Έχουν περάσει 5 χρόνια από την προβολή της 4ης ταινίας του franchise των "Πειρατών της Καραϊβικής", και σχεδόν 6 από τότε που επιβεβαιώθηκε ότι ο Terry Rossio θα γράψει το σενάριο για την πέμπτη ταινία, χωρίς τον συνεργάτη του, Ted Elliott. Βέβαια, τελικά, το σενάριο δεν υπέγραψε ούτε ο πρώτος, αλλά ο Jeff Nathanson, έπειτα από δεκάδες ευτράπελα στην συνεργασία του με την Disney. Ο Johnny Depp από την άλλη, είχε δηλώσει τότε πως ήθελε να επαναλάβει τον ρόλο του ως Jack Sparrow, και πως θα συνεχίσει να το κάνει όσο ο χαρακτήρας παραμένει δημοφιλής στο κοινό, αν και φέτος δήλωσε πως η ταινία αυτή θα είναι η "άγκυρά" του, όσον αφορά το concept και την συμμετοχή του σε αυτό.

Στις 14 Ιανουαρίου 2013, η Disney ανακοίνωσε ότι η 5η ταινία, θα κυκλοφορούσε στις 10 Ιουλίου 2015. Στις 29 Μαΐου 2013 ανακοινώθηκε ότι την ταινία θα σκηνοθετήσουν οι Joachim Rønning και Espen Sandberg, με τους δυο τους να ανακοινώνουν με την σειρά τους, στις 22 Αυγούστου 2013, τον τίτλο της, "Dead Men Tell No Tales". Όμως στις 14 Σεπτεμβρίου 2013, η Disney ανακοίνωσε πως τελικά η ταινία δεν θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιουλίου 2015 εξαιτίας δυσκολιών στο γύρισμα αλλά κι ενός σοβαρού τραυματισμού του Depp, που καθυστέρησαν τα γυρίσματα. Έτσι, η πρεμιέρα μεταφέρθηκε για το καλοκαίρι του 2016 και από εκεί, για μια ακόμα φορά, για το Μάιο του 2017.

Η έκπληξη -ίσως- της συγκεκριμένης ταινίας, όμως, είναι η επιστροφή του Geoffrey Rush ως Barbossa, αλλά και του Orlando Bloom ως Will Turner που έχουμε να δούμε στη θάλασσα από το 2007 και το "Pirates of the Caribbean: At World's End". Η Kaya Scodelarioο κρατά το γυναικείο ενδιαφέρον στη νέα ταινία, μια μικρή εμφάνιση θα κάνει και ο Paul McCartney.

Στη νέα αυτή ταινία, ο Sparrow αναζητά την τρίαινα του Ποσειδώνα που χαρίζει σε όποιον την κρατά απεριόριστη δύναμη και τον κάνει κυρίαρχο των θαλασσών. Ο Javier Bardem υποδύεται τον εν λόγω... dead man, έναν πειρατή-φάντασμα, ο οποίος κατηγορεί τον Jack Sparrow για το θάνατο του αδελφού του και τον κυνηγά για να πάρει εκδίκηση. Στο πρώτο teaser της ταινίας, που μπορείτε να δείτε παρακάτω, αυτή η οργισμένη αναζήτηση ξεκινά.