Το βιβλιοπωλείο IANOS Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Βιβλική Εταιρεία παρουσιάζουν το νέο παραμύθι "Ο Καλλίστρατος και η Πολιτεία των Αηδονιών" της Βασιλικής Νευροκοπλή, το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 και ώρα 12.00μ.μ. Το παραμύθι θα δραματοποιήσουν οι μαθητές της Δ΄1 τάξης που συμμετέχουν στο Ολοήμερο του 4ου Δημ.Σχολείου Ωραιοκάστρου, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης του τμήματος Μαρίας Πανουσιάδου και τη συμπαράσταση της Αρετής Ξένου.

Μόλις κυκλοφόρησε το τρίτο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς: "Οι ιστορίες του Καλλίστρατου" των εκδόσεων της Ελληνική Βιβλικής Εταιρείας.Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου σημειώνεται πως "Όλα ξεκίνησαν από μια πέτρα που έσπασε τη σιωπή της για να εκμυστηρευθεί στον Καλλίστρατο την ξεχασμένη ιστορία της Πολιτείας των Αηδονιών. Αυτήν την ιστορία θα διηγηθεί λίγο αργότερα ο παραμυθάς στον θλιμμένο βασιλιά που κυρίεψε την Πολιτεία μόνο για ν' ακούσει τ' αηδόνια της, μήπως καταλάβει γιατί ποτέ του δεν τα άκουσε. Είναι που τ' αηδόνια τραγουδούνε πρώτα στις καρδιές κι ύστερα στους κήπους.Ποιες καρδιες όμως; Αυτές που χτίζουν τη ζωή τους πάνω στην πέτρα ή αυτές που τη χτίζουν πάνω στην άμμο;
Ας αφήσουμε το ευφάνταστο παραμύθι του Καλλιστρατου να μας δώσει την απάντηση..."
Ένα παραμύθι που φέρνει στο προσκήνιο τις αξίες της αλληλεγγύης, της αδερφικής αγάπης, της εργατικότητας, της δικαιοσύνης, της συγχωρητικότητας, της γενναιοδωρίας.Ένα παρηγορητικό και ελπιδοφόρο παραμύθι που μας υπενθυμίζει πως πολλές φορές οι καταιγίδες έρχονται για να μας δώσουν μια αφορμή να χτίσουμε τη ζωή μας απ' την αρχή πάνω σε πιο γερά θεμέλια.