Τρεις μουσικές διαδρομές σε μονοπάτια της παράδοσης, αλλά και της πρωτότυπης δημιουργίας ετοίμασε για το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών στις 25, 28 & 29 Ιουνίου 2015, το Εργαστήριο Ποιητικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Πέμπτη 25 Ιουνίου
«Ηλιοείδεια – Χαρμολύπη» του Ηλία Παπαδόπουλου
Την Πέμπτη 25 Ιουνίου θα παρουσιαστεί το μουσικό δρώμενο «Ηλιοείδεια – Χαρμολύπη» σε μουσική και στίχους Ηλία Παπαδόπουλου. Θα ακουστεί στην αφήγηση το «Θερινό Ηλιοστάσιο» του Γιώργου Σεφέρη. Παίζουν τα Σύνολα Παραδοσιακής Μουσικής του τμήματος ΜΕΤ – Κατεύθυνση «Ελληνική Παραδοσιακή (Δημοτική) Μουσική», σε επιμέλεια Ηλία Παπαδόπουλου.
Επίσης, θα παρουσιαστεί η «Σύνθεση για Κρουστά» του Αλέξανδρου Ριζόπουλου και η «Της Ζωής Δροσοπηγή» του Νίκου Σαριλάκη.

Κυριακή 28 Ιουνίου
Αφιέρωμα στη μουσική της Αρμενίας, σε επιμέλεια Σωκράτη Σινόπουλου. Αρμένικα τραγούδια, σκοπούς και συνθέσεις Αρμενίων της διασποράς.
Βαλκανικοί Ρυθμικοί Κύκλοι, σε επιμέλεια Κώστα Πουλιανάκη. Δύο μουσικές ενότητες για την ανάδειξη ρυθμικών κύκλων που απηχούν στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Τέλος, θα παρουσιαστεί και η Σύνθεση «Τιρκουάζ» του Αλέξανδρου Ριζόπουλου

Δευτέρα 29 Ιουνίου
«Ηλιοδρόμιο» του Ηλία Σαρηγιαννίδη.
Πρόκειται για την πτυχιακή παρουσίαση, που θα γίνει αφενός με δύο έργα με συμφωνική ορχήστρα και σύνολα παραδοσιακών οργάνων και αφετέρου με συνθέσεις που ερμηνεύονται από την ομάδα «Ηλιοδρόμιο».