέσα στην απελπισία που επιφέρει η διαφορά των τάξεων τους, γίνονται σχέδια για μια κοινή ζωή, μη γνωρίζοντας αν το πρωινό φέρει την ελπίδα ή το αντίθετο.



Annie
Μιούζικαλ
Διάρκεια: 118'

Η περίληψη:
Η μικρούλα Annie είναι ορφανή και ζει σε ένα ορφανοτροφείο υπό τη σκληρή διεύθυνση της Δις Hannigan που καταπιέζει όλα τα παιδιά. Παρότι ο πόθος της είναι να βρει κάποτε τους αληθινούς της γονείς, εμφανίζεται ένας πλούσιος πολιτικός, ο William Stacks, κι αναλαμβάνει τον ρόλο του πατέρα. Βέβαια, κι αυτός θέλει την «εκπαίδευση» του.



Home - Επιτέλους φτάσαμε σπίτι
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 94'

Η περίληψη:
Μια φιλική εξωγήινη φυλή, οι Μόοβ, καταφθάνει στη Γη και αποφασίζει να τη χρησιμοποιεί ως κρησφύγετο από τον θανάσιμο εχθρό της. Όταν ένας ταπεινός εξωγήινος, ο Oh, κατά λάθος αποκαλύπτει στους εχθρούς τα ίχνη του, τότε αναγκάζεται να διαφύγει με μια μικρή, την Tip, που με την καπατσοσύνη της απόφευγε την αιχμαλωσία. Οι δύο τους γίνονται ένα απίθανο δίδυμο και, προκειμένου να διορθώσουν τα λάθη τους, ξεκινούν μια κωμική περιπέτεια ανά τον κόσμο, στην οποία ο εξωγήινος ήρωας μας μαθαίνει την πραγματική αξία του να είσαι άνθρωπος.



Danny Collins - Τίποτα δεν τελειώνει κύριε Κόλινς
Δραμεντί
Διάρκεια: 106'

Η περίληψη:
Ο Danny Collins, βετεράνος αστέρας της ροκ, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην παρακμή της καριέρας του και σε προχωρημένη ηλικία, συνεχίζει να δίνει συναυλίες και να γεμίζει τα στάδια έχοντας στο πλάι του μια πανέμορφη γυναίκα και την αυτοπεποίθησή του στα ύψη. Στα 64α γενέθλιά του ανακαλύπτει ένα γράμμα από το είδωλό του, τον θρυλικό John Lennon, προς τον ίδιο όταν ήταν σε νεαρή ηλικία, το οποίο δεν έλαβε ποτέ. Ένα γράμμα που θα του αλλάξει ολόκληρη την κοσμοθεωρία του και θα τον κάνει να δει τη ζωή με άλλο μάτι. Ο Danny αποφασίζει να ξαναθυμηθεί τη μουσική που τον ενέπνεε όταν ήταν νεαρός και δεν ήταν διάσημος. Παράλληλα, προσπαθεί να φτιάξει τη σχέση του με τον γιο του, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ. Το μόνο που του μένει πλέον είναι να επιβεβαιώσει το μήνυμα του Lennon, ότι το μοναδικό πράγμα που έχει σημασία στη ζωή είναι η αγάπη.



Ρυθμοί Αιγαίου - Aegean rhythm: Lyre
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 106'

Η περίληψη:
Στην ταινία αυτή, ο Γιάννης Λάμπρου και οι συνεργάτες του ταξίδεψαν, μέσα από την σειρά της ΕΤ3 «Οι Λυράρηδες του Αιγαίου», και συνάντησαν μερικούς από τους μάγους αυτής της μουσικής. Ένα ντοκιμαντέρ για τη λύρα, τη μουσική και τη ζωή. Ο Γιάννης Λάμπρου και οι συνεργάτες του στην ταινία αυτή συναντούν μερικούς από τους μύστες αυτής της μουσικής. Ο Γιάννης Στρίκος, στη Θράκη, ο Αντώνης Ζωγραφίδης, στην Έλυμπο της Καρπάθου, ο Γιάννης Βάρδας στα βουνά του Λασιθιού, ο Ψαραντώνης στον Ψηλορείτη, ο Βασίλης Σκουλάς και ο Γιώργης Σκουλάς στ` Ανώγεια, ο Γιώργος Καλομοίρης, ο Στέλιος Πετράκης στο Βάι, ο Σάββας Περσελής στην Κάσο, ο δάσκαλος Δημήτρης Σγουρός, ο Γιάννης Κλαδάκης στη Ρόδο, ο Ρος Ντέιλι, ο Κρητικός από την Ιρλανδία, ο Σωκράτης Σινόπουλος με την πολίτικη λύρα του, ο Γιάννης Καλομοίρης, η Ειρήνη Νταγάκη και οι νέοι δεξιοτέχνες στο Φεστιβάλ Λύρας της Χάλκης, όλοι αφηγούνται από τραγούδι σε τραγούδι τη γέννηση, τον θάνατο, τον έρωτα τον ίδιο.