Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Κάτι παράξενο συμβαίνει…
Σε αντίθεση με τους περισσότερους άντρες που ξέρει, ο Γκρέγκορι Μπρίτζερτον πιστεύει στον αληθινό έρωτα. Είναι πεπεισμένος πως, όταν συναντήσει τη γυναίκα των ονείρων του, θα το καταλάβει βαθιά μέσα στην καρδιά του πέρα από κάθε αμφιβολία. Και αυτό ακριβώς συνέβη. Μόνο που…
Δεν ήταν η γυναίκα των ονείρων του! Για την ακρίβεια, η εκθαμβωτική δεσποινίς Ερμιόνη Γουάτσον είναι ερωτευμένη με άλλον. Η καλύτερη φίλη της όμως, η πάντα πρακτική και πολυμήχανη λαίδη Λουσίντα Αμπέρναθι, θέλει να σώσει την Ερμιόνη από έναν καταστροφικό δεσμό και έτσι προσφέρεται να βοηθήσει τον Γκρέγκορι να την κατακτήσει. Αλλά στην πορεία, τελικά, είναι η Λούσι εκείνη που θα τον ερωτευτεί. Τον Γκρέγκορι! Η Λούσι είναι αρραβωνιασμένη!
Και ο θείος της δεν πρόκειται να της επιτρέψει να διαλύσει τον αρραβώνα της, ακόμα κι όταν ο Γκρέγκορι συνειδητοποιεί ότι αυτή είναι η γυναίκα που κάνει την καρδιά του να τραγουδά. Και τώρα, οδεύοντας προς τη γαμήλια τελετή, ο Γκρέγκορι σκοπεύει να διακινδυνεύσει τα πάντα ώστε να είναι εκείνος ο μοναδικός άντρας που θα στέκεται πλάι της, μπροστά στο ιερό…

Προσωπική άποψη:
Οι ερωτικές περιπέτειες της Μπρίτζερτον φτάνουν στο τέλος τους με αυτό το όγδοο βιβλίο της σειράς, και με την Julia Quinn να βρίσκεται στην καλύτερή της φάση, τόσο όσον αφορά τη συγκεκριμένη σειρά, όσο και το έργο της γενικότερα. Έχοντας στο επίκεντρο των μικρότερο γιο αυτής της οικογένειας που τόσο μας προβλημάτισε με τα αισθηματικά της μπερδέματα, η Quinn μάς προσφέρει μία ιστορία τρυφερή, ρομαντική, χιουμοριστική, διασκεδαστική, μα πάνω απ' όλα μία ιστορία που συνδυάζει τον ρεαλισμό -γιατί η πραγματική ζωή πολλές φορές μας φέρνει αντιμέτωπους με αλήθειες που δεν τις περιμέναμε- με το παραμύθι, σε ένα κράμα που προσφέρει όλα όσα θα μπορούσε να υπόσχεται ένα βιβλίο σαν κι αυτό.

Ο Γκρέγκορι Μπρίτζερτον, λοιπόν, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των αντρών σε ολόκληρο τον πλανήτη, από καταβολές κόσμου, πιστεύει στον πραγματικό, στον αληθινό έρωτα. Είναι βέβαιος πως μια μέρα θα συναντήσει τη γυναίκα της ζωής του και πως όταν αυτό συμβεί, εκείνος θα το καταλάβει αμέσως. Και αυτό νόμιζε πως έπαθε όταν γνώρισε την Ερμιόνη Γουάτσον, την οποία και αποφασίζει να κατακτήσει, παρά που εκείνη είναι ερωτευμένη με άλλον, έχοντας τη βοήθεια της καλύτερής της φίλης, Λούσι, αφού η ίδια θεωρεί πως η φίλη της θέλει τον λάθος άντρα και πως το να ζήσει μαζί του θα ήταν καταστροφικό για εκείνη. Στην πορεία, όμως, και παρά τις αρχικές τις προθέσεις, η Λούσι θα ερωτευτεί τον Γκρέγκορι χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό, αφού είναι αρραβωνιασμένη και ο θείος της δεν θα επέτρεπε ποτέ να ακυρώσει τον επικείμενο γάμο της. Αλλά και ο Γκρέγκορι δεν αργεί να καταλάβει πως τελικά η γυναίκα της ζωής του δεν είναι η Ερμιόνη, μα η Λούσι, και δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει τα όπλα έτσι εύκολα και να την χάσει από τη ζωή του.

Νομίζω πως η Λούσι και ο Γκρέγκορι είναι οι ωραιότεροι χαρακτήρες που έχει πλάσει η Quinn. Είναι οι ήρωες εκείνοι που θα ήθελες να κάνεις παρέα μαζί τους, ή ακόμα και οι άνθρωποι εκείνοι στους οποίους μπορείς να διακρίνεις κομμάτια του δικού σου εαυτού. Η Λούσι, σε αντίθεση με πολλά αλαζονικά ή υποτακτικά πρότυπα της κατηγορίας αυτής, στα δύο άκρα των συνθηκών, είναι ένας άνθρωπος ζεστός, τρυφερός, αξιόπιστος, μια πολύ καλή φίλη και μια πολύ καλή κόρη για την οικογένειά της, διαθέτοντας μία γενναιότητα που σε συγκινεί σε όλα τα επίπεδα. Από την άλλη, αν και λίγο ανώριμος, πράγμα αναμενόμενο λόγω της ηλικίας του, ο Γκρέγκορι είναι ο άντρας που θα ονειρευόταν κάθε γυναίκα κι αυτό γιατί, πολύ απλά, δεν είναι ένα κυνικό, γοητευτικό καθίκι -χωρίς να λέμε πως δεν μας αρέσουν κι αυτά-, αλλά ένας άντρας ρομαντικός, όμορφος, έξυπνος, απόλυτα πιστός στις ιδέες του και στον έρωτα, που στα δικά του μάτια και βαθιά στην ψυχή του αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα από ένα και μόνο συναίσθημα.

Η ιστορία εξελίσσεται με ωραίο ρυθμό, έχεις τις τρυφερές και ρομαντικές της στιγμές, όμως έχει και τις αστείες, χιουμοριστικές της στιγμές, στο οποίο συμβάλλει πολύ έντονα η φυσιογνωμία των ηρώων της και η αλληλεπίδραση που έχουν αυτοί μεταξύ τους, ανακαλύπτοντας βήμα βήμα τα πραγματικά τους συναισθήματα, μα και το πραγματικό πρόσωπο του έρωτα. Ο ιδανικότερος επίλογος για μια σειρά που έδειξε πολλά διαφορετικά πρόσωπα, που είδε την αγάπη μέσα από δεκάδες πρίσματα, και που την αντιμετώπισε με κάθε πιθανό τρόπο, μιλώντας στις καρδιές μας, συγκινώντας μας και χαρίζοντάς μας όμορφες, τρυφερές, γεμάτες συναίσθημα στιγμές.
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Julia Quinn
Μεταφραστής: Ζεύκη Βιολέττα
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2018
Αρ. σελίδων: 488
ISBN: 978-618-5229-76-4