Ανάπτυξη κοινωνικής και συναισθηματικής νοημοσύνης μέσα από τη λογοτεχνία για παιδιά

Συμβουλευτική ημερίδα για γονείς και εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019, στις 19.00μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα, με αφορμή τα βιβλία της Σοφίας Μαντουβάλου που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό portal ELNIPLEX.

Με το σύνθημα «Ζω καλύτερα όταν αποδέχομαι όλους τους ανθρώπους και τους διαφορετικούς τρόπους που ζουν» σας καλούμε σε μια θεωρητική και βιωματική προσέγγιση αυτού του τρόπου θέασης της ζωής από τα παιδιά μας μέσα από τα βιβλία της συγγραφέα Σοφίας Μαντουβάλου. Στην ημερίδα μας θα συζητήσουμε αλλά και θα δούμε μέσα από παραδείγματα και εφαρμογές πώς μέσα από τις ιστορίες της Σοφίας Μαντουβάλου μπορούμε να προσεγγίσουμε έναν κόσμο ασύνορης αγάπης, διαπολιτισμικής και ειρηνικής συνύπαρξης και σεβασμού στη διαφορετικότητα (Το φουστάνι με τις πεταλούδες / Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη), ενός κόσμου ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης (Η πεταλούδα της σκιάς).

Οι συμμετέχοντες, εκπαιδευτικοί και γονείς, μέσα από πρωτότυπες ιδέες και δραστηριότητες θα μυηθούν στην αξιοποίηση της παιδικής λογοτεχνίας για την καλλιέργεια δεξιοτήτων που δημιουργούν μια σχολική και οικογενειακή κουλτούρα αλληλοαποδοχής και κατανόησης.

Θεωρητική προσέγγιση: Σοφία Μαντουβάλου, «Όταν η ζωή γίνεται λογοτεχνία και η λογοτεχνία ζωή» Θεωρητική προσέγγιση και βιωματικά εργαστήρια Μαίρη Μπιρμπίλη, Απόστολος Πάππος, εκπαιδευτικοί και συντάκτες στον εκπαιδευτικό ιστότοπο www.elniplex.com

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ημερίδα είναι η αγορά ενός από τα βιβλία της Σοφίας Μαντουβάλου (Το φουστάνι με τις πεταλούδες: 8,80€ / Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη: 13,30€ / Η πεταλούδα της σκιάς: 13,30€) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και τρεις από τους συμμετέχοντες θα κερδίσουν από ένα βιβλίο της Σοφίας Μαντουβάλου.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: