"Θαλασσινές ηδονές και οδύνες" του Δημήτρη Μιχ. Γελαγώτη

Άγριος άνεμος βογκάει λυσσασμένος,
κοιτάζω το θεριό πια τρομαγμένος.
Τελειώνουν όλα, σκέφτομαι, εδώ.
Αρπάζω το χαρτί, θέλω να γράψω,
να βάλω τον φόβο κάτω, να τον δω.
Τον χώνω στο μπουκάλι,
τον ρίχνω στο νερό,
πιάνω το τιμόνι,
κάνω τον σταυρό·
υπάρχουν ομορφιές
που θέλω να ξαναδώ.
"Τα μυστικά της Ελιντόρα" της Ισαβέλλας Ζιόβα

Στη γη της Ελιντόρα άνθρωποι, νεράιδες, ξωτικά και λοιπά πλάσματα ζουν αρμονικά. Όμως η σκοτεινή σκιά του Μαύρου Μάγου και ο επικείμενος πόλεμος που βρίσκεται προ των πυλών σημαίνουν την ώρα του Εκλεκτού, του μοναδικού που μπορεί να τον νικήσει και να εκπληρώσει την προφητεία.
Ο εικοσάχρονος Μπρίον θα δει τη ζωή του να αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλη. Γέννημα δύο κόσμων και δύο φυλών, είναι αυτός που κρατάει στα χέρια του τη μοίρα όλων. Κουβαλώντας στις πλάτες του μια βαριά κληρονομιά και έχοντας στο πλάι του πολύτιμους φίλους και απέναντί του επικίνδυνους εχθρούς, πορεύεται μέσα από κινδύνους και παγίδες σε μέρη μαγικά και τρομακτικά, όμορφα και εφιαλτικά, προκειμένου να ενώσει τα δύο κομμάτια του κρυστάλλινου μενταγιόν και να το καταστρέψει, πριν αυτό πέσει στα χέρια του εχθρού.
Η ώρα της τελικής αναμέτρησης ανάμεσα στο Καλό και το Κακό πλησιάζει. Θα καταφέρει τελικά ο Μπρίον να φέρει εις πέρας την αποστολή του; Θα προλάβει να καταστρέψει εγκαίρως το μενταγιόν και να φέρει ξανά την ειρήνη στον κόσμο, πριν να είναι πολύ αργά; Όλα θα κριθούν την τελευταία στιγμή σε μία μάχη μέχρις εσχάτων, που θα σημάνει τη λύτρωση ή τον όλεθρο για τους κατοίκους της Ελιντόρα.

"Εντός µου γραφή γαλάζια" της Έλενας Κιρκασιάδου-Αθηνέλλη

Θα βραδιάσει κι απόψε.
Παίρνω θέση κάτω από το φως του φεγγαριού.
Κι αν το σύννεφο απλωθεί και λίγο σκοτεινιάσει,
θα είναι πιο όμορφη της θάλασσας η εικόνα.
"Οι πέντε δρόμοι του έρωτα" της Γεωργίας Μπακλή-Γούλα

Η μοίρα ενώνει τις ζωές των ανθρώπων. Ο Στέφανος, ο Εμμανουήλ, ο Βασίλης, ο Γιώργος και ο Ορέστης ενώθηκαν μέσα από την αγάπη και τη ζωή. Θα καταφέρουν να μείνουν ενωμένοι όταν ο θάνατος μπει ανάμεσα τους; Η φιλία τους θα αντέξει όταν ξέρουν πως ένας από αυτούς είναι ο δολοφόνος; Θα καταφέρουν να βρουν την ευτυχία ή θα πνιγούν στους φόβους τους;
ΕΡΩΤΑΣ, ΑΙΜΑ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑΣ…
Ένας εξ αυτών ας γίνει ο δικός σας δρόμος προς την ευτυχία…