Τη Μεγάλη Τετάρτη 08 Απριλίου 2015, παρουσιάζεται στο Θέατρο Olvio το Πασχαλινό ρεσιτάλ του Παναγιώτη Τερζάκη με τίτλο «Είμαι εγώ, Κύριε».

Το θείο και ανθρώπινο δράμα μέσα από την προσωπική προσευχή, τη βαθιά αγωνία και την κάθαρση. Spirituals, gospel, lieder και art songs, συνοδεύονται από κείμενα μέσα από την ποίηση και τη λογοτεχνία και συνθέτουν ένα μοναδικό οδοιπορικό μυσταγωγίας και εσωτερικής αναζήτησης.

«ΤΙ κοινό άραγε μπορεί να έχουν οι ύμνοι με τα θρησκευτικά τραγούδια των Αφροαμερικανών; Υπάρχει κοινό συναίσθημα; Η απάντηση είναι  πολύ απλή. Κραυγές αγωνίας, τραγούδια που εκφράζουν τον ανθρώπινο πόνο και την ανθρώπινη ανησυχία -αλλά και την ανάγκη είτε για αναζήτηση είτε για προσευχή- δεν μπορεί παρά να είναι πανανθρώπινα.

Η μυσταγωγία και η πνευματικότητα των τραγουδιών ωθούν τον ακροατή να ταξιδέψει και να αναρωτηθεί μέσα από τα λόγια απλών ανθρώπων που έκαναν τον πόνο και την ιστορία τους τραγούδι. Μέσα από τα gospel και τα spirituals, ο άνθρωπος συνομιλεί με την Ψυχή, τη Φύση και το Θεό του. Τον ίδιο Χριστό που εξυμνούν και οι Ορθόδοξοι Ύμνοι και  θρηνούν για το Πάθος και τη Σταύρωσή Του, με τρόπο μοναδικό, σπαρακτικό και ταυτόχρονα λυτρωτικό. Αυτή τη χαρμολύπη, την απόγνωση και την αισιοδοξία, το θρήνο αλλά και τη γιορτή, η οποία συναντάται από την αρχαία Ελλάδα έως σήμερα -και πέρα από θρησκείες και δόγματα- προσεγγίζει το «Είμαι Εγώ, Κύριε» με την ευχή πως, ό,τι κι αν μας συμβαίνει, κάποια στιγμή θα βρει ο καθένας μας τον δικό του Παράδεισο…» Παναγιώτης Τερζάκης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Επιμέλεια, κείμενα, τραγούδι: Παναγιώτης Τερζάκης
Πιάνο: Δημήτρης Βεζύρογλου
Διαβάζει ο ηθοποιός: Γιάννης Τσουρουνάκης

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Με ένα ευρύ και πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριο ο Παναγιώτης Τερζάκης μετρά επίσημα δέκα  χρόνια στον μαγικό κόσμο του τραγουδιού και της μουσικής τραγουδώντας, παίζοντας, δημιουργώντας ανά τον κόσμο. Το ιδιαίτερο χρώμα και η προσαρμοστικότητα της φωνής του υποστηρίζουν διαφορετικά είδη τραγουδιού στα οποία και βάζει τη δική του σφραγίδα και ερμηνεία-από το κλασσικό και μοντέρνο ρεπερτόριο στα σπιρίτσουαλς και τη τζαζ  και από τα art songs στο δημοτικό τραγούδι και τη φόλκ. Mέσα από ατομικά ρεσιτάλ, δρώμενα και θεατρικές παραγωγές και με σημαντικές συνεργασίες από όλο τον κόσμο έχει παρουσιάσει ποικίλα projects στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ρώσικα, γιαπωνέζικα, εβραϊκά και φυσικά στα ελληνικά. Έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων σε χώρους όπως Zero Arrow of the American Repertory Theater, Jarvis Theater of Napa California, The Center For The Arts in Natick, St. Paul Boston's Cathedral, Lowell's Historic National Park, Red Hall Theater (Shanghai), Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Βουλευτικό Ναυπλίου Μουσείο Ηρακλειδών-Experience in Visual Art ενώ φέτος συμμετέχει στην «Ωραία Ελένη» στο θέατρο Olvio.

Έχει κυκλοφορήσει διεθνώς δύο CD: “Far Away Land” (2009) και “Free” (2012).

Από το 2004 ο Παναγιώτης έχει εμφανιστεί σε δεκάδες χώρους στις Η.Π.Α. και σε περισσότερες από 50 εκκλησίες όλων των δογμάτων με σημαντικούς εκπροσώπους του είδους με θρησκευτικό ρεπερτόριο (γκόσπελ, σπιρίτσουαλς, κλασσικές και νέες συνθέσεις).

Το Πασχαλινό ρεσιτάλ «Είμαι Εγώ Κύριε» παρουσιάζεται κάθε χρόνο εδώ και δέκα χρόνια κάθε φορά ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με τη μαγεία, την εσωτερικότητα και την πνευματικότητα των βυζαντινών ύμνων, των γκόσπελ και  άλλων κομματιών που έχουν γραφτεί ειδικά για την περίοδο. Η βαθιά, δυναμική φωνή του Παναγιώτη Τερζάκη γίνεται οδηγός σε ένα παγκόσμιο μουσικό οδοιπορικό μυσταγωγίας και αναζήτησης.