"Άνθρωποι από στάχτη" της Πασχαλίας Τραυλού

Παρίσι, 1940.
Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν πάνω από τη Γαλλία την εποχή που η Ροζαλία Σεφεριάδη αναζητά τον αγαπημένο της Ανατόλ Κοβάλσκι που έχει εξαφανιστεί. Σύντομα θα μάθει πως πίσω από την εικόνα του διάσημου μαέστρου κρύβεται ένας άνθρωπος που προσπαθεί να επουλώσει τις κρυφές πληγές του παρελθόντος.
Παλεύοντας να επιβιώσει σε μια αφιλόξενη για ανύπαντρες μητέρες εποχή, η Ροζαλία δέχεται να γίνει η Χάννα Λαρούζ, σύζυγος του Γαλλοεβραίου ζωγράφου Ζαν Πιερ. Αυτή η απόφαση, σαν το πρώτο πλακάκι ενός ντόμινο, θα την οδηγήσει πρώτα στο κρεβάτι του Γερμανού ταγματάρχη Μαξ Μάισνερ κι έπειτα στο πορνείο και στην ορχήστρα γυναικών στο στρατόπεδο του Άουσβιτς.
Καθώς η αυτοθυσία εναλλάσσεται με την προδοσία, η αλήθεια με το ψέμα και η εξιλέωση με την ταπείνωση, τα όρια του μυαλού και του κορμιού της δοκιμάζονται και η διπλή απώλεια που θα υποστεί θα τη στοιχειώσει για πάντα.
Η μοίρα εξαντλεί τη σκληρότητά της, αρπάζοντας όσα της είχε χαρίσει.
Το δεύτερο βιβλίο μιας συγκλονιστικής ιστορίας για τον ρατσισμό και τον έρωτα, την τέχνη και την τόλμη της ζωής, την προκατάληψη και την ελευθερία μέσα στις στάχτες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

"Η αυλή των ψιθύρων" της Philippa Gregory

1539. Ο βασιλιάς Ερρίκος Η΄ ετοιμάζεται να παντρευτεί για τέταρτη φορά. Επιλέγει την Άννα της Κλεβ, μια Γερμανίδα πριγκίπισσα που θα γίνει πιόνι στα χέρια του στην προσπάθειά του να δημιουργήσει μια προτεσταντική συμμαχία ενάντια στη Ρώμη.
Ο Ερρίκος είναι ψυχρός απέναντι στη βασίλισσα, δεν τη θέλει και, αψηφώντας συμβούλους και ευγενείς, αρχίζει να φλερτάρει τη νεαρή Αικατερίνη Χάουαρντ. Η νέα βασίλισσα διαισθάνεται τον κλοιό να σφίγγει επικίνδυνα γύρω της.
Η Τζέην Μπολέυν, πάλι, που επιστρέφει στον κλειστό πυρήνα της Αυλής χάρη στον θείο της, τον ισχυρό δούκα του Νόρφολκ, έρχεται αντιμέτωπη με τη βαριά κληρονομιά των Μπολέυν: δόλος και θάνατος. Τίποτα πλέον δεν είναι σίγουρο σε ένα βασίλειο που κυβερνάται από έναν ολοένα και πιο τυραννικό βασιλιά.
Η συγκλονιστική ιστορία τριών γυναικών που προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους στην πιο ασταθή Αυλή της Ευρώπης, σε μία περίοδο θρησκευτικής αναταραχής και πολιτικής αβεβαιότητας.

"Μάτι στο σκοτάδι" της Mo Hayder

Έχει ήδη αρχίσει να βραδιάζει όταν ο ντετέκτιβ Τζακ Κάφερι φτάνει στο σημείο όπου βρίσκεται το θύμα κλοπής αυτοκινήτου. Έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν, όμως αυτό είναι διαφορετικό…
Στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου που κλάπηκε βρισκόταν ένα εντεκάχρονο κοριτσάκι, το οποίο ακόμα αγνοείται.
Ύστερα από ένα ανώνυμο γράμμα, ο Κάφερι είναι σίγουρος ότι ο απαγωγέας δεν θα αργήσει να ξαναχτυπήσει και το ένστικτό του σπάνια τον έχει προδώσει…
Όμως κάτι είναι πολύ λάθος. Ο απαγωγέας φαίνεται να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από την αστυνομία.
Ο Τζακ πρέπει να βιαστεί…
Μην την αφήσεις στιγμή από τα μάτια σου…


"Το βάρος της αγάπης" της Agatha Christie

Η AGATHA CHRISTIE υπογράφει ως MARY WESTMACOTT σε έξι κοινωνικά μυθιστορήματα που εκδόθηκαν για πρώτη φορά την περίοδο 1930-1956.
Η διάσημη μυθιστοριογράφος αποκαλύπτει μια διαφορετική όψη της συγγραφικής πένας της, δείχνοντας το αξεπέραστο ταλέντο της.
Η Λώρα Φράνκλιν νιώθει βαθιά αγανάκτηση με τη γέννηση της μικρότερης αδελφής της Σίρλεϊ – ένα πανέμορφο μωρό που το λατρεύουν όλοι στην οικογένεια. Αυτό το αντιφατικό συναίσθημα απέναντι στην αδελφή της, όμως, αλλάζει δραματικά ένα βράδυ… Από εκείνη τη στιγμή ορκίζεται να την προστατεύει με όλη τη δύναμη της ψυχής της.
Ωστόσο, η Σίρλεϊ λαχταράει την ελευθερία και τον έρωτα, ενώ η Λώρα υποχρεώνεται να μάθει πως η αγάπη δεν είναι μια μονόπλευρη υπόθεση και πως το βάρος αυτής της σχέσης έχει δραματική επίδραση στη ζωή των δύο κοριτσιών. Το Βάρος της Αγάπης πραγματεύεται τα διαφορετικά πρόσωπα που μπορεί να έχει η αγάπη και τις συνέπειες επάνω στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων, όταν αυτή μεταλλάσσεται σε εμμονή.

"Τα ουγγρικά ψάρια" του Γιάννη Πλιώτα

Μια μυστηριώδης υπόθεση απαγωγής στη μέση του καλοκαιριού. Ένας παραγνωρισμένος ποιητής που οδηγεί Lada. Ένας ανένταχτος μπάρμαν που οργανώνει επαναστάσεις. Ένας πρώην παλαιστής κατς που δακρύζει όταν χρειάζεται. Μια μικρή τραγουδίστρια που τραγουδάει σε πανηγύρια. Ένας τίμιος ρέφερι που έχει αποδράσει απ’ το Αλκαζάρ.
Όλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε έναν σκοτεινό, αόρατο εχθρό που απειλεί την ηρεμία της μικρής μας πόλης. Σφηνάκια, ροκ, πιστολιές, ματ, χρεοκοπίες, μεθυσμένοι χειρουργοί, γιορτές πατάτας, οφσάιντ, πίτες με γύρο, μυστικοί πράκτορες, πιράνχας, αναρχικοί, ο Ρήγας Φεραίος, τα ΠΑΣ Γιάννινα, η αγάπη, ο θάνατος.
Γιατί, όπως είχε πει και ένας σπουδαίος Ρώσος φιλόσοφος, «Μερικές φορές δεν έχει σημασία πόσο δυνατά μπορείς να χτυπήσεις, αλλά πόσο δυνατά μπορεί να σε χτυπήσουν και να συνεχίσεις να προχωράς».

"Ημιτελές πορτρέτο" της Agatha Christie

Η AGATHA CHRISTIE υπογράφει ως MARY WESTMACOTT σε έξι κοινωνικά μυθιστορήματα που εκδόθηκαν για πρώτη φορά την περίοδο 1930-1956.
Η διάσημη μυθιστοριογράφος αποκαλύπτει μια διαφορετική όψη της συγγραφικής πένας της, δείχνοντας το αξεπέραστο ταλέντο της.
Έχοντας χάσει τους τρεις πιο αγαπημένους της ανθρώπους –τη μητέρα της, τον σύζυγό της και την κόρη της–, η Σίλια βρίσκεται στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Ωστόσο, ένα βράδυ σε ένα εξωτικό νησί συναντάει τον Λάραμπι, έναν επιτυχημένο πορτρετίστα, και σε μια ολονύχτια συζήτηση μαζί του αποκαλύπτει τους φόβους της να δεσμευτεί ξανά και να ελπίσει σε μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά και πως δεν είναι τόσο θαρραλέα ώστε να αντιμετωπίσει μόνη τη ζωή της. Ο Λάραμπι θα θελήσει να βοηθήσει τη Σίλια να εξέλθει από το αδιέξοδο, αλλά στη μάχη με τα φαντάσματα του παρελθόντος μόνο εκείνη μπορεί να νικήσει…
To Ημιτελές Πορτρέτο είναι μια ελεγεία στη γυναικεία ψυχοσύνθεση και στο περίκλειστο περιβάλλον που μεγάλωναν τα κορίτσια μιας άλλης εποχής.

"Άρης Γρανάζης - Η μυστική χρονομηχανή" του Daniele Nicastro

Καλώς ήρθατε στο σχολείο της Φτερνιζούπολης!
Ο διευθυντής του Δημοτικού, ο φοβερός και τρομερός Φοίβος Φοβέρας, για πρώτη φορά στα χρονικά, είναι με το χαμόγελο στα χείλη. Και ο λόγος είναι απλός… Φέτος, επιτέλους, δεν θα κάνει μάθημα στα απίθανα Συμμαθητάκια του Β2· της πιο θεότρελης τάξης όλων των εποχών!
Από τότε που ο Άρης Γρανάζης αποφάσισε να παριστάνει το ρομπότ είναι πιο ευτυχισμένος από ποτέ.
Κρίμα που αυτό το ζιζάνιο ο αδελφός του φέρνει πάντα την καταστροφή!
Όμως, όταν ο διευθυντής Φοβέρας ανακοινώνει στο σχολείο ότι όλοι οι μαθητές θα πάρουν μέρος στον Διαγωνισμό Ρομποτικής, ο Άρης έχει μια ιδέα…
Θα φτιάξει μια χρονομηχανή για να εμποδίσει τον αδελφό του να γεννηθεί! Πανέξυπνο, ε;

"Ακίκο Αστέρη - Το εργοστάσιο των κακών ονείρων" του Alessandro Gatti

Kαλώς ήρθατε στο σχολείο της Φτερνιζούπολης!
Ο διευθυντής του Δημοτικού, ο φοβερός και τρομερός Φοίβος Φοβέρας, για πρώτη φορά στα χρονικά, είναι με το χαμόγελο στα χείλη. Και ο λόγος είναι απλός… Φέτος, επιτέλους, δεν θα κάνει μάθημα στα απίθανα Συμμαθητάκια του Β2·
της πιο θεότρελης τάξης όλων των εποχών!
Η Ακίκο έχει μια αλλόκοτη εξήγηση για τα πάντα.
Για παράδειγμα, ξέρετε πού φτιάχνονται τα κακά όνειρα;
Απλό! Στο παλιό εργοστάσιο της Φτερνιζούπολης!
Και παρόλο που ο ξάδελφός της ο Ντρούλης δεν είναι και πολύ σίγουρος για όλα αυτά, η Ακίκο είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ να του αποδείξει τη θεωρία της με μια περιπετειώδη εξερεύνηση μες στη νύχτα!


"Ντορεμιγιογιό" του Guido Van Genechten

Σας προσκαλούμε στη μεγάλη συναυλία!
Η ορχήστρα κάνει πρόβες για τη μεγάλη μέρα! Ο μαέστρο Πιγκουίνι οδηγεί κάθε ζωάκι στο γιογιό του και δίνει τις τελευταίες οδηγίες.
Καθίστε αναπαυτικά στο γιογιό σας, κρατήστε τα αφτιά σας ανοιχτά –και τη μύτη σας κλειστή– και απολαύστε… τη μουσική!
Ένα καταπληκτικό μουσικό βιβλίο που βοηθά τους γονείς να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους στη χρήση του γιογιό.


"Το παράπονό μου μια κραυγή" της Άννας Γαλανού

Κωνσταντινούπολη, 1985
Ο Δημήτρης και η Γκιουλ ερωτεύονται δυνατά, παραμερίζοντας κοινωνικά «πρέπει» και αγεφύρωτες ζωές. Φύλακας άγγελος των δύο ερωτευμένων γίνεται η Ζεϊνέπ, μια γυναίκα χαμένη στις αναμνήσεις της και στον πόνο της μοναξιάς της. Προσπαθεί να τους σώσει από την καταστροφή που βλέπει να έρχεται καταπάνω τους από τον πατέρα της Γκιουλ, τον αδίστακτο και αυταρχικό Ορχάν, που πίσω από τα αμύθητα πλούτη και τη δύναμή του κρύβει πολύ σκοτεινά μυστικά.
Οι συνέπειες της μεγάλης αυτής αγάπης είναι απροσδόκητες και οι εξελίξεις καταιγιστικές.
Αθήνα, 2011
Η Φωτεινή, μια ταλαντούχα μουσικός στην ορχήστρα του διάσημου συνθέτη Αλέξη Δημητρίου, έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπη με το πεπρωμένο της. Μια συγκλονιστική αποκάλυψη οδηγεί τα βήματά της σ’ ένα γιαλί του Βοσπόρου, όπου μια τραγική ιστορία ξεδιπλώνεται μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πρωταγωνιστών της.
Άραγε η Φρόσω και ο Μουσταφά θα ανοίξουν το στόμα τους να μιλήσουν; Είναι οι μόνοι που ξέρουν όλη την αλήθεια.
"Ήταν επιτακτική ανάγκη μου να ξανασυστήσω στους αναγνώστες μου ένα από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία. Η αναθεωρημένη έκδοση οριοθετεί ώριμο ύφος, νέα οπτική και ουσιαστικές αλλαγές στη διάρθρωση της ιστορίας. Ένα βιβλίο που η πατίνα του χρόνου το κάνει μοναδικό και πολύτιμο.
Άννα Γαλανού"