Με μια παράσταση πανέξυπνη και σπαρακτική έρχεται στην Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2015, ο Άλβις Χερμάνις, ο Λετονός σκηνοθέτης που έχει αποσπάσει την τελευταία δεκαετία τη διεθνή αναγνώριση.

Διευθυντής και σκηνοθέτης του Νέου Θεάτρου της Ρίγας, ενός κρατικού θεατρικού οργανισμού με μόνιμο θίασο είκοσι πέντε ηθοποιών, έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες και με σημαντικούς ευρωπαϊκούς θεατρικούς φορείς.

Η προσωπική αισθητική του χαρακτηρίζεται από τον συγκερασμό δύο αλληλοσυγκρουόμενων σκηνικών αντιλήψεων: δομικά, αφαιρετικά στοιχεία της γερμανικής παράδοσης αφενός, το παιγνιώδες, αυθόρμητο και μεστό παίξιμο της ρωσικής σχολής αφετέρου.


Το έργο της Tatiana Tοlstaya (με το βαρύ επίθετο των Τολστόι) τοποθετείται στο Λένινγκραντ, σε έναν εσωτερικό χώρο με ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’40.

Ένας άντρας ηθοποιός ερμηνεύει μοναδικά τη μοναχική Σόνια, που ετοιμάζει γλυκά και φροντίζει ανελλιπώς τα φυτά της, αντιμετωπίζοντας με θετική διάθεση τα βάρη της ύπαρξης και τα στραβά της κοινωνίας.

Μέσα από την καθημερινότητα και τα όνειρα αυτής της ρομαντικής και αξιολάτρευτης γυναίκας, που περιμένει τον πρίγκιπά της, αναδεικνύεται το μεγαλείο των ανώνυμων ηρώων και ηρωίδων της διπλανής πόρτας.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Alvis Hermanis
Σκηνογραφία: Kristīne Jurjāne
Ήχος: Andris Jarāns
Φωτισμοί: Arturs Skujiņš-Meijiņš

Ερμηνεύουν: Gundars Āboliņš, Jevgēnijs Isajevs

Διάρκεια: 1 ώρα και 40'

Τοποθεσία: Πειραιώς 260, Κτήριο Η, Αθήνα

Ημερομηνία: 16 - 18 Ιουνίου 2015
Ώρα έναρξης: 21.00μ.μ.


Τιμές εισιτηρίων: 20€, 15€ (μειωμένο), 10€ (φοιτητικό), 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Πληροφορίες - κρατήσεις: www.greekfestival.gr