Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν υπάρχει άντρας που να μπορεί να δαμάσει την Αλεξάνδρα Ρουμπλιόφ, μια γυναίκα όμορφη, με φλογερή ιδιοσυγκρασία και ελεύθερο πνεύμα.
Αρνείται πεισματικά να παντρευτεί, οδηγώντας τον δύστυχο πατέρα της στην απόγνωση.
Έτσι εκείνος επικαλείται μια προ πολλού ξεχασμένη συμφωνία και στέλνει την ατίθαση κόρη του μακριά, ισχυριζόμενος πως είχε λογοδοθεί όταν ήταν μικρή με έναν γοητευτικό, ανυπόφορο και έκλυτο νεαρό, τον οποίο οφείλει να συνοδέψει στην πατρίδα του για να γίνει ο γάμος.
Αποκαρδιωμένος που βρέθηκε άθελά του αρραβωνιασμένος, ο κόμης Βασίλι Πετρόφ σκοπεύει να απωθήσει την ανεπιθύμητη αρραβωνιαστικιά του και συμπεριφέρεται σαν το απόλυτο κάθαρμα, δίχως να γνωρίζει πως και η Αλεξάνδρα σχεδιάζει να ακολουθήσει παρόμοια τακτική. Μέρα με τη μέρα τα επικίνδυνα μονοπάτια της εξαπάτησης οδηγούν τους δυο απρόθυμους συντρόφους στον πιο απρόσμενο προορισμό... 

Προσωπική άποψη:
"Ταξιδεύουμε" για άλλη μία φορά κάποιες δεκαετίες πίσω, τότε που η Johanna Lindsey έκανε τα πρώτα της βήματα στον λογοτεχνικό κόσμο, με το δεύτερο βιβλίο της σειράς "Ο θρόνος της Καρντίνια", "Ανήκεις σ' εμένα". Ένα βιβλίο που αν και η συγγραφική του αισθητική του φαντάζει κάπως ξεπερασμένη σήμερα, αποδεικνύεται μια αρκετά ευχάριστη εμπειρία για τους λάτρεις του είδους ξυπνώντας τους, ίσως, και μια νοσταλγική διάθεση, ενώ δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε πως για τα δεδομένα της εποχής του ήταν αρκετά μπροστά. Με αυτό θέλω να πω πως σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα μπορεί να μην έχει να προσφέρει κάτι το νέο ή το εξαιρετικά πρωτότυπο, ωστόσο, για την εποχή του, υποθέτω πως ήταν αρκετά ανατρεπτικό και σύγχρονο.

Έχουμε, λοιπόν, μία κλασσική ιστορία που ο κεντρικός της άξονας στηρίζεται στην ιδέα της σχέσης αγάπης-μίσους, από εκείνες που μπορεί να είναι κάπως τετριμμένες, αλλά που αν ο συγγραφέας ξέρει να χειριστεί καλά το υλικό που έχει στη διάθεσή του, μπορεί να προσφέρει ένα τελικό αποτέλεσμα παιχνιδιάρικο κι ευχάριστο. Και ακριβώς αυτό συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση, με την Lindsey να θέτει στον πυρήνα της δύο κεντρικούς ήρωες που όσο διαφέρουν μεταξύ τους, άλλα τόσα κοινά έχουν και, κυρίως, αντιμετωπίζουν τη ζωή και τις σχέσεις με το ίδιο σκεπτικό. Αρνούνται να υποταχθούν στα κοινωνικά πρέπει, δεν έχουν καμία πρόθεση να μπουν σε καλούπια και να κάνουν υποχωρήσεις, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου τα σχέδια που άλλοι έκαναν για εκείνους να ναυαγήσουν. Κι όμως, όσο κι αν προσπαθούν, επειδή ο καθένας τους αναγνωρίζει στο πρόσωπο του άλλου κομμάτια του δικού του εαυτού, ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνει από την πρώτη στιγμή, η τροπή που παίρνουν τα γεγονότα είναι πολύ διαφορετική απ' αυτήν που περίμεναν.

Η Lindsey έχει πλάσει δύο χαρακτήρες, την Αλεξάνδρα και τον Βασίλι, με τους οποίους πολύ εύκολα μπορούμε να ταυτιστούμε. Οι μεταξύ τους στιχομυθίες είναι άκρως απολαυστικές, και για την εποχή τους πολύ έξυπνες και γεμάτες φρεσκάδα, και τους οδηγούν σε κόντρες γεμάτες ένταση και υποβόσκων ερωτισμό, οι οποίες είναι άκρως απολαυστικές και ευχάριστες στο να τις διαβάζεις. Βέβαια, πρέπει να παραδεχτώ πως το φινάλε με άφησε κάπως ανικανοποίητη, αφού μου δημιούργησε λίγο μεγαλύτερες προσδοκίες σε σχέση με αυτό που τελικά εισέπραξα, πράγμα που θα μπορούσε να είχε ισορροπήσει αν μου έδινε αυτό το λίγο περισσότερο που θα το απογείωνε και θα έριχνε την αυλαία με έναν τρόπο πιο στιβαρό και ολοκληρωμένο. Παρ' όλα ταύτα, δεν μπορώ να ισχυριστώ πως δεν το διασκέδασα και πως έχω τη βεβαιότητα ότι οι δύο αυτοί άνθρωποι, μέσα στην εσωτερική τους τρέλα, βρήκαν τελικά αυτό που τους έλειπε για να ισορροπήσουν οι ίδιοι.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Johanna Lindsey
Μεταφραστής: Γκαρτζονίκα Όλγα
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2017
Αρ. σελίδων: 392
ISBN: 978-618-5229-36-8