ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ
Ημερίδα - Συζήτηση για γονείς και εκπαιδευτικούς
με θέμα τις κλίσεις των παιδιών και τις προτιμήσεις τους
για τα χόμπι, τις δραστηριότητες, το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν

Με αφορμή τη νέα σειρά βιβλίων «Ιστορίες που ζεις δυνατά»

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016, 19.00μ.μ. - 21.00μ.μ.,
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί πρέπει μεταξύ άλλων να ενθαρρύνουν και να βοηθούν το παιδί να διερευνά τα ενδιαφέροντα, τις κλίσεις, τα ταλέντα και τις δεξιότητές του, να θέτει υψηλούς αλλά επιτεύξιμους στόχους, και παράλληλα να αναγνωρίζουν και να επιβραβεύουν το παιδί για τις προσπάθειες και τις επιτυχίες του, να στηρίζουν το παιδί στις όποιες αποφάσεις πάρει σε σχέση με την καριέρα του, να συζητούν μαζί του διάφορες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές. Παράλληλα, είναι αναγκαίο να λένε τη γνώμη τους χωρίς να επιβάλλουν την άποψή τους, να είναι ανοιχτοί στα θέλω και τα πιστεύω του παιδιού τους. Είναι σημαντικό το παιδί να λαμβάνει με τη στήριξη του περιβάλλοντός του την τελική απόφαση.

Χρήσιμες συμβουλές και κατευθύνσεις για το δύσκολο αυτό θέμα που απασχολεί γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς, θα μας δώσει Δρ Λήδα Αναγνωστάκη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων.
Με αφορμή τη νέα σειρά βιβλίων «Ιστορίες που ζεις δυνατά» που απευθύνεται σε κορίτσια και αγόρια από 8 έως 12 ετών, θα συζητήσουμε για την ανάγκη των παιδιών της προεφηβείας να ανήκουν κάπου για τη σημασία και τη δύναμη της έκφρασης, μακριά από επιδόσεις, «πρέπει» και συμβάσεις.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ημερίδα είναι η αγορά ενός βιβλίου της σειράς «Ιστορίες που ζεις δυνατά», από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.
Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία της σειράς.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr