Η Σουηδέζα Tove Alsterdal,
η ανερχόμενη Σκανδιναβή συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας,
μιλά για το Human Trafficking
και συναντά τους Έλληνες αναγνώστες της.

Η Σουηδέζα Tove Alsterdal επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα για να συμμετάσχει στο Break the Chain, ένα φεστιβάλ για την καταπολέμηση της εμπορίας και εκμετάλλευσης ανθρώπων, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2016, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι (Πειραιώς 100), με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων.

Στις 25 Οκτωβρίου 2016, στις 19.30μ.μ., στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών (Μητσαίων 9, Αθήνα), οι Έλληνες φαν του αστυνομικού θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να γνωρίσουν από κοντά την ανερχόμενη συγγραφέα σε μια εκδήλωση ανοιχτή στο αναγνωστικό κοινό. Για το έργο της θα μιλήσει η Χρύσα Σπυροπούλου, συγγραφέας, μεταφράστρια και κριτικός λογοτεχνίας, ενώ στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και ο μεταφραστής των βιβλίων της Λύο Καλοβυρνάς.
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί το αστυνομικό της μυθιστόρημα Οι γυναίκες στην παραλία στο οποίο θίγει το λεπτό και σύνθετο θέμα της λαθρομετανάστευσης με καταπληκτική μαεστρία και απόλυτη ισορροπία. Στις 21 Νοεμβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο Θαμμένοι στη σιωπή, ένα θρίλερ με στοιχεία ιστορικού μυθιστορήματος, μια ιστορία που βρίθει από ιδεολογικές και θρησκευτικές πολώσεις.

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, από τις 17.00μ.μ. έως τις 18.30μ.μ. το απόγευμα, η Tove Alsterdal, καλεσμένη του φεστιβάλ Break the Chain και με την υποστήριξη του Συλλόγου Σουηδικής Γλώσσας και του Σουηδικού Ινστιτούτου, θα συμμετάσχει σε ένα διαφορετικό λογοτεχνικό αναλόγιο, όπου με αφορμή το βιβλίο της Οι γυναίκες στην παραλία θα μιλήσει για την εμπειρία της λογοτεχνικής γραφής για το Human Trafficking.
Περισσότερα για το πολυθεματικό φεστιβάλ θα βρείτε στο www.breakthechain.gr.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Σουηδέζα Tove Alsterdal, δημοσιογράφος, σεναριογράφος και θεατρική συγγραφέας, γνωστή στη χώρα της ως η επιμελήτρια των αστυνομικών μυθιστορημάτων της Liza Marklund, έκανε το ντεμπούτο της στην αστυνομική λογοτεχνία το 2009 με το βιβλίο Οι γυναίκες στην παραλία, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία και μεταφράζεται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αστυνομικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον με κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις από μια ανερχόμενη συγγραφέα που υπερβαίνει τα όρια του είδους.
Το δεύτερο βιβλίο της, με τίτλο Θαμμένοι στη σιωπή, θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μεταίχμιο τον Νοέμβριο του 2016. Το τρίτο της με τίτλο Let me take your hand (Låt mig ta din hand) θεωρείται το καλύτερο σουηδικό αστυνομικό του 2014 και έλαβε την υψηλότερη διάκριση για αστυνομικό μυθιστόρημα στη Σουηδία (Σουηδική Ακαδημία), ενώ ήταν στη βραχεία λίστα για το βραβείο Glass Key (καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα στη Σκανδιναβία).
Περισσότερα για την Tove Alsterdal θα βρείτε στον προσωπικό της ιστότοπο www.tovealsterdal.se