Καζαντζάκης - Kazantzakis
Βιογραφική
Διάρκεια: 121'

Η περίληψη:
Ο μεγάλος έλληνας συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης, ο οποίος γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και πέθανε το 1957, έλεγε πως δύο πράγματα καθόρισαν την ζωή του: τα όνειρα και τα ταξίδια. Η ταινία ξεκινάει με ένα όνειρο λίγο πριν το θάνατό του, έναν εφιάλτη που καταλήγει στο πρόσωπο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου και η ταινία τελειώνει με ένα λυτρωτικό όνειρο μέσα στο Φως. Ο Καζαντζάκης, ακολουθώντας τα όνειρά του οδηγείται στην συγγραφή του αυτοβιογραφικού έργου του, «Αναφορά στον Γκρέκο», σε κεφάλαια με συμπαραστάτη τη διαισθητική συντρόφισσά του, Ελένη. Τα κεφάλαια αυτά σε flashback θα ζωντανεύουν ως ένα συνεχές ταξίδι στους τόπους που επισκέφθηκε. το Άγιον Όρος, το Όρος Σινά, το Παρίσι, τη Βιέννη, το Βερολίνο, τη Μόσχα και το Πεκίνο. Συγχρόνως, τα ταξίδια αυτά είναι ένα συνεχές εσωτερικό ταξίδι του συγγραφέα, ο οποίος αναζητά και διεκδικεί να κατανοήσει βιωματικά τον Χριστό, τον Βούδα, τον Νίτσε, τον Λένιν, για να καταλήξει στον πρόγονό του τον Οδυσσέα, και στη μεγάλη μήτρα, το Αιγαίον Πέλαγος και το Ελληνικό Φως.



Ostatnia rodzina - Η τελευταία οικογένεια
Βιογραφική
Διάρκεια: 123'

Η περίληψη:
Ο Zdzislaw Beksinski είναι ένας ευγενής άντρας με αραχνοφοβία, παρά τις ακραίες σεξουαλικές του φαντασιώσεις και την αφοσίωση του στη ζωγραφική παράδοξων δυστοπικών έργων. Είναι και οικογενειάρχης, που θέλει το καλύτερο για τη σύζυγο του, Zofia, τον νευρωτικό του γιο Tomasz και τις γηραιές μητέρες αυτού και της γυναίκας του. Η καθημερινή του ενασχόληση με την τέχνη του επιτέλους τον ξεπληρώνει και κάνει σπουδαίο όνομα στον χώρο. Καλή καθολική, η Zofia πασχίζει να κρατήσει ενωμένη την οικογένεια, αλλά ο προβληματικός Tomasz είναι ικανότατος στις βίαιες εκρήξεις και τις απειλές για αυτοκτονία. Όταν ο γιος αρχίζει και βγαίνει με γυναίκες, αλλά και πιάνει δουλειά ως ραδιοφωνικός παραγωγός και μεταγλωττιστής ταινιών, επικρατεί μια ανακούφιση, αλλά κι αυτή δεν κρατάει πολύ.



Good time
Δραματικό θρίλερ
Διάρκεια: 100'

Η περίληψη:
Μια ληστεία πάει στραβά. Ο Connie καταφέρνει να ξεφύγει, αλλά ο αδελφός του, ο Nick, συλλαμβάνεται. Κι ενώ ο Connie κάνει ό,τι μπορεί για να βρει χρήματα και να βγάλει έξω τον αδελφό του, εμφανίζεται στον νου η ιδέα της απόδρασης. Αυτή είναι η έναρξη μιας μακράς νύχτας γεμάτης αδρεναλίνης, στις φτωχογειτονιές της Νέας Υόρκης.



Marrowbone - Το μυστικό των Μάρομποουν
Τρόμου
Διάρκεια: 110'

Η περίληψη:
Ο εικοσάχρονος Jack, η μικρότερη αδελφή του και τα δύο μικρότερα αδέλφια του έχουν καταφέρει να φτιάξουν μια ασφαλή καθημερινότητα στο λαβυρινθώδες σπίτι τους, μετά τον θάνατο της μητέρας τους. Σιγά σιγά, όμως, πείθονται ότι στη σοφίτα του σπιτιού τους κατοικεί ένα διαβολικό πνεύμα και προσπαθούν ενωμένοι να το καταστρέψουν.



Lucky
Δραματική
Διάρκεια: 88'

Η περίληψη:
Έχοντας ζήσει παραπάνω και καπνίσει παραπάνω από οποιονδήποτε άλλον σύγχρονο του που γνώριζε στην απόμερη ερημική πόλη που διαμένει, ο άφοβος, ανεξάρτητος και άθεος 90χρονος Lucky βρίσκεται στα πρόθυρα του γκρεμού. Έτσι, ξεχύνεται σε ένα ταξίδι αναζήτησης του εαυτού του, που θα οδηγήσει σε κάτι που είναι συχνά ανέφικτο: τη διαφώτιση.



Collide - Χωρίς διέξοδο
Δράση
Διάρκεια: 99'

Η περίληψη:
Όταν μια ληστεία στο Μόναχο πηγαίνει τελείως στραβά, ο Casey Stein βρίσκεται κυνηγημένος από μια ανελέητη συμμορία με αρχηγό τον αρχιμαφιόζο Hagen. Στα χέρια του Casey βρίσκεται εμπόρευμα που ανήκει στον μαφιόζο, ο οποίος δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα για να το επανακτήσει. Χωρίς δεύτερη επιλογή, ο Casey συμμαχεί με το πρώην αφεντικό του και λαθρέμπορο ναρκωτικών, τον Geran, ώστε να προστατεύσει την κοπέλα του, την Juliette, πριν την ανακαλύψει ο Hagen.