"Χάρτινες πόλεις" του John Green

Το θέμα με τη Μάργκο Ροθ Σπίγκελμαν είναι πως ουσιαστικά το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να την αφήνω να μιλάει κι όταν κάποια στιγμή σταματούσε να μιλάει να την προτρέπω να συνεχίσει, λόγω του ότι, πρώτον, ήμουν πέραν πάσης αμφιβολίας ερωτευμένος μαζί της, δεύτερον, ήταν μια κοπέλα που όμοιά της δεν είχε υπάρξει ποτέ, μα ποτέ, και, τρίτον, η ίδια δε μου έκανε ερωτήσεις…
Ο Κουέντιν Τζέικομπσεν αγαπούσε πάντοτε τη Μάργκο από μακριά. Οπότε, όταν σκαρφαλώνει στο παράθυρό του για να τον προσκαλέσει σε ένα ολονύχτιο ταξίδι εκδίκησης, δεν μπορεί παρά να την ακολουθήσει.
Όμως το επόμενο πρωί, ο Κουέντιν πηγαίνει στο σχολείο και η Μάργκο δεν είναι εκεί. Έχει αφήσει στοιχεία που εξηγούν την εξαφάνισή της, σαν μια σειρά από ψίχουλα, για να τα ακολουθήσει ο Κουέντιν.
Κι όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν σε ένα αναπόφευκτο ερώτημα: Ποια εiναι η αληθινή ΜΑΡΓΚΟ;

"Οι ενοικιαστές" της Sara Waters

Βρισκόμαστε στα 1922 και η ατμόσφαιρα στο Λονδίνο είναι τεταμένη. Οι βετεράνοι βλέπουν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται, οι άνεργοι απαιτούν κοινωνική αλλαγή.
Σε ένα αριστοκρατικό σπίτι στα νότια της πόλης, όπου οι ιδιοκτήτριες αγωνίζονται να συνέλθουν από τις συντριπτικές απώλειες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η ζωή πρόκειται να αλλάξει ριζικά. Η χήρα κυρία Ρέι και η κόρη της Φράνσις ―μια ανύπαντρη γυναίκα με ενδιαφέρον παρελθόν, που εξελίσσεται ολοταχώς σε γεροντοκόρη― υποχρεώνονται να δεχτούν στο σπίτι τους ενοικιαστές.
Η άφιξη της Λίλιαν και του Λέοναρντ Μπάρμπερ, ενός νεαρού ζευγαριού της μικροαστικής τάξης, φέρνει την αναπόφευκτη αναστάτωση: μουσική γραμμοφώνου, χρώμα, γέλιο...
Οι ανοιχτές πόρτες προσφέρουν στη Φράνσις φευγαλέες ματιές στην καθημερινότητα των νεοφερμένων, ενώ οι σκάλες τής φαίνονται πιο πολυσύχναστες από ποτέ.
Κι ενώ εκείνη και η Λίλιαν συνδέονται με μια απροσδόκητη φιλία, οι ισορροπίες αρχίζουν να αλλάζουν. Μυστικά αποκαλύπτονται, επικίνδυνες επιθυμίες ομολογούνται, κι όπως όλα δείχνουν, ακόμα και οι πιο άχρωμες ζωές μπορούν να εκραγούν σε βεγγαλικά πάθους και δράματος.
Μια ερωτική ιστορία που συνδυάζεται με αστυνομικό μυστήριο, άλλο ένα εκλεκτό δημιούργημα της Σάρα Γουότερς με έντονο σασπένς, αληθινή τρυφερότητα, πειστικούς χαρακτήρες και πολλές εκπλήξεις.  

"Το σχολείο του καλού και του κακού" του Soman Chainani

Οι αχώριστες φίλες Σόφι και Άγκαθα θα ανακαλύψουν τι σημαίνει να πηγαίνει κανείς στο μυθικό Σχολείο του Καλού και του Κακού, εκεί όπου συνηθισμένα αγόρια και κορίτσια εκπαιδεύονται για να γίνουν ήρωες ή κακοί των παραμυθιών. Με τα ροζ φορέματα, τα γυάλινα γοβάκια και την αφοσίωσή της στις καλές πράξεις, η Σόφι ξέρει ότι θα είναι η καλύτερη μαθήτρια στο Σχολείο του Καλού και όταν αποφοιτήσει θα γίνει πριγκίπισσα σε κάποιο παραμύθι. Εν τω μεταξύ η Άγκαθα, με τα μαύρα φορέματα, το μοχθηρό γάτο και την αντιπάθεια προς τους πάντες σχεδόν, μοιάζει φυσική επιλογή για το Σχολείο του Κακού.
Στη συνέχεια όμως τα δύο κορίτσια διαπιστώνουν ότι τα πεπρωμένα τους έχουν αντιστραφεί – τη Σόφι την παρατούν στο Σχολείο του Κακού για να μάθει Ασχημοποίηση, Θανάσιμες Κατάρες και Εκπαίδευση για Τσιράκια, ενώ η Άγκαθα βρίσκεται στο Σχολείο του Καλού, ανάμεσα σε όμορφους πρίγκιπες και ωραίες δεσποσύνες, για να μάθει Πριγκιπική Συμπεριφορά και Επικοινωνία με τα Ζώα. Τι συμβαίνει όμως όταν η Σόφι και η Άγκαθα, μετά την πρώτη έκπληξη, αρχίζουν να ανακαλύπτουν ποιες είναι πραγματικά;
Το Σχολείο του Καλού και του Κακού είναι ένα επικό ταξίδι σε έναν εκθαμβωτικό νέο κόσμο, εκεί όπου ο μόνος τρόπος να βγεις από το παραμύθι είναι να μπεις σε αυτό...

"Καλό Πάσχα"

Ένα κοτοπουλάκι περίµενε µε αγωνία να αποκτήσει αδελφάκια για να έχει παρέα να παίζει όλη µέρα.
Το αδελφάκι του ήρθε ακριβώς τις µέρες του Πάσχα. Τι καταπληκτικό!
Γι’ αυτό λένε πως το Πάσχα είναι η γιορτή της αγάπης!
Καλό Πάσχα σε όλους!