Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Kadebostany έρχονται ξανά στη χώρα μας για ένα δυναμικό σετ με το γνωστό μείγμα balcan, electro, pop, αλλά και hip hop, bossa nova και tango.

H μπάντα πίσω από τις sold out συναυλίες στην Ελλάδα, αλλά και εκείνοι πίσω από επιτυχίες όπως το “Castle in the Snow”, το “Walking with a Ghost”, όπως και τη διασκευή του “Crazy in Love” της Beyonce για το “50 Shades of Grey”, επιστρέφει με ένα εντελώς φρέσκο και ανανεωμένο show!

«Η μουσική από τη Δημοκρατία του Kadebostany είναι επική. Γεμάτη από συναίσθημα, χαρά, λύπη και απρόσμενες στιγμές... Προσφέρουμε ένα υπερθέαμα με αρχή, κορύφωση και ένα τέλος. Δεν πρόκειται μόνο για μουσική, αλλά μια μίξη χορού με οπτικά εφέ, βίντεο, neon φώτα και στολές. Μας αρέσει να μπλέκουμε την παλιά με την καινούρια τεχνολογία. Όλα αυτά, για να μεταφέρουμε το κοινό σ' ένα μαγικό ταξίδι μαζί μας...» - Kadebostan

Η Ευρωπαϊκή Δημοκρατία της Kadebostany μας συστήθηκε το 2008 από τον Ελβετό παραγωγό Kadebostan που συγκέντρωσε καταπληκτικούς μουσικούς από διάφορα σημεία της Ευρώπης και δημιούργησε τον χαρακτηριστικό ήχο του γκρούπ, ένας ήχος σημερινός και μοναδικός που έδεσε τέλεια με την υπέροχη ονειρική φωνή της Amina. Με μία ιδιαίτερη αισθητική ταυτότητα στις εμφανίσεις τους και δυνατά live κατάφεραν να κατακτήσουν και τους πιο απαιτητικούς μουσικόφιλους.

Το 2011 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Songs from Kadebostany”. To 2013 με το άλμπουμ τους “Pop Collection” κατέκτησαν τα charts και το 2014 ξεκίνησαν την παγκόσμια περιοδεία τους όπου σε κάθε της σταθμό κέρδιζαν αμέτρητους φαν.

Ο φανταστικός κόσμος του Kadebostan, η Δημοκρατία της Kadebostany, όπως λέει και ο ιδρυτής της «..ήρθε μια μέρα σαν … επιφοίτηση [illumination]. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι που να είναι πιο εκλεπτυσμένο από μια μπάντα, κάτι που θα αντανακλά το αυθεντικό καλλιτεχνικό μου όραμα. Και έτσι δημιούργησα μια… χώρα. Τη Δημοκρατία του Kadebostany. Τοποθέτησα τη χώρα μου βόρεια της Ιταλίας, ανατολικά της Ελβετίας και δυτικά της Τουρκίας.

Μετά δημιούργησα μια μπάντα για να αντιπροσωπεύει την κουλτούρα της Kadebostany σε όλο τον κόσμο. Την ίδια στιγμή έδωσα στον εαυτό μου τον τίτλο του Προέδρου, ο President Kadebostan…»

Την Παρασκευή 20 Μαϊου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους Kadebostany στο BOTANIKOS stage, σε ένα εντελώς καινούριο audio-visual πρόγραμμα, με νέα τραγούδια και νέους μοναδικούς performers! Όπως λέει και ο Kadebostan «Όταν πρόκειται για μια ζωντανή εμφάνιση, αφοσιωνόμαστε στην επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με το κοινό. Θέλουμε οι άνθρωποι να ξεφύγουν απ' την πραγματικότητα και να εισχωρήσουν στη δική μας φαντασία...»