"Κάρι" του Stephen King

Αν ο Εξορκιστής σας έκανε να τρέμετε, η Κάρι θα σας κάνει να ουρλιάξετε.
Ετοιμαστείτε για ένα ραντεβού με τον τρόμο, έναν ζωντανό εφιάλτη…
Η Κάρι Γουάιτ πέφτει συχνά θύμα χλευασμού από τους συμμαθητές της, αλλά διαθέτει ένα χάρισμα: την ικανότητα να μετακινεί αντικείμενα με τη δύναμη του μυαλού. Πόρτες κλειδώνουν, αντικείμενα υψώνονται και πέφτουν, μηχανήματα βραχυκυκλώνουν… Είναι η δύναμή της –και το πρόβλημά της.
Όσο κι αν η Κάρι προσπαθεί να δείχνει φυσιολογική, ένα απρόσμενο γεγονός θα μετατρέψει το κρυφό της χάρισμα σ’ ένα θανατηφόρο όπλο τρόμου και καταστροφής που κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει.
Το πρώτο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ, που δημοσιεύτηκε το 1974.
"Ένας ξένος στο σπίτι" της Shari Lapena

Η Κάρεν και ο Τοµ είναι νιόπαντροι και ζουν σε ένα όµορφο σπίτι στα βόρεια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Μια µέρα ο Τοµ επιστρέφει σπίτι και διαπιστώνει ότι η Κάρεν έχει εξαφανιστεί. Κάποιος του χτυπάει την πόρτα. Ένας αστυνοµικός έχει έρθει για να τον συνοδέψει στο νοσοκοµείο όπου βρίσκεται η γυναίκα του. Τράκαρε καθώς οδηγούσε µε υπερβολική ταχύτητα σε µια κακόφηµη συνοικία της πόλης.
Η Κάρεν είναι αδύνατο να θυµηθεί τι έκανε και πού βρισκόταν όταν συνέβη το ατύχηµα. Όταν επιστρέφει στο σπίτι, συνειδητοποιεί ότι κάτι έχει αλλάξει θέση. Κάποιος έχει µπει κρυφά. Και η αστυνοµία δεν παύει να της θέτει ερωτήµατα…
Σ’ αυτό το σπίτι όλοι έχουν ένα σκοτεινό μυστικό. Κάποιος όμως μπορεί να φτάσει έως τον φόνο για να το κρατήσει κρυφό;
"Η επιτυχία είναι επιλογή" του Rick Pitino

Το βιβλίο του προπονητή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
Κάνετε προσωπικό σας προπονητή τον Ρικ Πιτίνο και θα πετύχετε περισσότερα απ' όσα φανταζόσασταν ποτέ εφικτά.
Για τον Ρικ Πιτίνο δεν υπάρχουν σύντομοι δρόμοι προς την επιτυχία. Το μυστικό του Πιτίνο, και ο λόγος για τον οποίο έχει αναδειχθεί τόσο σε μεγάλο προπονητή όσο και σε περιζήτητο ομιλητή, είναι η στρατηγική της υπεραπόδοσης. Στο βιβλίο αυτό αναλύει τις δοκιμασμένες μεθόδους που ανέδειξαν τον ίδιο και τις ομάδες του σε θρύλους και σας προσφέρει ένα σχέδιο επίθεσης, αποτελούμενο από δέκα βήματα, το οποίο θα σας βοηθήσει να φτάσετε στη νίκη σε ο,τιδήποτε αποφασίσετε να επιχειρήσετε.
"Ηγεσία και αυταπάτη" του Arbinger Institute

Από το 2000 που κυκλοφόρησε η πρώτη του έκδοση, το βιβλίο-φαινόμενο Ηγεσία και αυταπάτη απέκτησε παγκόσμια απήχηση και έχει κυκλοφορήσει σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες.
Μέσα από την ιστορία ενός άνδρα που αντιμετωπίζει δυσκολίες στην επαγγελματική και οικογενειακή του ζωή, οι συγγραφείς παρουσιάζουν τους τρόπους με τους οποίους κλείνουμε τα μάτια σε ό,τι μας παρακινεί, υπονομεύοντας με αυτόν τον τρόπο την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών μας να κατακτήσουμε την επιτυχία και να γίνουμε ευτυχείς.
Σε αυτή την τρίτη του έκδοση, το βιβλίο περιλαμβάνει νέες έρευνες για το κενό της αυταπάτης στους οργανισμούς, και οι συγγραφείς καθοδηγούν τον αναγνώστη να μάθει να αξιολογεί τις νοοτροπίες «έξω από το κουτί» και «μέσα στο κουτί» που επιδεικνύει ο ίδιος και ο οργανισμός όπου εργάζεται.
Ανακαλύψτε αυτό που ήδη γνωρίζουν εκατομμύρια άνθρωποι: πώς να αξιοποιήσετε μια έμφυτη ικανότητα η οποία μπορεί να συμβάλει θεαματικά στη βελτίωση των σχέσεών σας και την επίτευξη των στόχων σας.
Το Arbinger Institute είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός εκπαίδευσης, παροχής συμβουλών και δημιουργίας κινήτρων, του οποίου τα προγράμματα και η μεθοδολογία βασίζονται σε έρευνες σαράντα πέντε ετών στον τομέα της ψυχολογίας, της ανθρώπινης συμπεριφοράς και της κινητοποίησης, αλλά και σε περισσότερα από τριάντα πέντε χρόνια συνεργασίας με οργανισμούς απ’ όλο τον κόσμο. Με έδρα τις ΗΠΑ, το Arbinger Institute δραστηριοποιείται σε παγκόσμια κλίμακα, σε χώρες της αμερικανικής ηπείρου, της Ευρώπης, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ωκεανίας και της Ασίας.

"Η Ελεφαντίτσα που ήθελε να κοιμηθεί" του Carl-Johan Forssén Ehrlin

Ένας νέος τρόπος να κοιμίζετε το παιδί σας!
Ακολουθήστε τη Λένα την Ελεφαντίτσα καθώς πάει να κοιμηθεί στο μαγικό δάσος, όπου συναντάει διάφορες φανταστικές φιγούρες, χαλαρώνει και ηρεμεί.
Η Ελεφαντίτσα που ήθελε να κοιμηθεί είναι η πολυαναμενόμενη συνέχεια του πρωτοποριακού παραμυθιού Το κουνελάκι που ήθελε να κοιμηθεί, το οποίο έγινε best seller σε πολλές χώρες, με πωλήσεις εκατομμυρίων αντιτύπων.
Γραμμένο με βάση τις ίδιες ψυχολογικές τεχνικές που έχουν στόχο να αποκοιμηθεί το παιδί, το νέο παραμύθι έχει ήδη λάβει θερμά εγκωμιαστικά σχόλια από γονείς που το έχουν διαβάσει στα παιδιά τους. Το παιδί σας θα βυθιστεί στον κόσμο του παραμυθιού και θα το πάρει ο ύπνος.
Εφαρμόστε αυτή τη νέα βραδινή ρουτίνα, όπως τόσοι άλλοι γονείς σε ολόκληρο τον κόσμο, και η μέρα του παιδιού σας θα κλείσει ήρεμα και γλυκά!

"Ο θαρραλέος Θωμάς: Μια βδομάδα άνω κάτω" του Carl-Johan Forssén Ehrlin

Το παγκόσμιο best seller που βοηθά τα παιδιά να αντιμετωπίσουν δύσκολα συναισθήματα με σχεδόν μαγικό τρόπο!
Ο Θωμάς είναι ένα συνηθισμένο αγοράκι. Του αρέσει να σκαρφαλώνει στα δέντρα, να κάνει ποδήλατο και να παίζει με τους φίλους του. Μόλις μετακόμισε με την οικογένειά του σε άλλη πόλη και βιώνει πολλά πρωτόγνωρα συναισθήματα: νοσταλγία, φόβο, πόνο. Αυτή η πρώτη βδομάδα μετά τη μετακόμιση είναι… εντελώς άνω κάτω!
Ακολουθήστε τον Θωμά στο σπίτι, στον παιδικό σταθμό, στο πάρκο –και δείξτε στο παιδί σας πώς να χειρίζεται παρόμοιες καταστάσεις. Βοηθήστε το να αντιμετωπίζει τον πόνο, μετατρέψτε τον φόβο του σε γέλιο και τη νοσταλγία του σε όμορφα, θετικά συναισθήματα.
Ένα αλλιώτικο παραμύθι με το οποίο τα παιδιά μαθαίνουν να χειρίζονται δύσκολα συναισθήματα, αλλάζοντας απλώς τον τρόπο σκέψης τους.
Ο Carl-Johan Forssén Ehrlin εμπνεύστηκε από τη συμπεριφορική ψυχολογία για να γράψει ένα παραμύθι που δίνει σε γονείς και παιδιά τα εργαλεία για να κατανοήσουν και να χειριστούν ευκολότερα διάφορες καταστάσεις της καθημερινότητας. Στο πρόσωπο του Θωμά το παιδί αποκτά ένα πρότυπο, ενώ οι συμβουλές του συγγραφέα βοηθούν τον γονέα να επικοινωνεί καλύτερα με το παιδί και να το καθοδηγεί προς πιο θετικά συναισθήματα.

"Είσαι η χαρά της μαμάς και του μπαμπά" του Richy K. Chandler

Το βιβλίο εξηγεί με απλά λόγια στα μικρά παιδιά που βιώνουν τον χωρισμό των γονιών τους γιατί η μαμά και ο μπαμπάς ζουν σε διαφορετικά σπίτια, και τα καθησυχάζει ότι θα συνεχίσουν να τα αγαπούν και να τα προσέχουν –κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ!
Η ιστορία συνοδεύεται από «παιδικές» ζωγραφιές για να δημιουργήσει οικειότητα στα παιδιά και να τα βοηθήσει συναισθηματικά.
Περιλαμβάνει ιστοσελίδες υποστήριξης και συμβουλευτικής για γονείς που βρίσκονται σε διαδικασία χωρισμού.
"Παραμύθια της γιαγιάς κότας: Το λιοντάρι που έλεγε πάντα ΟΧΙ!" της Christine Beigel

Μικρά βραδινά παραμύθια.
Χαρούμενες ιστορίες, ευαίσθητα θέματα, ήσυχα βράδια.
Και σήμερα, όπως κάθε μέρα, το λιονταράκι λέει συνέχεια ΟΧΙ!
Όχι στο ένα, όχι στο άλλο, όχι στο παράλλο…
Θέλετε να μάθετε αν θα καταφέρει να πει άλλη λέξη;
Υπομονή, η γιαγιά κότα όλα θα σας τα πει.
"Παραμύθια της γιαγιάς κότας: Το καναρίνι που έκανε πιπί στη φωλιά του" της Christine Beigel

Μικρά βραδινά παραμύθια.
Χαρούμενες ιστορίες, ευαίσθητα θέματα, ήσυχα βράδια.
Όλα άρχισαν μέσα στη νύχτα…
Το καναρίνι πετάχτηκε από τον ύπνο του, γιατί είχε κάνει πιπί στη φωλιά του.
Κι ένα καναρίνι, ακόμα και τοσοδούλικο, μπορεί να κάνει μια λίμνη από πιπί!
Θέλετε να μάθετε τι θα συμβεί;
Υπομονή, η γιαγιά κότα όλα θα σας τα πει.
"Πού πήγε η γιαγιά;" της Dr Bonnie Zucker

Όταν πεθαίνει ένα αγαπημένο πρόσωπο, είναι δύσκολο να βρει κανείς τις κατάλληλες λέξεις για να το εξηγήσει σ’ ένα μικρό παιδί.
Γραμμένο με ευαισθησία και εικονογραφημένο με τρυφερότητα, το βιβλίο εξηγεί με λέξεις κατανοητές την έννοια της απώλειας, καθησυχάζει το παιδί και του μαθαίνει ότι η αγάπη δεν πεθαίνει ποτέ.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Σημείωμα για γονείς με περισσότερες οδηγίες για το πώς να μιλήσουν στο παιδί για τον θάνατο και πώς να απαντήσουν στις ερωτήσεις του.
Ειδική θεματική: Απώλεια, θάνατος.
Ένα βιβλίο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρίας (APA).
"Μικρός Έλιοτ: Μεγάλη πόλη" του Mike Curato

Τι να είναι καλύτερο από ένα κεκάκι;
Ένας φίλος για να το μοιραστείς μαζί του!
Η μεγάλη πόλη είναι γεμάτη εμπόδια και καινούργιες εμπειρίες για τον Έλιοτ, τον μικρό ελέφαντα με τις βούλες. Θα βρεθεί αντιμέτωπος με γλυκές εκπλήξεις –ακόμα και στην πιο μικρή συσκευασία– και θα αποκτήσει έναν πολύτιμο φίλο!
Ο Μάικ Κουράτο γράφει και ζωγραφίζει τις δικές του ιστορίες, ενώ τρώει κεκάκια και παγωτό.
Είναι ο δημιουργός της πολυαγαπημένης σειράς των παιδιών Μικρός Έλιοτ, η οποία έχει βραβευτεί και μεταφραστεί σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μπορείτε να κατεβάσετε τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που βασίζονται στη σειρά από εδώ: mikecurato.com.